Acasa InternationalGeopolitica Băsescu irită Rusia: Susțin sprijinirea armatei ucrainiene de către NATO

Băsescu irită Rusia: Susțin sprijinirea armatei ucrainiene de către NATO

scris de A.H.
284 Afisari

Traian Băsescu irită din nou Moscova și se declară în favoarea sprijinirii armatei ucrainiene de către țările membre NATO, poziție pe care președintele o va reitera și în cadrul Consiliului European de sâmbătă.

Băsescu acuză Rusia și susține Ucraina.

Băsescu acuză Rusia și susține Ucraina.

Băsescu acuză, de asemenea, Rusia de dezinformare: „Chiar dacă diplomația Federației Ruse neagă, evidența informațiilor și a probelor din teren arată fără echivoc că Federația Rusă a trecut la o cu totul altă etapă de sprijinire a separatiștilor. Ca atare, poziția mea în Consiliul European de mâine (n.r. — sâmbătă) va fi îndreptată către sprijinul Ucrainei cu armament cu care să poată face față agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, agresiune materializată în așa numitul război hibrid”.

„Armata ucraineană este în dificultate. Dacă statele NATO nu vor trece rapid la sprijinirea armatei cu echipamente cu care să poată face faţă Federaţiei Ruse, şansele Guvernului de la Kiev devin iluzorii. Continuarea luptelor riscă să se transforme într-un măcel la adresa armatei ucrainene. Este timpul, dacă vrem să dăm o şansă Ucrainei să-şi continue drumul spre UE, trebuie să acţionăm la fel ca federaşiua rusă – adică să le punem la dispoziţie orice mijloace care îi pot ajuta.”, a mai spus președintele.

O altă problemă dezbătută de șeful statului a fost aceea a sancțiunilor aplicate Rusiei de Occident, al căror nivel trebuie reevaluat, în contextul în care a fost adoptat la un moment în care Moscova avea o oarecare decență în aprovizionarea cu armament modern a separatiștilor și sprijinul cu specialiști militari.

Potrivit lui Băsescu, blocada occidentală ar trebui să vizeze inclusiv sectorul energetic și militar.

„Nu mai putem continua să ducem la bun sfârșit contractele pentru echipamente militare pe care le au diverse state cu Federația Ruse atât timp cât aceste armamente se îndreaptă împotriva democrației, a unui stat suveran, a unui stat independent. Azi este Ucraina, mâine poate fi oricine altcineva”, a conchis Băsescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS