Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu, la căpătâiul lui Ion Diaconescu

Băsescu, la căpătâiul lui Ion Diaconescu

scris de A.P.
6 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a fost, miercuri seară, la sediul central al PNŢCD, unde s-a recules lângă sicriul lui Ion Diaconescu. Preşedintele a fost întâmpinat de către simpatizanţi ţărănişti cu scandarea „Trăiască Regele”. Băsescu a depus la catafalc un buchet de flori şi a scris un mesaj în cartea de condoleanţe, menţionând că acesta a fost „un om căruia semenii i-au făcut mult rău şi cărora, la rându-i, le-a răspuns cu simplitate, cu bunătate şi cu iertare”.

Basescu pa priveghiul lui Diaconescu

„Adânc respect pentru memoria unui om căruia semenii i-au făcut mult rău şi cărora, la rându-i, le-a răspuns cu simplitate, cu bunătate şi cu iertare„, este mesajul scris de preşedintele Traian Băsescu în cartea de condoleanţe deschisă la sediul central al PNŢCD. El le-a transmis condoleanţe foştilor colegi de partid ai lui Ion Diaconescu, aflaţi la priveghiul acestuia, printre care şi fostul premier Victor Ciorbea.  De altfel, preşedintele Băsescu a trimis în cursul zilei de miercuri şi o coroană de flori.

Ion Diaconescu va rămâne în istorie ca om politic cu un rol important în procesul de democratizare a României, afirma preşedintele Traian Băsescu într-un mesaj de condoleanţe transmis la moartea preşedintelui de onoare al PNŢCD.

A luptat pentru crezul său şi a acţionat în spiritul valorilor democratice în momente dificile ale istoriei noastre recente. Ion Diaconescu a făcut parte, alături de Corneliu Coposu, dintr-o generaţie de elită şi va rămâne un simbol al luptei împotriva comunismului şi un reper moral al societăţii româneşti“, mai spunea Băsescu.
La ieşirea din sediul PNŢCD Traian Băsescu, după ce aceleaşi persoane au strigat „Trăiască Regele„, a refuzat să dea declaraţii de presă, el fiind condus spre maşină de câţiva dintre cei prezenţi, printre care şi Constantin Dudu Ionescu, fost ministru ţărănist de interne.

Dumnezeu să-l ierte„, a spus Dudu Ionescu. „De iertat, nu are ce-i ierta„, a răspuns Băsescu. În timp ce se urca în maşină, Traian Băsescu a fost apostrofat de o femeie, care l-a acuzat că s-a îmbogăţit. „Şi dumneavoastră şi familia aţi făcut nişte averi uriaşe. Şi fiica dumneavoastră se scaldă în lux şi copii ţării mor de foame„, i-a strigat femeia.

Mesajul Casei Regale

Singura remarcă a şefului statului a fost pe un ton dojenitor, prin geamul întredeschis al maşinii: „Doamnă…”.
În cursul zilei de miercuri, şi fostul preşedinte Ion Iliescu i-a adus un ultim omagiu lui Ion Diaconescu. O carte de condoleanţe a fost deschisă la sediul PNŢCD pentru cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu lui Ion Diaconescu.
Secretariatul General al Casei Majestăţii Sale este autorizat de Regele Mihai I să exprime profundul regret la aflarea veştii dispariţiei omului politic Ion Diaconescu, figură emblematică a rezistenţei anticomuniste, figură de prim rang a politicii româneşti de după Decembrie 1989, constant susţinător al principiilor democratice şi libertăţilor româneşti. Majestatea Sa şi Familia Regală transmit condoleanţe familiei celui dispărut„, se arată în comunicatul care transmite mesajul Regelui Mihai I prilejuit de acest trist eveniment.
Ion Diaconescu va fi înnmormântat joi, la Cimitirul Bellu. Slujba religioasă va avea loc joi, în jurul orei 14.00, la Biserica Sf. Spiridon.

10 comentarii

un cititor 13-10-2011 - 14:23

Preşedintele a fost întâmpinat de către simpatizanţi ţărănişti cu scandarea “Trăiască Regele”. …………………………e mult spus simpatizantii taranisti.

E vorba de doi,trei ametiti,bolnavi de ura ,personaje care se exprima birjareste pe bloguri,cam de vreo 4 ani incoace…http://roxanaiordache.wordpress.com/

Ciu Huhu 13-10-2011 - 15:15

ESTI UN CITITOR BASIST-securist-portocaliu?

daniil 13-10-2011 - 16:26

O nouă ceartă la înmormântarea lui Ion Diaconescu. De data aceasta, doi membri ai PNŢCD s-au supărat pe preot deoarece nu ar fi oficiat suficiente slujbe.

rusine !….faceti circ pentru ceva capital politic,va certati intre voi ,va certati cu popii ,huiduiti !

Ciu Huhu 13-10-2011 - 15:13

Individul Basescu care a distrus PNTCD, partidul lui Ion Diaconescu a indraznit sa mearga la catafalcul taranistului, NU POT SA CRED CA POATE EXISTA ATITA NESIMTIRE SI NERUSINARE IN LUMEA ASTA!

ecoposu 13-10-2011 - 16:21

pnt a fost distrus de liberalii care au parasit conventia.au lasat tot greul guvernarii pe seama taranistilor ca sa deconteze ei . apoi un alt gest care a dus la neintrarea taranistilor in parlament a fost cel comis de emil constantinescu care a renuntat sa mai candideze stiind ca va pierde alegerile. daca ar fi candidat ar fi pierdut dar pnt ar fi intrat in parlament si azi nu ar fi fost in neant .sa nu ne miram ca azi pnl e in zambre cu psd si pc-ul securistilor felixaci.
da de iliescu care a pus minerii sa ii bata pe coposu si diaconescu ce zici?…ce
frumos statea el aseara la capataiul lui diaconescu si il plangea….cata indrazneala,nesimtire si nerusinare la securistii astia grupati in usl !

Ciu Huhu 13-10-2011 - 16:52

Iarasi minti blestematule pedelist, la fel ca toti pedelistii tai basisti-portiocalii. ptiu!

urbos 13-10-2011 - 18:23

Hahaha, da, un vierme basist.
……… ……. Apropo …………, Constantinescu a facut ceea ce trebuia pentru Romania, nu pentru un partid, deci a procedat corect. Apoi „liberalii” care au sabotat singura solutie valabila atunci, adica Isarescu locul lui Ilici, au fost lepadaturile securiste conduse de Stoica, lepra care l-a pus pe lepra Stolojan sa candidez pe acelasi culoar cu Isarescu. Se stie acum ale cui sint aceste lepre securiste.

roxana 13-10-2011 - 18:38

Dupa care Basescu v-a adus la putere in 2005 pe voi liberalii….iar voi l-ati suspendat si v-ati dat cu Iliescu .Deci ati lucrat si ieri ca si azi ca si maine……ha!ha!ha! USL si secu sa traiasca!

Ciu Huhu 13-10-2011 - 22:27

Voi tilharii pedelisti si pesedisti, tre’ sa stati la puscarie pe viata!

Ciu Huhu 13-10-2011 - 20:34

Voi tilharii pedelisti portocalii tre’ sa stati la puscarie pe viata!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult