Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE-Basescu la spital si la …TVR!

UPDATE-Basescu la spital si la …TVR!

scris de Ziua Veche
5 afisari

 

UPDATE ora 21,51 Traian Basescu a fost invitatul Rodicai Culcer la TVR1. Seful statului a anuntat ca s-a dus la Spitalul Militar Central pentru ca si-a bagat in ureche invers un betigas pentru curatat interiorul urechii si s-a zgariat putin. Motivul vizitei la spital a fost, in opinia sefului statului, unul banal, de a i se da cu rivanol la zgarietura. Basescu a anuntat ca este sanatos tun.

Cititi pe ziuaveche.ro cele mai importante declaratii facute de seful statului la TVR1.

 

 @ Daca vreodata va fi o situatie dificila cu sanatatea mea va asigur ca presedintia va da un comunicat. Eu inot in fiecare dimineata cateva zeci de minute. Dupa ma curat in urechi cu betigase cu vata. Vorbind la telefon am bagat din greseala betigasul cu partea fara vata si mi-am produs o rana in ureche. Am fost la spital si mi-au pus putin rivanol. Trebuia sa anunt natiunea pentru asta?!”, a declarat Traian Basescu.

@În 2008 am spus că nu este sustenabilă mărirea pensiilor. În campanie am spus că statul trebuie modernizat şi aparatul de stat diminuat. Tot în campanie am spus că fondul de pensii este în colaps. Lucrurile s-au spus, dar la noi e foarte important dacă vine un străin să ni le spună. 

@ In 2009, in guvernarea PDL – PSD, s-a reusit reducerea numarului de salariati cu 18 mii de salariati. Cand s-a dus Boc in Parlament cu legea pensiilor a cazut Guvernul si a trebuit sa o luam de la capat. Opozitia are obligatia sa fie impotriva Guvernului, dar sa aiba grija sa nu fie impotriva tarii. La mintea odihnita a unor lideri politici tara ar trebui sa fie in haos politic, sa negociem locuri in parlament , functii etc.

@ Avem un deficit de pensii de 3,7 miliarde de euro. In 2012, deficitul pe legislatia existenta va fi de 3,6 miliarde pe pensiile civile plus 500 de mii de euro pe pensiile militare. In anii urmatori vom avea 4 miliarde la pensiile civile plus 500 de mii de euro la pensiile militare, deci 4,5 miliarde de euro deficit la fondul de pensii.

@ Nu-mi plac bancile pentru modul in care se derogheaza pentru orice raspundere cand ei au dezechilibrat bugetul Romaniei prin creditele cu buletinul. E o dovada de nesimtire sa vii acum sa vorbesti si sa dai lectii cand tu ai contribuit la dezastru.

@ Nici nu se terminase conferinţa de presă a FMI, că miniştrii au ieşit la rampă spunând cum se vor mări salariile la anul.

@ În perioada de criză oamenii politici trebuie să fie puternici.

@ În guvernarea din 2009 PDL-PSD s-a reuşit  diminuarea cu 18 0000 de salariaţi. Când guvernul Boc s-a dus în Parlament cu legea pensiilor, a căzut guvernul.

@ Trebuie să continuăm cu măsurile  de austeritate şi în 2011. Eu nu recit ce am auzit la reprezentanţii FMI, ci ceea ce cred din tot sufletul.  Numai deficitul fondului de pensii de anul viitor va fi de 3,5 miliarde de euro.

@ Economia se poate relansa.

@ Le multumesc romanilor care se chinuiesc sa munceasca in strainatate si sa trimita bani in tara. Va dati seama ce ar insemna ca in loc sa trimita bani in tara sa vina in Romania si sa ceara ajutor social?

@ Vom fi nevoiti sa facem imprumuturi in continuare pana ne vom hotara sa punem tara inaintea intereselor personale. Eu pot doar sa spun si sa avetizez si nu sa decid. Parlamentul si parlamentarii pot sa decida. Restructurarea statului urias a inceput. Speram sa avem parte de o selectie corecta insa.
 

@ Dacă se pun aplicare măsurile anunţate, se diminuează impactul cheltuielilor bugetare, dar la pensii rămânem cu această problemă, cu acest deficit, pe care îl putem rezolva deocamdată doar din împrumuturi. 

@ Noi avem două probleme: statul cu cheltuielile lui uriaşe şi  cheltuielile sociale.

@ Nu-i adevărat că în campania electorală s-au luat măsuri populiste.

@ O ţară care ia împrumut ca să plătească pensii şi salarii e o ţară de mâna a doua. Pentru a fi respectaţi ca ţară trebuie să luăm bani pentru investiţii, nu ca să mâncăm. 

@ 90 la sută din banii alocaţi spitalelor se duc pe salarii. Spitalele funcţionează din contribuţiile pe care fiecare dintre noi le dăm la stat.

@ Ce facem cu medicii care pleacă? 

@ 90% din banii alocati spitalelor se duc pe salarii, garzi etc. Sa nu generalizam acum si sa spunem ca medicii cumpara spirt din banii lor.


@ Să nu mai facem o dramă din faptul că plecăm. Avem dreptul de a pleca unde ne este mai bine. Statul român nu poate să-şi plătească medicii, profesorii, cum ar merita. Asta e realitatea.  Dar toate spitalele mari sunt asigurate cu medici. Se vor debloca şi posturile la un moment dat. Ştiu medici care pleacă nu pentru că nu se pot realiza material, ci pentru că nu au nicio perspectivă profesională.

@ România, fără un ANI credibil, va avea mari probleme de credibilitate

@ Mesajul FMI de miercuri a fost unul de încredere

@ România este departe de a fi o ţară cu fiscalitate excesivă. Avem o fiscalitate mare pe forţa de muncă, dar fiscalitateate în general în România se situează mult sub media UE.

@ Impotriva taxelor ii vedem pe dl Niculaie, pe dl Patriciu care nu da la stat cei 600 de milioane de euro datorati. Domnul Patriciu nu a intrebat pe nimeni cand a vandut la Kaz Munai nici macar pe prietenul Tariceanu, dar vine sa ne dea noua lectii. Vine televiziunea lui Vantu si ne da si ea lectii cand are atatea datorii. Cei cu bani au ajuns cu tupeul dincolo de limite care pot fi acceptate. Ei mai au nevoie de o debandada ca la inceputul anului ’90 ca sa poata controla tranzactiile statului.

@ Trebuie sa sustinem Guvernul actual ca nu avem alta solutie acum. Nu sunt multumit insa de reducerile de persoanl anuntate si cred ca e nevoie de o disponibilizare mai mare decat cea anuntata.

@Magnaţii datorează mult României şi tot ei sunt împotriva taxelor. 

@ Sunt acte normative pedntru disponibilizarea a 74 de mii de oameni. Este de urmărit punerea în aplicare a acestor acte normative. Nu este suficientă disponibilizarea celor 74 de mii. 

@ Ce facem cu bugetarii disponibilizaţi?

@ Trebuie să se reorienteze. Avem bani pentru recalificarea forţei de muncă.  În 2009 s-a redus numărul de bugetari cu  cu 18 mii,  iar în 2010  – cu 27 de mii, ceea ce este foarte puţin.

 

Presedintele Traian Basescu s-a aflat miercuri la Spitalul Militar Central din Bucuresti, au declarat pentru Agerpres surse oficiale. Seful statului s-a prezentat pentru un consult la sectia ORL, spun acelasi surse.

La sfarsitul lunii februarie presedintele Traian Basescu a fost la Spitalul Militar Central pentru un control medical. Surse medicale au declarat atunci ca presedintele a fost, in 27 februarie, timp de doua ore, la Spitalul Militar Central pentru un control la tiroida.

Purtatorul de cuvant al sefului statului, Valeriu Turcan, declara ca presedintele Traian Basescu a efectuat in 27 februarie controlul medical anual, facut de o comisie formata din 13 medici specialisti, conform unei hotarari a CSAT din 2007 si a sustinut ca seful statului este „foarte sanatos”.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult