Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu le cere românilor să voteze împotriva lui Ponta

Băsescu le cere românilor să voteze împotriva lui Ponta

scris de P.C.R.
1 afisari

Traian Băsescu vrea ca Victor Ponta să nu ajungă președinte al României. El le-a cerut românilor să participe la vot pentru a împiedica acapararea întregii puteri în stat de către PSD.

Băsescu le cere românilor să voteze împotriva lui Ponta

Băsescu le cere românilor să voteze împotriva lui Ponta

Președintele României, Traian Băsescu, a declarat vineri seară că, deși candidatul PSD din alegerile prezidențiale, Victor Ponta, va obține locul I in primul tur, încă ar mai putea pierde competiția electorală. „Primul tur îl câștigă Victor Ponta și eu sper să piardă turul doi, dar sper din tot sufletul să piardă turul doi. (…) Ponta va fi o calamitate și vine cu toată liota de corupți și de oameni ahtiați să pună sub control Justiția, serviciile de informații, să le pună la cheremul PSD”, a spus șeful statului. Potrivit Agerpres, Băsescu a precizat că liderul PSD ar veni la Cotroceni într-un moment în care Justiția nu este îndeajuns de întărită pentru fi pe deplin imună la atacurile politicului.

Președintele a adăugat că nu adept al candidatului Alianței Creștin Liberale (ACL), Klaus Iohannis, pentru că acesta a fost „părtaș” la acțiunile USL. Totuși, Băsescu a subliniat că românii trebuie să participe la vot dacă vor să evite dominația politică a Partidului Social Democrat.

„Cei care vor să nu-i copleșească PSD din nou și să nu acapareze toată puterea și să nu vadă Justiția pusă sub papuc trebuie să iasă duminică la vot. Au două duminici din care trebuie să sacrifice o oră, cât le ia de acasă până la secția de votare și înapoi, pentru democrație. Dacă românii nu pot face acest sacrificiu, să-și sacrifice o oră pentru democrație, atunci îmi pare rău, degeaba își doresc democrație pentru că nu fac efortul minimal pentru a se duce să voteze pentru democrație”, a mai explicat președintele României.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult