Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu, mai uşor de suspendat

Băsescu, mai uşor de suspendat

scris de A.B.
8 afisari

Camera Deputaţilor a adoptat cu 187 de voturi „pentru”, 56 „împotrivă” şi 5 abţineri proiectul care modifică Legea referendumului şi instituie demiterea preşedintelui, la referendum, prin votul majorităţii celor prezenţi la urne.

deputati

foto: dcnews.ro

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de modificare a Legii referendumului, drept urmare, preşedintele poate fi demis mai uşor. Proiectul schimbă condiţia de validare a referendumului de demitere a preşedintelui din întrunirea votului majorităţii alegătorilor înscrişi în listele electorale în votul majorităţii celor prezenţi la urne. Documentul a fost criticat de reprezentanţii PDL, la momentul dezbaterilor, liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader, precizând, luni, că USL încearcă să impună un regim diferenţiat de demitere a aleşilor, în condiţiile în care primarii şi preşedinţii de consilii judeţene pot fi demişi cu jumătate plus unu din cei înscrişi în listele electorale. „Propunerea dumneavoastră nu are decât un singur sens, vreţi să declanşaţi prodecura de suspendare a preşedintelui. Dacă o facem numai şi numai de dragul de a ne răzbuna pe cineva, roata istoriei se întoarce”, a spus Toader. Pe de altă parte, viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a susţinut că în momentul în care preşedintele României este ales cu jumătate plus unu din cei prezenţi la vot, la fel trebuie să şi plece. „E o vorbă românească, că de ce ţi-e teamă nu scapi, probabil că dumeavoastră nu o să scăpaţi, o să scăpăm noi de Traian Băsescu„, le-a spus Nicolăescu democrat-liberalilor prezenţi la dezbateri. La rândul său, deputatul PSD, Mircea Duşa a susţinut că legislaţia în vigoare prevedere că demiterea aleşilor locali precum primarii şi preşedinţii de consilii judeţene se realizează cu votul majorităţii celor prezenţi la vot. La şedinţa plenului Camerei Deputaţilor a fost prezent şi premierul Victor Ponta.

9 comentarii

camelia 26-06-2012 - 14:52

În doar o lună, guvernul a crescut deficitul cu 50%! Ţinta din 2012 poate fi RATATĂ, o PREMIERĂ în ultimii trei ani

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la finele lunii mai la 1,2% din PIB, de la 0,8%, cât fusese în primele patru luni (ceea ce indică o creştere cu 50% în termeni relativi). Evoluţia nu pare compatibilă cu ţinta oficială, care prevede scăderea deficitului de la 4,2%, cât a fost în 2011, la 2,2% în acest an, în termeni cash, scriu analiştii ING în raportul zilnic.

La finele celor şase luni deficitul ar putea ajunge la un nivel de 2% din PIB mult peste ţinta de 1,1%, convenită cu FMI.

Dacă aceste ţinte cantitative vor fi ratate, atunci pieţele ne-ar putea penaliza, întrucât ar fi prima oară când ratăm acest obiectiv, în ultimii trei ani de când avem acord cu FMI.

Reforma privind taxele pe venit planificată pentru anul 2012 ar putea avea un impact semnificativ asupra bugetului şi, potrivit calculelor noastre, introducerea unui impozit progresiv va diminua şi mai mult veniturile bugetare, ceea ce ar face necesară o revizuire şi mai amplă a ţintei de deficit, mai scriu analiştii bancari.

Țintă revizuită cu FMI

Instituţiile financiare internaţionale şi autorităţile române au convenit lunile trecute o relaxare a ţintei de deficit bugetar pe cash, de la 1,9%, cât fusese anunțată inițial de guvern, la 2,2% din PIB.

Ministrul de Finanţe, Florin Georgescu, a spus recent că rectificarea bugetară va avea loc la sfârşitul lunii iulie şi că Guvernul Ponta îşi va respecta toate obligaţiile asumate până în prezent.

„Situaţia execuţiei bugetare este bună. În semestrul doi avem în vedere programarea cheltuielilor în raport cu evoluţia veniturilor bugetare pentru a respecta criteriile convenite cu instituţiile financiare internaţionale. Vom avea şi o rectificare bugetară la sfârşitul lunii iulie, aşa cum prevedere Legea responsabilităţii fiscale. În acea perioadă va începe şi misiunea de revizie a acordurilor încheiate cu aceste instituţii, în următoarele zece zile după 25 iulie vom avea vizita echipei mixte – CE, FMI şi BM şi vom examina împreună mersul acordului”, a declarat atunci Florin Georgescu.
România a înregistrat, după primele cinci luni ale acestui an, un deficit bugetar de 7,2 miliarde lei, echivalent cu 1,19 % din PIB, faţă de un deficit realizat la aceeaşi dată a anului precedent de 7,4 miliarde lei respectiv 1,28% din PIB, potrivit Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Veniturile bugetului general consolidat, care au cumulat 77,5 miliarde lei, reprezentând 12,8% din PIB, au fost cu 9,6% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent în termeni nominali şi cu 0,6 puncte procentuale ca pondere în PIB.

Cheltuielile bugetului general consolidat, în valoare de 84,8 miliarde lei, reprezentând 14% din PIB, au crescut în termeni nominali cu 8,5% faţă de anul precedent, şi cu 0,5 puncte procentuale ca pondere în PIB.

digital 26-06-2012 - 16:09

astea-s de pe klitoris????!!!!
hahaha!morții măăăttiiii!
de janghină,pedelistăăăă!

Huhu Ciu 26-06-2012 - 17:10

In Iad cu tiganul DD si tigania PP DD!

camelia 26-06-2012 - 15:03

Hidroelectrica va denunţa astăzi primul contract de furnizare a energiei electrice semnat cu un „băiat deştept”, respectiv firma EuroPec, deţinută de gălăţenii Adrian Comşa, Galina Comşa şi Ovidiu Peligrad, a declarat Remus Borza, avocat şi managing partner la Euro Insol, administratorul judiciar al companiei de stat.

„La ora 14.00 va pleca denunţarea contractului şi va intra în vigoare mâine (miercuri), la ora 24.00. De la acea oră va fi sistantă furnizarea de energie electrică. Am decis denunţarea acestui contract pentru că era unul prejudicios pentru companie”, a spus Borza.

Borza a adăugat că EuroPec cumpără energie ieftină de la Hidroelectrica încă din 2004. În ultimii doi ani, EuroPec a cumpărat energie cu 130-141 de lei/MWh, în condiţiile în care preţul de referinţă era de 220-225 de lei/MWh.

„Prejudiciul calculat pe ultimii şase ani, ca diferenţă între preţul de achiziţie şi cel de referinţă, este de 118 milioane de lei”, a spus Borza.

„Nu este suficient că-i dădeam energie ieftină, dar nici nu o plătea. Compania are restanţe la plată de 37 de milioane de lei pentru perioada ianuarie-iunie 2012”, a explicat reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica.

Întrebat dacă urmează ca şi alte contracte semnate de Hidroelectrica cu „băieţii deştepţi” să fie reziliate, Borza a răspuns: „E suficient acesta pentru început. Ne uităm pe rând pe toate, cu maximă atenţie. Din câte ştiu, acesta este singurul contract care nu are plăţile la zi.”

Contractul semnat cu EuroPec este însă unul dintre cele mai mici ca valoare. Hidroelectrica a livrat anul trecut către EuroPec 320.876 MWh comparative cu 2,15 milioane de milioane MWh către Energy Holding sau 1,57 milioane de MWh către Alpiq RomEnergie.

Cine se află în spatele companiei EuroPec? Compania este deţinută de gălăţenii Adrian Comşa, Galina Comşa şi Ovidiu Peligrad.

Citeşte mai multe despre afacerile miliardarului gălăţean Adrian Comşa, pe Forbes.ro

EuroPec are ca obiect de activitate, conform clasificării CAEN, comercializarea energiei electrice. Firma, cu 39 de salariaţi, a înregistrat în 2010 un profit de 1,17 milioane de lei şi o cifră de afaceri netă de 132 de milioane de lei, potrivit datelor publicate pe Ministerul Finanţelor.

Adrian Comşa, prezent în topul „Forbes 500 Miliardari” cu o avere estimată la 16-17 milioane de euro, este un om controversat pe plan local, inclus pe lista mass-media a „băieţilor deştepţi” care fac afaceri cu energie şi considerat un apropiat al politicienilor fostei puteri.

Averea însumată a gălăţenilor din Top 500 Miliardari însumează peste 500 de milioane de euro. Află de pe Forbes.ro cine este cel mai bogat om de afaceri din Galaţi

Instanţa Tribunalului Bucureşti a admis miercurea trecută deschiderea procedurii generale de insolvenţă în cazul Hidroelectrica. Consiliul de Administraţie a decis să solicite intrarea în insolvenţă a Hidroelctrica din cauza scăderii cifrei de afaceri şi a creşterii datoriilor, a informat compania, care a menţionat că toate contractele vor fi continuate „în condiţii de eficienţă, transparenţă şi legalitate”.

Mai mulţi avocaţi au susţinut încă de săptămâna trecută că decizia Hidroelectrica de a cere intrarea în insolvenţă are la bază contractele bilaterale semnate cu anumite companii, aşa-zişii „băieţi deştepţi“.

Mai exact, insolvenţa ar reprezenta o modalitate prin care Hidroelectrica ar putea opri contractele bilaterale semnate cu „băieţii deştepţi“, prin care aceştia achiziţionează energie la preţuri mult mai mici decât cele de pe piaţa reglementată OPCOM. Asta după ce Guvernul a început la sfârşitul anului trecut renegocierea acestor acorduri, dar nu a prezentat până în prezent rezultatele finale ale acestei operaţiuni.

„Dacă nu este o decizie luată în mod independent de consiliul de Administraţie, ci andosată de Guvern, este una foarte deşteaptă pentru că se poate ajunge uşor la terminarea contractelor prin care energia era luată angro de anumite companii la preţuri mult mai mici decât preţul pieţei“, explica avocatul Gheorghe Piperea.

El a explicat că legea insolvenţei loveşte toate contractele semnate în urmă cu mai puţin trei ani cu o prezumţie de fraudă, iar contractantul, în cazul de faţă „băieţii deştepţi“, trebuie să facă dovada de nevinovăţie. Astfel, contractele care sunt în derulare pot fi anulate printr-o singură notificare a administratorului judiciar.

digital 26-06-2012 - 16:07

HANDY-CAPATA!!!!MÂINE-I GATAAAA!

Huhu Ciu 26-06-2012 - 17:11

In Iad cu DD si PP DD!

digital 26-06-2012 - 16:26

ddeul în disperarea presiunii băsiste,a dat drumul pe mass media la….kameluțe și zenovici…
hahaha!
cretinopaților,sunteți varză!
tăvălugul a pornit,iar voi sunteți carne de TUN!
YES!!!!

camelia 26-06-2012 - 16:32

mai, vierme rectal, iar ai iesit din colon prin suflul unei basini? Mars acolo unde ti-e locul tau : in fecale, mizerabila creatura. Nici macar evidentele nu va mai amutesc, paralizatule mintal. Bah, scpurcaciune, astea-s date oficiale ale guvernului tau de maimute, mortaciuneo. Maninca-ti fecalele, ordinarule.

Huhu Ciu 26-06-2012 - 17:15

Tu si tiganul DD si tigania PP DD ve-ti minca curind fecalele poporului roman si ve-ti arde in Iad boritilor!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult