Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu: Majoritatea parlamentară întoarce România la Mineriada din iunie 1990

Băsescu: Majoritatea parlamentară întoarce România la Mineriada din iunie 1990

scris de P.C.R.
4 afisari

Traian Băsescu a cerut, marţi seară, premierului Victor Ponta, copreşedinţilor Uniunii Social Liberale şi preşedinţilor UDMR şi UNPR să înceteze acţiunile împotriva instituţiilor statului român.

basescu

Băsescu: Majoritatea parlamentară întoarce România la Mineriada din iunie 1990

„Privind la evenimentele care s-au desfăşurat în ultimele săptămâni şi au culminat cu acţiunile de astăzi din Parlamentul României, cer primului-ministru Victor Ponta, copreşedintelui USL Crin Antonescu şi copreşedintelui USL Daniel Constantin, precum şi domnului preşedinte UNPR, Gabriel Oprea, şi preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, să înceteze imediat, ei şi partidele lor, acţiunile împotriva instituţiilor statului român„, a spus Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că majoritatea parlamentară doreşte punerea sub control a justiţiei, iar suspendarea şefului statului este doar o etapă intermediară.
„Prin acţiunile Guvernului şi ale majorităţii parlamentare se încalcă grav valorile fundamentale ale Uniunii Europene. Ţinta finală a acţiunilor majorităţii parlamentare conduse de domnii Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Gabriel Oprea şi Kelemen Hunor este punerea sub control a justiţiei. Suspendarea preşedintelui este doar o etapă. Problema acestor domni şi a partidelor lor este punerea sub control a justiţiei. Repet, suspendarea preşedintelui este doar o etapă intermediară, care, conform planificării lor, urmează să aibă loc în zilele următoare”, a afirmat Traian Băsescu.

Majoritatea parlamentară prin încălcarea legilor îi pune pe români într-o situaţie similară cu Mineriada din 1990 şi vor exista efecte economice, a avertizat, marţi seară, preşedintele Traian Băsescu.
„Fac un apel către politicienii din majoritatea parlamentară şi îi avertizez că prin încălcarea gravă a legilor ţării şi a Constituţiei României, precum şi a regulamentelor Parlamentului României au pus statul român şi pe cei 22 de milioane de români într-o situaţie extrem de dificilă, pe analiza mea, similară cu cea generată de Mineriada din 13 – 15 iunie 1990. De asemenea, efectele acţiunilor politice ale Guvernului, din ultimele săptămâni, ale primului-ministru şi ale majorităţii parlamentare de astăzi vor avea efecte economice extrem de grave pentru România şi pentru populaţia României„, a spus Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.
Preşedintele Traian Băsescu afirmă că majoritatea parlamentară ar trebui să înceteze acţiunile împotriva instituţiilor care „deranjează” şi să înţeleagă că a venit timpul când politicienii sunt egali în faţa justiţiei cu orice alt cetăţean. „Trebuie să înţeleagă aceşti politicieni că a venit timpul când în faţa justiţiei politicienii sunt egali cu orice cetăţean al ţării, iar ascunderea în Parlament a celor care trebuie să meargă în faţa justiţiei este un lucru care nu mai poate fi tolerat. De aceea, cer imediat încetarea oricărei acţiuni împotriva instituţiilor statului român. Este un apel pe care îl fac la responsabilitate”, a declarat Băsescu.
El a subliniat că cere majorităţii parlamentare să înceteze acţiunile împotriva statului, fie că este vorba de Senat, Curtea Constituţională a României, Camera Deputaţilor, Avocatul Poporului sau de „alte instituţii care îi deranjează, inclusiv justiţia”.
Băsescu a mai spus că justiţia este „ţinta finală” a majorităţii parlamentare şi a liderilor acesteia.

46 comentarii

camelia 03-07-2012 - 21:54

Antena 3 a ignorat „Protestul ghilimelelor”. 500 de oameni s-au adunat în Piața Victoriei

ORA 20.20. Și la Cluj Napoca, zeci de tineri au ieșit în Piața Unirii pentru a protesta față de „derapajele anti-democrație ale USL” și „abuzurile premierului Victor Ponta și ale complicilor acestuia”.

ORA 20.15 Mitingul continuă la ora 20.00, iar manifestanţii se plimbă în jurul sediului guvernului. Realitatea TV a trimis o echipă să filmeze protestul
Majoritatea televiziunilor au ignorat evenimentul, singurele care au trimis echipe de filmare fiind B1 TV şi Digi TV, până la ora transmiterii acestei ştiri.
La marş a fost prezent, pentru câteva minute, şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. Întrucât mitingul a fost organizat printr-un apel pe Facebook şi pe alte reţele de socializare şi nu a avut o autorizaţie, participanţii s-au mulţumit să se plimbe paşnic în jurul Palatului Victoria fără să scandeze.
Ei purtau foi A4 pe care se aflau diverse lozinci precum: „Vrem o ţară ca afară”, sau diverse citate din Platon şi Aristotel, cei pe care ministrul de Interne Ioan Rus i-a indicat drept plagiatori.

Manifestanţii urmează să se strângă şi mâine în Piaţa Victoriei, începând cu ora 19.00.

Ciu Huhu 04-07-2012 - 03:13

Aia 500 au fost doar 50 sepepisti in civil.

camelia 03-07-2012 - 22:08

Proasta si idioata de Olguta Vasilescu spune la RTV ca „mediile universitare” accepta ca intr-o lucrare de doctorat sa se copieze 30% 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Si otreapa asta este primar. Doamne cit a decazut tara naostra. Cu o astfel de fufa, Craiova va ajunge acolo unde merita : pe fundul prapastiei!

Liviu 03-07-2012 - 22:20

Asa este la „olteni” … Apoi acolo la Craiova oricum dicteaza mafia si interlopii care rezista deoarece dau mai departe si finanteaza hotia !

TM 04-07-2012 - 14:36

cate miliarde s-au bagat in campaniile electorale? multeeeee!!! de unde au venit miliardele??? de la interlopi si de la mafie!!!

geek-a-contra 03-07-2012 - 22:46

ai avut de a face cu mediile universitare? adicalea „pa bune” si „pa cinstitelea”? ca dupa ce scrii ori nu ai avut de a face ori o faci pe fata mare….. citi doctori in stiintele lu’ peste cunosti? pe vremea cind lucram cu drag si spor la institutul statului romanesc am primit sarcina de serviciu si am scris 4 (patru) doctorate bazate pe teme de cercetare rezolvate, in cadrul contractelor guvernamentale, de colectivul din care faceam parte. pe timpul si banii institutului… si asta, normal, in colaborare si sub „indrumarea” a diversi profesori, conferentiari si alti tipi cu staif, morga si pretentii de savanti care publicau anual mai multe lucrari decit ar fi avut timp sa citeasca nici vorba sa le mai si scrie… revenind la oile noastre: tinind seama de starea de fapt cota de „toleranta” trece de 30%. cu mult…… numarul oamenilor seriosi, a adevaratilor meseriasi care pot transpune toria in practica si lasa ceva palpabil, este mult prea mic pentru a conta. si culmea este ca tocmai oamenii aia erau si sint cuca bataii de joc a javrelor. sa fereasca dumnezei, alah, buda si toate zeitatile foste, prezente si viitoare sa se ia decizia sa se ia la refec doctoratele, in intregul lor, sustinute in Ro si toate lucrarile de specialitate, mai ales cele publicate „intern” in cadrul universitatilor….

Liviu 03-07-2012 - 22:51

De ce sa fereasca ? SA SE IA !!! SA SE IA TOT LA PURICAT BINE DE TOT ! Cine e, e, cine nu e, nu e !

Liviu 03-07-2012 - 23:47

Asadar ai patru doctorate !!! Dar problema este de copiere nu de executie … Insa daca tot ne-ai spus lucrul asta ar fi bine sa mergi mai departe si sa dezvalui numele autorilor care s-au folosit de munca d-tra ! Nu de altceva dar acei „tovarasi” este posibil ca acum sa fie conducatori de doctorat !

digital 04-07-2012 - 15:59

făi vito,OV se picură pe tine la orice oră!
e și politiciancă,și frumoasă și deșteaptă,nu centuristă ca tine și zenovița!bocciilor ce sunteți!
hai sictir,gloabelor!!!

Liviu 03-07-2012 - 22:19

22 de milioane de slugi … 22 de milioane de oameni de nimic ! 22 de milioane de hoti care sunt reprezentati de un hot !!! Ar trebui totusi sa li se aminteasca hotilor plagiatori si hotilor hoti ca asa numita majoritate parlamentara a fost obtinuta de tradatorii si oamenii de nimic pe care votantii i-au ales ca erau cu un alt partid si faceau politica unui alt partid ! Chiar nu observa nimeni ca toata acaesta „majoritate” se bazeaza pe hotie si tradare ?! Totul se bazeaza pe oameni de nimic, este reprezentata de oameni de nimic si este votata de oameni de nimic !!!

camelia 03-07-2012 - 22:23

Corect !

Ciu Huhu 04-07-2012 - 03:16

Romanii sint 19 milioane, NU 22 MILIOANE!!!!!

Ciu Huhu 04-07-2012 - 09:59

Romanii nu mai sint 22 de milioane, sint doar 19 milioane, asta e stabilit de ultimul recensamint!!

Timotei 04-07-2012 - 01:06

JOS DICTATORUL PONTA, OMUL RUSILOR !!!
JOS PADUCHII USL DE PE SPINAREA PARLAMENTULUI !!!

urbos 04-07-2012 - 01:43

Ji dane, balul s-a terminat.

TM 04-07-2012 - 14:41

Corect spus omul rusilor! Poate chiar ne vom trezi condusi de rusi din incapatanarea de a crede in USL!!!

urbos 04-07-2012 - 14:52

Hahaha, schizofrenia basista in toata splendoarea ei.

Ciu Huhu 04-07-2012 - 03:11

In Iad cu tine chiorule chel betiv, averea familiei tale sa fie confiscata!

jan dinu 04-07-2012 - 04:55

——– Presedinte Traian Basescu ———
Din informatiile ce mi-au parvenit prin surse foarte
sensibile din preajma numitului — Mihai Argeseanu — cindva
rege dar fara mir al bisericii ortodoxe ,astazi renegat de
familia —Hohenzolern — continua prin tot felul de acte subversive
de destabilizare a statului roman shi forma de guvernamint republicana .
Seviciile secrete ale statului roman care ar trebui s-a fie fidele
dumneavoastra ,inca nu v-au adus aceste documente deja adunate de ei …
acum tzara shi cetatenii ei sunt alarmati de aceasta situatie
care se precipita din ora in ora datorata tradatorilor parlamentari
in marea lor majoritate cu dosare penale ???
Actionati acum ,noi cetatenii constienti de acest pericol RUGAM
puneti in actiune imediata cu perogativele ce le aveti de-a stabili
ordinea shi pacea sociala a cetatenilor romani care v-au votat .!
Urmaresc cu atentie anuntarea – starii de necesitate – pina nu e prea tirziu!
JD-USA
.

digital 04-07-2012 - 11:36

lasă mă jane,ce te freacă grija pe tine?!
tu vezi-ți de ”necesitățile” tale pe-acolo pe coclaurii tăi!

digital 04-07-2012 - 11:41

hai kiombelixule că mai ai două guițaturi!
așa,trimite-ți grohăitorii aserviți la înaintare,să mai dea cu ceva mineriade!
apropos,pcr-ule taicătu nu a fost la originea socială,cumva miner?!
că prea le ai tu în genă,cu fitilele securistice,și cum minerii sunt piaza rea a democrațiilor,mă gândesc că de-acolo ți se trage!!!!

Timotei 04-07-2012 - 14:27

sluga la lipovenii ucrainieni, asta esti!

digital 04-07-2012 - 15:56

serios,mă,târâtura dreq?!

remi 04-07-2012 - 15:42

Nu mai tine vrajeala cu,, comunistii se intorc’.Si nici ca vindem tara la rusi,ca e deja vinduta la americani si austrieci….La fraizeri mai tine inca….Dar bashinica n-are sanse in fata poporului,ca le-a taiat salariile,le-a impozitat pensiile,le-a marit tva-ul si a mai imprumutat si 20 de miliarde de euro.Cine-i plateste,chiorul sau nuty?Si ce a facut cu banii, gondole si patioare?Uita poporul asta cum ne trateaza chiorul?Gaozari,tara de mina a 3-a,tiganca imputita,etc,etc.

digital 04-07-2012 - 15:55

stai liniștit!
le-a sosit ceasul la kk-ți!drum de întoarcere nu mai au,decât pe la eșafod,iar gâdele își ascute ghilotina!

TM 04-07-2012 - 16:36

tare imi doresc sa vad ce se va mai comenta la anul pe vremea asta, cat de bine ne va fi si ce viitor vor avea copii nostri.

digital 04-07-2012 - 16:42

copii în fraza matale se scrie cu trei ”i”,asta ar fi prima…a doua este că tu imbecilule n-o să mai comentezi la anul,pe acest forum sub același nick!

TM 04-07-2012 - 17:06

De ce nu as mai comenta sub acelasi nick-name cand pe mine ma caracterizeaza bunul simt ,chiar daca am facut o greseala gramaticala, iar pe tine limbajul grosolan prin care jignesti oamenii?

digital 04-07-2012 - 17:37

mai vorbim!
spre deosebire de voi,eu voi fi cu același nick!
iar eu nu jignesc,ți se pare!
doar mă cobor și comport conform nivelului cu care am de-a face!
da ce să pricepi tu,aservitule băsist!

TM 04-07-2012 - 18:09

digital eu nu am vazut pe nimeni in toate conversatiile astea cu vocabular ca al tau, asa ca… la ce nivel te coborasi? Cred ca aveai de urcat…

digital 04-07-2012 - 19:25

uite mă,TM,acu ai o premieră și-un reper,ce te tot miri atâta?!las mă nu mă compătimi pe mine.și nici pe forumiștii care accesează la forumul ăsta!
știu că dehontologii mă blamează!
ei mor de grija aaltora,eu nu mor de grija lor,să le fie clar!!!

TM 04-07-2012 - 16:49

Cui a taiat salariile? Functionarilor care aveau salariul minim pe economie dar pe card le intrau cu zecile de milioane pentru ca-si bagau ei vrute si nevrute? Cadrelor didactice care nu ii invatau pe copii la scoala pentru a-i obliga sa faca meditatie? Cadrelor medicale care aveau salarii colosale dar tot cereau bani chiar si la operatia de apendicita si asta intr-un spital de stat? Noi muncim de ne ia dracu’ la patroni pentru a avea un trai decent iar cei numiti mai sus tocesc scaunele 8 ore dupa care pleaca acasa cu buzunarele pline de ciubucuri de ordinul milioanelor!

urbos 04-07-2012 - 16:54

Taci ma in mortii ma-tii, gata, s-a dus dreacu lepra ta, omoara-te.

TM 04-07-2012 - 17:09

Este clar, sunteti bugetari care traiti pe spinarea oamenilor care muncesc cu adevarat!

urbos 04-07-2012 - 17:21

Excrement jegos, poti sa faci vreo afacere in tara asta ma nenorocitule? Au desfiintat sute de mii de firme scarbele tale ma, asa zis „de dreapta”. Puteai sa misti ceva in afaceri daca nu o sugeai la PDL ma jeg de om ce esti? Ce economie ai ma schizofrenicule in Romania „capitalistului” Basescu. Mars la spanzuratoare ma gunoiule.

TM 04-07-2012 - 18:47

Urbos, economie nu mai avem in Romania de ani buni…. Au distrus-o toti cei care au venit la putere. In ce priveste intreprinderile de stat nu plang dupa ele, dar puteau fi o sursa de venit pentru tara si locuri de munca daca se gandeau la binele poporului nu al lor personal, multe au ajuns darapanaturi dupa ce patronii straini si-au scos banii si au vandut tot ce era in ele.

digital 04-07-2012 - 17:29

excrescență băsistă,doar atât a reușit menthorul tău să-ți implementeze în boașca aia,senilă?!
a zis bine cine a zis,că băsismul este apanajul,trepanaților!
dreq de retardat!

TM 04-07-2012 - 17:44

digital si urbos, la vocabularul de-l aveti pe voi va carcaterizeaza exact cuvintele pe care le folositi: „retardat” , „excrement”, etc….
De ce uitati ca pana la jumatatea anului 2004 erau vandute toate intreprinderile de stat din Romania?

digital 04-07-2012 - 17:53

da,bine,stai jos!
altceva,mai consistent,ai?!

urbos 04-07-2012 - 17:56

Ce treaba are una cu alta bai fazane? In plus, lepra de Bashina voia sa vanda tot ce mai ramasese, pana si din pamant, deci ce cadere ai tu sa vorbesti despre ce s-a vandut? Si-apoi vad ca plangi dupa intreprinderile de stat dupa ce te dai „de dreapta” ma trogloditule? Nu vezi cat de prost esti?
Iar de vorbit vorbim ca Basescu, ce nu-ti place?

TM 04-07-2012 - 17:58

Digital si urbos sunteti foarte agresivi! De ce? Eu nu sunt basisit si nici USL-ist.
Eu spre deosebire de voi mi-am dat seama ca pentru ei noi nici nu contam!
In 2004 toata lumea il vroia pe Basescu sa scape de PSD, acum toti vor USL (care este tot un PSD dar cu alta haina) ca sa scape de PDL si tot asa ei isi fac vile si case de vacanta prin alte tari isi mai cumpara vreo 5 masini si noi ramanem tot cu traiul nostru de kk….

digital 04-07-2012 - 18:04

auzi,mă,eu agresiv!,cu ce mă?!
cu cuvinte din dex tot eu sunt agresivul!
ăla care face dosare,care coordonează justiția la ordin,care taie și spânzură legi,ordonanțe,constituții,bugete,salarii,pensii…ăla e mielușel!
hai mă că ești penibil și ridicol!

TM 04-07-2012 - 18:17

Mai calm ca faci ulcer , digital! Ce dracu’ te agiti asa ca nu-ti da nimeni nici un os! Toti stim ce a facut fiecare cand a ajuns sus, nu?

urbos 04-07-2012 - 18:47

In 2004 numai handicapatii il voiau pe Basescu, oamenii cu creier il voiau jos pe Nastase(multi redusi mintal nu pot pricepe nici in ziu ade azi ecuatia asta). La fel si acum, inlaturarea jigodiei de la Cotroceni e o necesitate absoluta. Din nefericire mult rau a facut deja canalia asta. Mai rau ca toti.

TM 04-07-2012 - 18:55

Ai dreptate, urbos, trebuie inlaturat dar nu asa pentru ca aceste divergente politice nu ne ajuta! Stiu si ei cat de rau ne va afecta dar nu se gandesc decat la propriul interes. Pentru binele tarii Basescu ar trebui sa demisioneze sau Ponta si Antonescu sa astepte pana in toamna!

digital 04-07-2012 - 19:29

ce nu așa,mă TM.ce nu așa! ce zice mă legea spartană,știi?!
dacă sunt de adevărat de dreapta s-o respecte,dacă nu să se ducă în pheeeezdhaaa mamei lor!
unitatea de măsură nu poate fi decât una pentru toți!
ce mă tot aburești cu kkturi europene de doi lei?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult