Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu nu are stare: îi dă cu iresponsabilitatea în cap lui Ponta

Băsescu nu are stare: îi dă cu iresponsabilitatea în cap lui Ponta

scris de A.H.
11 afisari

Preşedintele Traian Băsescu consideră că declaraţiile antieuropene făcute în ultimele zile de unii politicieni români nu reprezintă poziţia oficială a României.

Potrivit unui comunicat difuzat duminică de Administraţia Prezidenţială şi semnat de Bogdan Oprea, purtător de cuvânt al preşedintelui României, Traian Băsescu‘regretă în mod profund iresponsabilitatea declaraţiilor unor oficiali şi politicieni”, inclusiv ale premierului Victor Ponta făcute sâmbătă la Bistriţa, ”care pun interesul lor electoral şi personal mai presus de interesul naţional”.

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, le cere tuturor politicienilor să nu mai facă astfel de declaraţii iresponsabile, care vulnerabilizează poziţia ţării noastre în cadrul negocierilor pentru următorul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene, 2014 – 2020, şi care afectează grav imaginea României în plan internaţional, cu efecte, în principal, asupra grupurilor de investitori”, se afirmă în comunicat.

Conform sursei citate, Traian Băsescuconsideră că cel mai important argument în cadrul oricăror negocieri la nivelul Uniunii Europene îl reprezintă un grad mare de absorbţie a fondurilor europene şi invită instituţiile responsabile să facă toate demersurile pentru a creşte nivelul de absorbţie, iar reprezentanţilor Guvernului României le cere să pună în aplicare de îndată toate măsurile solicitate de Comisia Europeană în vederea deblocării programelor de finanţare care se află, în prezent, în situaţia de pre-suspendare”.

Preşedintele Traian Băsescu face un apel la partidele politice ”să nu implice Uniunea Europeană şi instituţiile sale în jocul politic electoral intern”.

Premierul Victor Ponta a susţinut sâmbătă la Bistriţa că el este un proeuropean convins şi crede că preşedintele Traian Băsescu, ”prin tot ce face, inspiră în populaţia României un sentiment antieuropean şi aceasta este o mare vină a lui”.

”Dacă ni se spunea în 2007, domnule, nu o să aveţi nici drumuri, nici spitale, nici agricultură ca în Vest, dar o să vă facem ANI şi DNA, poate că ne gândeam de mai multe ori. Eu sunt un pro-european convins şi eu cred că domnul preşedinte, prin tot ce face, inspiră în populaţia României un sentiment antieuropean şi aceasta este o mare vină a lui’, a declarat Victor Ponta.

2 comentarii

digital 18-11-2012 - 16:41

hahaha!
kiorul -împărat-împuțit!
după ce 8 anișori a bătut-o-n kap cu fondurile europene,cu macroeconomia,cu criza,cu statul și reforma lui,cu crearea locurilor de muncă,cu politicienii care-l sapă,cu vitele care-l pupă-n kur,cu ștoarfele care i-o ling….vine să ne repete șhlaghărul șhlapilor jeghoși ai cameluței făr de dinți!
hahaha!
marș la groapă,muribundule!!!!

mircea 19-11-2012 - 07:53

cine controleaza si mandateza activitatea lui basescu,care este eficienta activitatii acestui bagabontpus in functie de maia trans nationala.FURA,MINTE da parjoleste pamantul romanesc

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult