Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu: Nu e criză, oamenii politici iau decizii neconvingătoare

Băsescu: Nu e criză, oamenii politici iau decizii neconvingătoare

scris de P.C.R.
2 afisari

Preşedintele Traian Băsescu consideră că nu se poate vorbi, cel puţin deocamdată, despre o criză, pe fondul căderii burselor pe pieţele internaţionale, ci este vorba despre o reacţie la deciziile neconvingătoare ale oamenilor politici.

foto:Agerpres

„În momentul de faţă, nu ar trebui să utilizăm cuvântul criză. Deocamdată asistăm la o reacţie a pieţelor la decizii probabil neconvingătoare atât în SUA, cât şi în Europa. Nu cred că putem vorbi încă despre o criză, ci despre o reacţie. Probabil că, în zilele următoare, se va confirma aprecierea pe care o fac printr-o revenire a burselor atât în SUA, cât şi în Europa”, a spus şeful statului marţi seara, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

El a precizat, potrivit Mediafax, că întâlnirea pe care a avut-o marţi cu guvernatorul BNR şi alţi oficiali nu a fost una de criză: „A fost o întâlnire între instituţii cu responsabilităţi pentru a face o analiză a evoluţiilor situaţiei de pe pieţele internaţionale şi pentru a încerca să poziţionăm efectele asupra României în contextul internaţional”.

De asemenea, preşedintele Băsescu a subliniat necesitatea ca pe termen mediu să fie echilibrate resursele fondului de pensii, în condiţiile în care în 2011 deficitul la acest capitol este de 14,8 miliarde de lei.

Preşedintele Traian Băsescu a amintit şi despre faptul că fondul de şomaj are un deficit de 2 miliarde lei, iar alte 2 miliarde lei reprezintă deficitul din sănătate.

„Toate aceste deficite reprezintă bani pe care România trebuie să-i împrumute”, a punctat şeful statului.

3 comentarii

jan dinu 09-08-2011 - 22:18

— CUTEZATORUL —
Exista’n tzara un barbat …
Cu grad de capitan
Ce Romania a salvat
EL este domn TRAIAN !

Sa ne traiesti in veci
Tenace comandant
La dusmani NU te apleci
OM drept caracter- garant !

Stai mereu neclintit
In lupta pregatit
Rar vezi asha shef de stat
Viteaz de neclintit !

Acum trebuie sa-ti spun
Romania este a ta
Marire-ti da neamul bun ..
Urmashii nu te v-a uita !

JD-USA

urbos 09-08-2011 - 22:33

Cred ca rolandu se masturbeaza deja cand te citeste.
Ma duc sa borasc…

Morkova Vesela 10-08-2011 - 02:14

du-te si sa te nasti din nou cand ti-oi face io semn cu inaintasul

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult