Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu nu îl lasă pe Ponta să meargă la Bruxelles

Băsescu nu îl lasă pe Ponta să meargă la Bruxelles

scris de A.H.
4 afisari

Premierul Victor Ponta a anunţat joi că preşedintele Traian Băsescu este cel care va reprezenta România la summitul extraordinar al Consiliului European care va avea loc pe 22-23 noiembrie la Bruxelles.

Victor Ponta rectificare bugetaraL-am informat pe preşedintele României asupra rezultatelor negocierilor purtate de Guvernul României până acum referitor la bugetul UE. Preşedintele mi-a spus că are o vastă experienţă şi că în acest context doreşte să participe domnia sa. Nu mi-a dat explicaţii„, a spus premierul Victor Ponta, dupa intalnirea avuta cu seful statului.

Preşedintele m-a informat că vrea să participe personal la Consiliul European. Domnia sa va participa la Consiliul European.  Din punctul de vedere al Guvernului României propunerea recent prezentată de preşedintele Van Rompuy este o propunere inacceptabilă şi am prezent preşedintelui această opoziţie fermă şi nenegociabilă a României, invocând inclusiv dreptul de veto al României„, a mai spus Victor Ponta.

Băsescua invocat’ şi posibilitatea unei participări comune, a spus Ponta, precizând însă că doar preşedintele va fi cel care va merge la summit, pentru ‘a nu crea confuzii‘.

Consilierii guvernamentali implicaţi în stabilirea poziţiei României pentru bugetul comunitar aferent perioadei 2014-2020 vor merge la Palatul Cotroceni, pentru a-l informa şi sprijini pe şeful statului în vederea negocierilor de la Bruxelles.

5 comentarii

DXN 15-11-2012 - 18:13

PONTA VREA SA FIE PREMIER!
Va fi!
A inceput sa treaca teste minimale de pricepere!
De cand Crizantonescu l-a facut pe la spate cu Dragnea, a inceput sa-i fie frica!
Probabil ca a mai stat de vorba cu amicu’ ambasador!
Ehehe, Victore, politica asta nu-i asa cum crede lumea!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-11-2012 - 18:41

Dar ,nici chiar asa ! distinse DXN!am sa te dezamgesc oleaka, inserand un articol in acest sens:—-,,Nu e bine, domnule Băsescu!
13 noiembrie 2012
Mihai Radu
-3 comentarii

După ziua sa de naștere Băsescu a avut un mesaj scurt către țară. Acel mesaj ar fi avut, poate, cu adevărat impact dacă ar fi fost scris cu litere decupate din ziar. „Acesta este doar începutul”, putea să încheie, iar noi, cu sufletul la gură, am fi stat lîngă telefon așteptînd suma cerută ca răscumpărare pentru toți acești ani. N-a fost însă așa. Băsescu s-a prezentat aseară cu o ciorbă de potroace reîncălzită.

Pentru început, ca imagine de ansamblu, ai zice că Băsescu nemaiavînd cu ce să sperie, a apărut buhăit, injectat, congestionat, un decrepit cu o față șifonată ținută parcă cu lunile în buzunarul de la spate. Cam puțin, totuși, pentru un balaur. Dar să ne gândim la temele atît de dragi lui cândva:

Anticorupția. Cu anticorupția nu mai sperie pe nimeni. Săraca, umblă rasă în cap, cu buza spartă, cu rochia zdrențuită, ca orice bagaboantă colaboraționistă. De-o țîță îi face bungee jumping Dănileț, din cealaltă suge în convulsii Iulia Motoc.

Și cum să vorbească de anticorupție președintele unor guverne care au dus la presuspendarea fondurilor europene.

Înduioșătoare, totuși, – ca orice gest disperat care vine din partea unui bătrînel – legătura pe care a făcut-o între presuspendarea fondurilor europene și cei patru incompatibili proaspăt unși de ANI.

Comunismul. Comunismul nu-l mai sperie decît pe Tismăneanu, și doar pentru că asta e traba lui, să se sperie și să încerce să-i sperie și pe alții cu fantoma zdrențuită a comunismului. Asta știe omul să facă, din asta trăiește. A trecut vremea în care în spatele lui Ponta era Năstase și Ion Iliescu. Mai ales de cînd Năstase e mai îngrijorat de cine e în spatele lui însuși.

Mogulii. Mogulii s-au dus dracu’. Unul întărește statul prin pîrnaie, altul nu mai e mogul după ce Băsescu s-a mozolit cu el în campania pentru Referendum și după ce socrul Adevărului a ajuns șef la SIE.

Păi, și ce-a rămas? A rămas Europa. Da, Europa care la Referendum ne-a pus perna pe față și, pînă să ne dezmeticim, s-a și șters de perdea. I-am auzit doar pașii grăbiți pe scări. El, Băsescu, e garantul instituțiilor statului de drept în ochii Europei.

Și ce-a mai rămas? A mai rămas Interesul național. Norocul nostru că domnul președinte îl știe care e, doar ne-a asigurat de asta.

Și încă o chestie cu care bănuiesc că președintele și-a speriat mai degrabă familia, apropiații și medicul de la Cotroceni: Cînd a spus că nu-l cunoștea pe Blejnar, chiar așa era, nu-l cunoștea, zice Băsescu. Păi, ce, știa el ce e în sufletul acelui om? Noi, umbre trecătoare pe această scenă a vieții, putem spune oare că ne cunoaștem unii pe alții? Și-apoi, Băsescu le zice „Sorin” tuturor celor cu care vorbește la telefon. „Sorin” e un apelativ pentru el, în loc de „Ce faci, coaie!”. A fost pură coincidență că pe Blejnar îl chema chiar Sorin.

DXN 16-11-2012 - 15:25

De acord.
Dar care e legatura cu faptul ca Ponta incepe sa priceapa?

MI-5 15-11-2012 - 19:31

basescu poate vorbi orice la Bruxelles.
Eu cred ca individul este dus cu pluta.

Hotararea guvernului conteaza. Si a parlamentului.

CAMY 15-11-2012 - 21:00

Pe acesti doi nemernici de Ponta si Basescu, situatia si minia poporului i-au pus la punct in asa fel incit amindoi s-au cumintit si au inceput, in sfirsit, sa lucreze pentru popor, pentru nevoile lui. Chiar daca cei din spatele lor vor sa vada numai singe, pina la urma, sila poporului cit si al oficialilor de la UE si NATO fata de politicienii romani, i-au obligat pe aceste doua secaturi sa puna de-oparte ambitiile lor de jigodii imputite, si sa faca treaba pentru care au fost pusi acolo de popor, sau, cel putin, de o mica parte a poporului. Spurcaciunile din spatele lor, precum aceasta megajigodie imputita de CTP, vor sa vada in continuare singe si muci pe pereti de la luptele celor doi, insa, poporul i-au obligat sa se cuminteasca. Normal ca in aceste conditii o javra ca Crin sa faca spume, simtindu-se pe dinafara. Voiculescu la fel. El vrea singe la antenele lui imputite, el dorind in fiecare zi scandal cu muci pentru prostimea usl-ului si pdl-ului, ca in spatele acestor scandaluri el sa scape de dosarele din justitie pentru care ar trebui sa stea la piranie cel putin 100 de ani, javra imputita.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult