Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu nu renunţă la articolele declarate de CC neconstituţionale

Băsescu nu renunţă la articolele declarate de CC neconstituţionale

scris de A.P.
2 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că va menţine în proiectul constituţional trimis Parlamentului prevederile legate de imunitate incluse în textul trimis Curţii Constituţionale.

Legea Educaţiei, pentru a treia oară la Curtea ConstituţionalăEl a menţionat că în comunicatul remis de Curtea Constituţională se precizează că imunitatea este un drept fundamental. „Nicăieri în lume imunitatea nu este definită ca fiind drept fundamental”, a spus Băsescu, citat de Mediafax.

Preşedintele a menţionat că speră că în textul oficial al deciziei Curţii Constituţionale nu se va menţine această precizare. El a explicat că susţine ca imunitatea parlamentarilor să se limiteze la poziţiile politice.

Băsescu a spus că menţine în proiectul constituţional pe care îl va trimite Parlamentului prevederile legate de imunitate, aşa cum apar acestea în textul trimis Curţii Constituţionale.

Preşedintele a mai anunţat că nu va renunţa la propunerea de eliminare din Constituţie a prevederii prin care averea se prezumă a fi dobândită licit, invocând o decizie „obligatorie pentru statele membre UE” a Consiliului JAI, pe care însă România nu a implementat-o. El a spus că va trimite la Parlament articolul în forma pe care a trimis-o la Curtea Constituţională, fără a face o revizuire legat de acest subiect.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult