Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu, Parlamentul şi referendumul pentru Roşia Montană

Băsescu, Parlamentul şi referendumul pentru Roşia Montană

scris de L.M.
1 afisari

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act, marţi, de scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu care a informat Parlamentul că nu a iniţiat şi nu intenţionează să iniţieze, în perioada imediat următoare, un referendum naţional în problema exploatării de la Roşia Montană.

Băsescu, Parlamentul şi referendumul pentru Roşia Montană

„Apreciez că dezbaterile pe această temă din cadrul Parlamentului vor fi un excelent prilej pentru o analiză care să clarifice sau să corecteze aspectele controversate ale proiectului, în aşa fel încât soluţia pe care o veţi adopta să fie îmbrăţişată de cea mai mare parte a populaţiei, ceea ce ar trebui să reflecte majoritatea de peste 70% pe care Guvernul o are în Parlament. Dacă voi constata că soluţia adoptată de Parlament generează tensiuni în societate cu siguranţă, înainte de promulgare, voi utiliza referendumul naţional ca soluţie de corectare a eventualei decizii greşite a Parlamentului„, scrie Traian Băsescu în scrisoarea adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pe data de 3 septembrie.

„Vă doresc înţelepciune şi succes în procesul de legiferare legat de exploatarea Roşia Montană„, îşi încheie Traian Băsescu scrisoarea.

45 comentarii

Salut 17-09-2013 - 19:29

„“Vă doresc înţelepciune şi succes în procesul de legiferare legat de exploatarea Roşia Montană“, îşi încheie Traian Băsescu scrisoarea.”

==========================

Asta isi bate joc pe fata de „alesii neamului”. Nu credeam ca o sa ajung vreodata sa mai vad licheaua nationala cu atata tupeu. Stiu, dupa unii, e democratie in Romania. Dreptul de a latra e garantat!

UnUL 17-09-2013 - 19:35

Salaud, tu ți-ai făcut o profesie din a arunca cu gunoi și insulte Și dacă ți-aș spune că lichea ești tu, o să ma acuzi iar ca umblu cu „ba pe-a…”. Dar, tu, evident, nu ești lichea națională, ci doar o măruntă lichea locală.

Antibasistul 17-09-2013 - 19:40

Impuscați vor sfirsii la Tirgoviste, toți basistii in frunte cu chiorul național!

UnUL 17-09-2013 - 19:46

Ai vrea tu, prostovane !
P.S. „Vor sfârși” cu un singur i, analfabetule!

Antibasistul 17-09-2013 - 19:54

Cu doi ii c-asa vreau eu basistule fara creier, ca toți basistii!

UnUL 17-09-2013 - 20:46

Da, știu, tu ești deasupra tuturor regulilor – de gramatică sau de alt soi.

Antibasistul 21-09-2013 - 04:43

Impuscați vor sfirsii la Tirgoviste, toți basistii in frunte cu chiorul național! in cazul ca nu va fi cum zic eu s-ar putea sa fiu ridicat de SRI si impuscat eu pentru tentatie la crima prezidentiala. Acu n-o fi bai sa ma impustye dar musai sa fiu cu urbos si dijital ca doara frati suntem, si luptaram dyn greu impreona contra statului.

Salut 17-09-2013 - 20:41

Si aici m-ai gasit mai sluga?

UnUL 17-09-2013 - 20:45

Se pare că te urmăresc, măi aruncător cu rahat.

Salut 17-09-2013 - 21:01

No problem, tine aproape, prinzi bine aruncarile mele!

UnUL 17-09-2013 - 21:09

Ei, aș, problema nu e să le prind, ci să ți le arunc înapoi, în obraz.

Salut 17-09-2013 - 21:25

Asa ziceam si eu !

UnUL 17-09-2013 - 21:29

Oare chiar asta ziceai? Scuze că n-am înțeles bine. Dar sper că am nimerit bine în obrazu-ți.

Salut 17-09-2013 - 21:32

Pai, de ce te scuzi? Esti un natural. Prost adanc, hotarat, temeinic, a la Cluj. Nu mimezi deloc, de ce te-ai scuza? Uite si aici, in sirul asta, cum reusesti sa-ti tragi singur un sut in coor.

UnUL 17-09-2013 - 21:38

E clar că unul cu un creieraș cât un bob de linte ca tine nu are cum să priceapă ironia. El știe doar să se repeadă cu coarnele înainte, scoțând mugete ce se vor a fi insulte și făcând spume la gură.

Salut 17-09-2013 - 21:44

Da, sigur, „ironie”. Tocmai ai afirmat cu subiect si predicat ca „nu ai probleme sa prinzi kkt-ul aruncat de mine”, dar „ai probleme sa returnezi”….
…dar, bineinteles, „ai zis-o la misto, adica asa: 😉 , dar eu, bineinteles, „nu am inteles ironia” . Aha 🙁

Adanc, bre !

UnUL 17-09-2013 - 21:48

Mda! Tu ai interpretat „problemă” a sinonim cu „dificultate”. Mai caută și alte sensuri în DEX!

UnUL 17-09-2013 - 21:48

„CA sinonim”

Salut 17-09-2013 - 21:56

Mda, si mai adanc! Groapa Marianelor. Ramai asa, sau esti pus pe noi recorduri ?

UnUL 17-09-2013 - 21:57

Vorbim după ce ai consultat DEX-ul/

Salut 17-09-2013 - 22:08

Bine. Pacientul DEX e in stare buna? Daca il consult cu stetoscopul e OK? Pot incerca si rezonanta magnetica? La CT Scan rezista?

Hai, mai pulifrici, ca te-am bagat – iarasi – in buzunarul de la vesta si cauti iesiri d’astea ridicole ! Ce dreaq, nu vezi ca dupa ce ca esti retardat, mai ai si ghinionul sa te nasti clujean? Bag-o p’aia cu treburile importante, asa FACE (!!!) oamenii destepti 😉

UnUL 17-09-2013 - 22:14

Păi cred că DEX-ul, tu îl consulți numai cu stetoscopul.
Se pare că n-ai învățat cât de penibilă e prostia care se crede spirituală.

ancuta 17-09-2013 - 22:26

@UnUL,
salutzglobiulzgabeata nu se „coboara” sa dialogheze cu mine, dupa ce se baga-n vorba cu mine fara sa-i fi zis nimic, precum Musca’nCuruCalului, dar fierbe de nerabdare sa afle ce inseamna ce i-am transmis adineaori din toata inima, FCUB!
Te rog sa-mi permiti ca sa-i traduc!
FCUB = Footoote’nCoorpeUndeBei!

UnUL 18-09-2013 - 12:22

Ancuţa, nu te supăra. Aşa e el : are un câmp vizual redus. i s-a pus pata pe mine, şi când mă întâlneşte pe forum nu mai vede şi nu mai aude nimic altceva.

Pribeagul 17-09-2013 - 20:12

Caca-maca, si-a gasit si el „de lucru”.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-09-2013 - 20:30

Sarpele Iese La Drum,

basescu Merge La Tebea!

In tot avantul asta revolutionar care a invadat tarisoara noastra de vreo doua saptamani, avant in care revendicarile si presiunea strazii merge de la apararea sarmanelor patrupede latratoare vagaboande versus macelarirea lor in piata publica, pana la dorinta liceenilor de a muri in apararea Rosiei Montane de furia mineritului (aici fac o mica paranteza in sensul ca nu inteleg de ce aceeasi liceeni care astazi ies in strada din motive ecologice-brava, lor! pentru aceasta initiativa-, atunci cand alde basescu-boc au dat cu ciomizarea in veniturile parintilor si bunicilor lor au avut cu totul si cu totul alte preocupari decat sa-si puna viata la bataie in apararea unei idei), iaca se mai intampla si cate o isprava baseasca ce vine sa ne strice la burta de ras si sa ne netezeasca ridurile de incrancenare pro sau contra eutanasierea cainilor sau deschiderea exploatarii minelor de la Rosia Montana.
Ce poate fi mai distractiv intr-o zi de duminica decat sa-l vezi pe seful statului, care atins de sindromul Ceausescu ii crede pe limbricii din jurul lui care-i spun ca-i iubit de popor, luandu-si-o in freza, de manuta cu prima doamna a tarii de la urmasii lui Iancu, satui pana in gat de prestatia “maidanezului de Cotroceni” caruia ii cer demisia, primindu-l in loc de salve de tun cu rafale de mere care-i tintesc plesuvia inca prezidentiala si in curand puscariabila ?
Am avut nevoie urgent de toaleta atunci cand chiombila, apostrofat din multime cu apelativul “maidanez de Cotroceni”, s-a intrebat retoric si lamentabil in fata camerelor de luat vederi “de ce o fi vorbind asa urat omul acela?”.
Hai, sa mori tu, bade Traiane ca nu stii de ce striga mujicu’ dupa tine “maidanez de Cotroceni” cerandu-ti demisia? Pai daca nu stii intreaba-i pe cei 7,4 milioane de romani care ti-au dat palme cu picioru’ anul trecut si pe care i-ai sfidat de-al dracu’ ce esti tu cu pilele tale de la briusel cu tot, lipidu-te cu “Picatura” de fotoliul de la Cotroceni, precum madanezii de macelarie.
Da’ las’ ca te-a scos cumatru’, sau finu’, sau ce dracu’ ti-o fi Falca, oferindu-ti ocazia ca, dupa ce ai dat cu basca de pamant de suparare, sa-ti ineci amaraul in ce stii tu mai bine, adica in alcool.
Ai vaz’t ca tot pedeleu’ e langa tine, chit ca tu i-ai zis, din motive de amanta refuzata la carma, adio, ma?! Baiat bun Blaga asta, chit ca tu l-ai facut de doua parale!
Oricum, una peste alta, descinderea de ieri de la Tebea, avand in vedere chiolhanu’ bahic cu care s-a terminat, n-a fost chiar un “the esec”, mai ales pentru noi care n-am mai avut nevoie de purgative dupa atata ras.”

Sursa M. aGNIFICUL

UnUL 17-09-2013 - 21:11

Parpanghela, ești ridicol cu citatele tale stupide, dar cum am promis să nu te mai atac decât în caz de forță majoră (citește : atac la persoana mea, insultă, etc.) mă voi abține să mai comentez.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-09-2013 - 21:32

Protocolul a fost cam subțirel. Gazdele păreau cam stinghere de vizită. Mai erau prin preajm iște tovi de partid PDL, niște aplaudaci de ocazie contra cost. Cam modest. Eh, dacă te-ai băgat in povestea asta cu poiltica, trebuie să știi că te poate aștepta orice, și aplauze si huidulieli, cum îți e norocul. Si lui Băsescu, norocul – proverbial altă dată – i-a întors spatele.

Băsescu și-a căutat-o singur cu lumînarea. Să nu îi plingem de milă, știe ce face. A avut chef de harță, de un incident în jurul persoanei sale. A vrut puțină garagață, o baie de multime, palincă și cîrnați, taifas cu prostimea electorală. După doi ani, cînd nu s-a mai arătat la Țebea, acum s-a dus, așa tem-nesam. Ce căuta acolo ? Puțină imagine și o sămînță de scandal. Nu vă fie teamă, nu a riscat nimic, era perfect pazit de agenții aflați în dispozitiv. Numai la televizor s-a văzut ca era o situație riscantă. De dragul audienței s-a dramatizat puțin povestea. Oricum, Băsescu știa că va găsi ostilitate. A vrut să fie victimizat, să își facă publicitate, așa, huiduit, lovit. E și asta o reclamă. A aruncat comesenilor, insoțitorilor, necunoscuților din mulțime zimbetul lui arhicunoscut, care are avantajul că dă și bine la televizor.
Bref, ce urmează? Cînd ne va mai da ocazia să îl comentăm? Ce băi de mulțime pregătește!? Va merge in Piața Universității,așa cum se zvonea aseară prin redacții!? Se știe, va avea parte de huiduieli cît cuprinde. Va fi un zgomot asurzitor. Acum experții de imagine de la Cotroceni trebuie să calculeze dacă e de bine sau de rău. Mai ales că Ponta a spus ieri că se va duce în Piața Universității să stea de vorbă cu protestatarii. Pe bune, nu cred că Băsescu va îndrăzni să se arate in Piața Universității sa stea de vorbă cu lumea, asa cum a promis odată. Firește mințind.

….Sursa STEaLICA !

UnUL 17-09-2013 - 21:35

Văd că unii juisează de bucurie că președintele a fost huiduit la Țebea. Huiduiala e un sport românesc. Și era normal ca în județul Hunedoara, fief „roșu”, să existe câțiva i m b e c i l i isterizați de Antene, câțiva activiști de partid și câțiva mercenari plătiți specializați în huiduieli. Dar cei mai mulți dintre cei prezenți acolo s-au purtat absolut normal și rațional, l-au aplaudat și ovaționat pe președintele țării și au făcut fotografii cu el.

Salut 17-09-2013 - 21:40

Mda, nasol cu „Hunedoara asta rosie”. E bine stiut ca oriunde altundeva s-ar duce Impostorul National, lumea l-ar ovationa !

Uneori stau si ma intreb daca sunt contemporan sau fac parte din aceiasi planeta cu astia care judeca ca mai sus.

UnUL 17-09-2013 - 21:46

A fost în destule locuri în ultima vreme, a fost aplaudat și ovaționat și lumea s-a înghesuit să de fotografieze cu el. Și – culmea pentru încrâncenați ca tine – deși va ieși în curând din politică, p o p u l a r i t a tea lui e în creștere.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-09-2013 - 21:50

Sa iesi victorios , dupa ce ai DEMOLAT totul, absolut totul ,ESTE o PERFORMANTA tipic bashista:

http://4.bp.blogspot.com/-8qKKSJRrCkk/Uc0zcoYyUPI/AAAAAAAAEgM/R7DVhQL8onc/s800/Traian+Basescu+funny+photo+Adio+PDL.jpg

UnUL 17-09-2013 - 21:55

Parpanghelaș, cum ți-am mai spus, mai discutăm paste vreo 4-5 ani.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-09-2013 - 22:02
UnUL 17-09-2013 - 22:06

Puișor, am spus că nu frecventez Băselandia-Felixlandia.

Salut 17-09-2013 - 21:51

Pai si eu cand m-am dus la Safari, am facut poze cu girafa. Am luat o ceapa (stiai ca ii place ceapa? – uite, ai mai invatat ceva!) si cand s-a aplecat sa o haleasca, tzap, am tras-o-n poza. Zau asa! Da’ eu n-o aleg presedinte si nu am pretentia ca-i altceva decat o…GIRAFA ! Comprendre?

UnUL 17-09-2013 - 21:54

Da, cred că mai degrabă girafa ți-a dat ție o ceapă ca s-o ștergi repede de acolo.

Salut 17-09-2013 - 22:00

Irelevant. Important e faptul ca o girafa ramane o girafa, si am vazut-o ca atare, nu ca Unul sau altul care vad in Jigodia Nationala un soi de dumnezeu. Capisci, sau iti trimit poza cu girafa 😉 ?

UnUL 17-09-2013 - 22:05

Prefer o poză cu dl. Băsescu.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-09-2013 - 22:08
UnUL 17-09-2013 - 22:11

Am spus o poză, nu o porcărie băselandească .

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-09-2013 - 22:37

E poza beeey,

Ce dreaq ,asociezi pe bhasse cu
o porcarie !

Rusinca …Tzutzere!

UnUL 18-09-2013 - 09:17

Nu, Parpanghelaș, asociez „Băselandia” ta cu o grămadă de porcării.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-09-2013 - 09:32

Mea Kulpa ,

Nu merge bhasse in poza singur,

Sa nu ma mai rogi asa des, uite

Ti-o aduc si pe ZANA Asului de Pika

http://4.bp.blogspot.com/-MOmMLcQ3Ims/UcKLZP-ZCLI/AAAAAAAAEfc/FBTl3y5MrCw/s1600/Elena+Udrea+funny+photo+Coabitare.jpg

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-09-2013 - 21:41

Hey Ciuca (BLOGHERILOR )

Textul l-ai mai ,,BAGAT” mai ieri !

Lipsa CAPACITATEA de RASPUNS !

Pentru 1.000 de euro, slabutz!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult