Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu: PDL ori câştigă alegerile, ori trece în opoziţie

Băsescu: PDL ori câştigă alegerile, ori trece în opoziţie

scris de A.B.
212 Afisari

Dacă vreţi să rămâneţi la guvernare şi după alegerile parlamentare, trebuie să obţineţi mai mult de jumătate din scorul USL. Dacă nu, treceţi în opoziţie, i-a avertizat Traian Băsescu pe liderii PDL.

traian basescu

foto: dcnews.ro

Prezent la întâlnirea din noapte a liderilor PDL, Băsescu le-a atras atenţia că  dacă partidul nu obţine la alegerile parlamentare din toamnă cel puţin jumătate plus unu din scorul USL, acesta va trece în opoziţie.

 Surse din PDL au recunoscut, pentru Mediafax, că şeful statului le-a spus acestora că va aplica ad literam prevederile constituţionale privind formarea Guvernului, respectiv că la consultările pe această temă trebuie invitate partidele din Parlament, nu alianţele.

 Băsescu a arătat că, prin urmare, va avea în vedere care partid obţine cele mai multe voturi.

  În aceste condiţii, Traian Băsescu a avertizat, potrivit surselor citate, că dacă PDL vrea să rămână la guvernare şi după alegerile parlamentare din acest an, trebuie să obţină mai mult de jumătate din scorul USL. „Dacă nu, treceţi în opoziţie”, i-ar fi avertizat Traian Băsescu pe democrat-liberali.

 Cât despre excluderea din partid a europarlamentarului Cristian Preda, fost consilier prezidenţial, preşedintele Băsescu nu a comentat-o direct, dar i-a întrebat pe liderii democrat-liberali: „Îi daţi pe toţi afară?”, neprimind însă niciun răspuns.

1 comentariu

urbos 04-04-2012 - 16:40

Ce grohaie asta e egal cu ZERO.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS