Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE Băsescu, Ponta şi Steaua României a lui Tokes. Reacţia Cotrocenilor

UPDATE Băsescu, Ponta şi Steaua României a lui Tokes. Reacţia Cotrocenilor

scris de C.P.
8 afisari

UPDATE 17.25: Premierul Victor Ponta nu este membru al Ordinului Naţional “Steaua României” şi, conform prevederilor legale, nu poate solicita declanşarea procedurii de retragere a decoraţiei acordate lui Laszlo Tokes, se arată într-o precizare a purtătorului de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.

Precizări despre solicitarea prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, pentru declanșarea procedurilor legale în vederea retragerii Ordinului Național „Steaua României” – în grad de Cavaler domnului Tőkés László

Administrația Prezidențială face următoarele precizări referitoare la solicitarea prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, pentru declanșarea procedurilor legale în vederea retragerii Ordinului Național „Steaua României” – în grad de Cavaler domnului Tőkés László trimisă Administrației Prezidențiale în data de 22 august 2013:

– (1) – domnul Tőkés László a fost decorat de președintele României prin Decretul nr. 1864 / 14 decembrie 2009 cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la Revoluția din decembrie 1989;

– (2) – în temeiul Articolului 5 din Hotărârea Guvernului nr. 1511/2005 privind aprobare Regulamentului pentru organizarea și funcționarea consiliilor de onoare ale ordinelor naționale „Steaua României”, „Serviciul Credincios” și „Pentru Merit”, „cavalerii unui ordin pot semnala Cancelariei Ordinelor atitudini și fapte pe care le consideră dezonorante comise de alți cavaleri ai respectivului ordin și care aduc prejudicii morale și ating demnitatea și onoarea Ordinului”; menționăm că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu este membru al Ordinului Național „Steaua României”, deci, conform prevederilor legale, nu poate solicita declanșarea procedurii de retragere a acestei decorații;

– (3) – în temeiul Articolului 52 din Legea 29/2000 privind sistemul național de decorații al României, „calitatea de membru al unui ordin se poate pierde în următoarele situații: a. – condamnarea prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la pedeapsa privativă de libertate; b.- pentru fapte dezonorante care aduc prejudicii morale membrilor Ordinului”;

– (4) – în temeiul HG nr. 1511/2005 la primirea sesizării unui membru al ordinului, Cancelaria Ordinelor are obligația să convoace Consiliul de Onoare al Ordinului Național „Steaua României”; hotărârea Consiliului de Onoare al Ordinului Național „Steaua României”, motivată, se comunică, apoi, Cancelariei Ordinelor cu propunere de retragere a decorației sau de respingere a sesizării, după caz (conform Art. 6 Alin. 2 din HG nr. 1511/2005), iar Cancelaria Ordinelor, în baza hotărârii Consiliului de Onoare al Ordinului Național „Steaua României”, după caz, înaintează președintelui României, spre aprobare, proiectul decretului privind retragerea decorației;

– (5) – președintele României, domnul Traian Băsescu, ia notă de inițiativa prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, dar constată că a-i da curs înseamnă încălcarea legii; singura soluție de retragere a Ordinului Național „Steaua României” – în grad de Cavaler acordat domnului Tőkés László este cea prevăzută în HG 1511/2005, și anume ca unul dintre cavalerii acestui ordin să sesizeze în acest sens Consiliul de Onoare al Ordinului Național „Steaua României”;

– (6) – menționăm că Ordinul Național „Steaua României” are 1.311 membri și că, până în prezent, niciunul dintre membri nu a făcut, conform legii, solicitarea de retragere a decorației acordată domnului Tőkés László; de asemenea, mai menționăm că solicitarea nu trebuie adresată președintelui României, ci Cancelariei Ordinelor, conform legii;

– (7) – domnul președinte Traian Băsescu consideră necesar ca, ori de câte ori există atitudini publice la un nivel instituțional atât de înalt, aceastea să fie în deplin acord cu legea.

Premierul Victor Ponta i-a transmis, vineri, preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare în care apreciază că nu mai sunt întrunite condiţiile morale şi legale pentru ca Laszlo Tokes să deţină Ordinul Steaua României şi propune retragerea acestei distincţii.

Ponta i-a trimis lui Băsescu scrisoarea în care cere retragerea Ordinului Steaua României lui Tokes

Ponta i-a trimis lui Băsescu scrisoarea în care cere retragerea Ordinului Steaua României lui Tokes

„Am primit o solicitare din partea unor ONG-uri, care au participat la acea scoala de la Izvorul Muresului, prin care mi se cerea retragerea decoratiei domnului Tokes Laszlo. Eu nu am cum sa o fac si am trimis-o mai departe spre presedinte. Exista un Consiliu de Onoare al celor care detin decoratii, doar domnul Traian Basescu il poate convoca. Daca va declansa procedura si va retrage decoratia, eu voi contrasemna decretul”, a precizat premierul Victor Ponta la B1 Tv.

„Premierul aminteşte că, la 27 iulie 2013, la lucrările Universităţii de Vară Balvanyos, Tokes a făcut o serie de aprecieri prin care contestă caracterul de stat naţional, unitar şi indivizibil al României. În scrisoare, premierul apreciază că nu mai sunt întrunite condiţiile morale şi legale pentru ca Laszlo Tokes să deţină Ordinul Steaua României şi propune preşedintelui ca, în baza atribuţiilor constituţionale, să decidă asupra oportunităţii declanşării procedurilor legale în vederea retragerii acestui titlu”, afirmă sursele citate.

Potrivit acestora, premierul Ponta mai arată că afirmaţiile lui Tokes au fost dezaprobate la nivelul întregii societăţi româneşti, inclusive din partea preşedintelui României.

În 27 iulie, europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, la lucrările Universităţii de Vară „Balvanyos”, ca împreună cu Guvernul pe care îl conduce să construiască „un sistem de cooperare naţională”, astfel încât să ofere „protectorat” Transilvaniei, „aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”.

În replică, preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului (Harghita), în urmă cu o săptămână, că „nu îşi merită calitatea de cetăţean român cel care cerea ca Transilvania să fie trecută sub protectorat”.

Participanţii la seminariile Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului au cerut atunci retragerea distincţiilor acordate de statul român „extremiştilor maghiari” din România, făcând referire la europarlamentarul Tokes Laszlo, decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României”.

La rândul său, premierul Victor Ponta a declarat atunci că îl va informa în scris pe preşedintele Traian Băsescu că va contrasemna un eventual decret de retragere a distincţiei acordate europarlamentarului Laszlo Tokes, Ordinul Naţional „Steaua României”.

Marţi, într-un comunicat,  europarlamentarul Lazslo Tokes a apreciat drept „grave” şi „neadevărate” acuzaţiile că ar fi cerut protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei, iar, ulterior, că ar vrea dictat asupra Tansilvaniei, el susţinând că afirmaţiile sale au fost „denaturate într-o manieră inimaginabilă”.

El a susţinut că în data de 27 iulie, la lucrările Universităţii de Vară „Balvanyos”, s-a referit la o autonomie funcţională şi apreciată, cea a Tirolului de Sud din Italia. Potrivit afirmaţiilor sale, în acest caz, în urma dialogul constructiv dintre Italia şi Austria, Austria a recunoscut frontierele impuse de către puterile ieşite învingătoare din cele două războaie mondiale, iar Italia a recunoscut dreptul Austriei de a supraveghea discret tot ceea ce se întâmplă în Tirolul de Sud.

„Avându-l lângă mine pe Orbán Viktor, premierul Ungariei, (…) mi s-a părut firesc să-i sugerez, să-l rog (nu pentru prima dată de altfel), să încerce construirea unui mecanism similar sau asemănător cu cel al Tirolulului de Sud – evident împreună cu România, în interesul ambelor ţări, inclusiv al maghiarilor din România”, a explicat Tokes.

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat, în decembrie 2009, pe europarlamentarul Laszlo Tokes cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, la 20 de ani de la Revoluţie.

Conferirea decoraţiei a fost motivată, potrivit decretului semnat de şeful statului, de împlinirea a 20 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, „în semn de mare apreciere a curajului şi demnităţii de care a dat dovadă, declanşând, prin exemplu personal, revolta istorică a poporului român împotriva dictaturii comuniste”.

32 comentarii

pathfinder 23-08-2013 - 12:17

Bun.
Nu ca asta ar fi prioritatea intr-ale guvernarii acuma…

Antibasistul 23-08-2013 - 14:23

Sa i se retraga decoratia si sa i se dea un picior un cur sa zboare pina in Budapesta lui iubita!

Antibasistul 23-08-2013 - 14:24

Sas-si ia si prietenul Basescu cu el!

Ionel 23-08-2013 - 14:33

Acum, Base e nationalist si asta inseamna ca o sa-l puna pe Tokes prim ministru in locul lui Tonta.

pathfinder 23-08-2013 - 14:47

Ba nu!
Cacarau in locul lui Tonta.
Tonta in locul lui Tokes.
Si Tokes in locul lui Cacarau.

Sa vezi dupa aia cine la cine mai retrage ordinul.
Sau ordinea?!?

urbos 23-08-2013 - 20:47

Si ma-ta in hazna.

pathfinder 23-08-2013 - 14:42

Sas-si ia…

sau Sa-s-si ia…
sau Sas-s-i ia…
sau Sas-si i-a…

Ma doare capu’
Uf uf uf… limba asta romana.

Antibasistul 23-08-2013 - 15:09

Ma basist fara creier, a fost o greseala de tastare!

pathfinder 23-08-2013 - 15:26

Si ce-i cu asta?
N-are voie omu’ sa se mai distreze pe acilea…

Antibasistul 23-08-2013 - 15:48

Are…

ciufulici 24-08-2013 - 14:56

Nu, a fost o greseala foarte basista, Anti-dibaciule te-ai ars!

POTOCATEPETL 23-08-2013 - 14:42

Romania, este, pina la urma, tara cea mai … amuzanta! Am reusit, noi, romanii, sa calcam in picioare si sa facem bascalie incepind de la Dumnezeu si terminind pina la ultimul garoi. Romania este tara in care traiesc trei „regi”, un „imparat” si un presedinte! „Mai bere de atit, nu se poate”, vorba reclamei ! Pe acest fundal, zmecheria lui Tokes e absolut ridicola. Adica, cum poate el sa se mai gindeasca la Transilvania ungureasca, cin acolo traiesc doi regi si-un imparat? „Se” ride si curcile! Romania a reusit sa distruga si cel mai … sa zic asa, intelectual sport : sahul! Nu mai poti sa spui, de-acum : sah la rege!, ca vei fi intrebat : la care? Pentru a rezolva ASA CUM TREBUIE problema ungurilor si a lui Tokes, ar trebui sa-l numim pe regele al doilea sa se ocupe de problema ungureasca, iar pe primul rege sa se ocupe de Tokes. Daca punem hoardele pe bozgori, o sa vedeti ca, maximum cinci ani, Ungaria va fi, sau, mai bine zis, va deveni primul teritoriu recunoscut al tziganilor!, si asa, vor avea si ei tara lor.

pathfinder 23-08-2013 - 16:06

Stai linistit ca nici in forma actuala Ungaria nu e departe…
Doar sa iesi putin de pe autostrada sau drum european si sa intri oleaca intr-un sat mai mic unguresc si sa vezi minune… culoarea locala e pe jumatate (cel putin) tuciurie…
Brrrrrrr

ValVerde 23-08-2013 - 15:07

” “nu îşi merită calitatea de cetăţean român cel care cerea ca Transilvania să fie trecută sub protectorat”.”

===

Oricare cetatean roman poate exprima liber parerea asta, mai putin Presedintele tarii, pus acolo sa apere Constitutia si drepturile egale pentru toti cetatenii.

Pentru ca ceea ce de fapt spune Basescu e ca nu meriti sa fii cetatean roman daca nu gindesti ca mine !!!
Si ne mai miram de ce nu ne iese chestia aia cu democratia !
Incercam, incercam, am scos romanii din Fanar dar nu putem scoate Fanarul din romani.
Tokes, Tokay sau cum l-o chema pe maimutoiul asta are tot dreptul sa spuna ce vrea.
Inclusiv sa opineze ca Constitutia nu e buna !!

Da, a absolut normal si admisibil sa critici legea suprema a tarii.
O face chiar Basescu, asa ca sa nu se imbujoreze de indignare cind o fac altii.

Dar e clar ca declaratiile lui sint pentru peluza: pina si Huhu e de acord cu Basescu.
Asta zic si eu performanta.
Cu atit mai mult cu cit, chiar daca ar vrea, nu poate sa-i faca nimic lui Tokes pentru ca nimeni nu poate retrage cetatenia dobindita la nastere. Asa ca, din nou, doar declaratii sforaitoare lipsite de continut. Un presedinte ar trebui sa fie deasupra manelelor politice.

Hooo!! nu va bucurati ! Asta nu e motiv de suspendare !

pathfinder 23-08-2013 - 15:24

Da’ nu vrea nimeni sa-i retraga cetatenia.
Doar Ordinul Steaua Romaniei.
Oricum… e doar gargara.

Antibasistul 23-08-2013 - 15:33

Eu vreau sa-i retraga si cetatenia si sa fie declarat persoana nongrata, interdictie de a mai veni in RO.!

pathfinder 23-08-2013 - 15:39

Art. 24. – Cetăţenia română se poate retrage persoanei care:
a) aflată în străinătate, săvârşeşte fapte deosebit de grave prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul
……….
……….
……….
Cetăţenia română nu poate fi retrasă persoanei care a dobândit-o prin naştere.

Funny guys…

tomi 25-08-2013 - 10:29

Antibasistul
23-08-2013 at 15:33 Eu vreau sa-i retraga si cetatenia si sa fie declarat persoana nongrata, interdictie de a mai veni in RO.!
==============
HUHULE bashina cu cind vei primi cetatenia romana, am auzit ca ai dat mita 5.000 de lei si au uitat sa-ti dea pasaport romanesc, cu ala arabesc poti merge in fula ma-tii.

urbos 23-08-2013 - 20:50

A grohait semidoct lindic. Doamne ce imbecil! Hahahahaha!

Ionel 23-08-2013 - 21:02

Pe principiul asta poti sa-l faci pe Horti cetatean de onoare al capitaliei si sa-i dai vreo zece medalii Steaua Romaniei. Nu e o problema , ca au mai fost medaliati si alte dezastre.

ValVerde 23-08-2013 - 21:08

Vezi ca te incurci in principii:
Una e sa-i garantezi libertatea cuvintului (asa cum trebuie sa fie asigurata tuturor cetatenilor) si cu totul altceva sa-l decorezi.

Dupa cum intelegi tu pricipiile alea, ar trebui sa-l decoram pe Huhu pentru inteligenta.

UnUL 23-08-2013 - 21:26

Bășinel, nu cred că e cazul să vorbești depre p ro s t ie când gândești (dacă se poate folosi acest cuvânt în cazul tău) și scrii așa cum o faci.
Îți trimit, culeasă din postările tale, prima parte din ceea ce promite a fi un lung florilegiu de greșeli de română:
• „Sti bine” (cu un singur i !)
• „vor murii” (cu 2 i !!!)
• „acei monștrii” (cu 2 i !!!)
• „sînt ” (cu î din i !), de altfel folosirea lui î din i este generală la Bășinel.
• „persoana nongrata”
• „intrii pe net” (cu 2 i !!!)
• „poliția argentinEană”
• „să scri” (cu un singur i !)

Antibasistul 24-08-2013 - 14:10

Esti handicapat mintal, ca toti basistii!

UnUL 24-08-2013 - 14:35

Adică tu ești analfabet, dar eu sunt handicapat, B ă ș i ne l?

Ionel 23-08-2013 - 21:42

Ce libertate? Libertatea de a muri in zone falimentate de partide in timp ce ei se plimba prin tarile calde pe o leafa de bugetari? In mod normal , daca Tokes era la ukrainieni ala nu mai calca acolo nici peste 1000 de ani si de rusi cu rachetii lor nu mai vorbesc.

BULA 24-08-2013 - 13:52

Ucrainienii sunt foarte nationalisti. In urma cu aproximativ zece ani au doborat deasupra Marii Negre un avion plin cu cetateni israelieni, care venea de la Tel Aviv. I-au scapat o racheta sol-aer si au zis ca a fost o eroare in timpul unei aplicatii militare. Realitatea e ca s-au enervat rau pe evrei, pentru ca evreii au reventicat Peninsula Crimeea ca fiind a lor. S-au dus cu acte din arhiva de la Venetia, cum ca ar fi cumparat Crimeea prin nu stiu ce secol.
Ucrainienii nu ar da Crimeea nici rusilor, desi toata lumea stie ca a fost luata de la Rusia si alipita la Ucraina pe timpul lui Hrusciov.

Ionel 24-08-2013 - 14:01

Vrei sa rizi de pseudo-nationalistii din Romania? De ani de zile am pus la comentarii despre dosarele de autopsie pe fugari omoriti de sec. sirbi care erau probe pentru crime de razboi in caz de pierdere a Banatului si dupa care vin antenistii cu prostia lor de reportaj dupa care am pus despre tezaur si furtul probelor si cum vine Adevarul cu alt articol. Ce zici? Le mai pun ceva deranjant peste tot?

Ionel 23-08-2013 - 22:08

La un moment daat se umple paharul si Tokes e specialist la asa ceva. Mai exista inainte notiunea de ratiuni pentru a calma lucrurile .

Tu Ardeal! templu sfint 24-08-2013 - 11:17

Nu vedeti oamenii buni cum au regizat si de data asta traienel si victoras(tauras) treaba ca la jocul de ping-pong, unul cere calalalt stia ca nu merge chiar din start adica cind a cerut lui traienel (intentionat cu litera mica) sa-i retraga ordinul (steaua,da hai steaua) asta inseamna pentru ei ordinul asta deci ei stiau ca o pot intoarce ca pe o clatita de la unul la altul , dar cu ceilalti membrii ai acestui ordin care-i treaba „patriotii romanii” de ce nu cer ei ? caci si ei sunt la fel ca si ceilalti coruptii dracului si tradatori ! de-aia nu cer ca popa ( tokes satana deghizat in popa) sa fie declarat persoana non-grata si tradator si cel care submineaza statul roman,si batjocoreste poporul Roman sa fie pus la punct o data pentru totdeauna ! iar ardelenii ar trebui sa-l bata cu maciuca si oua clocite pe curistul orban care vine in Ardeal cind si cum are el Chef neanuntat oficial asa cum face orice sef de stat din lumea asta ! asta vine ca la o stina parasita pai „base” spunea sa fie fluierat si huiduit de catre ardeleni eu ma gindeam sa fie batut cu pietre si scuipat sa invete ca a trecut pragul altui stat asa sa ne ajute Dumnezeu,sa-i aratam lui orban „ca toata treaba-i din proztap” sa vada cit il iubesc pe el ardelenii arza-l focu si pe el si pe tokes !

UnUL 25-08-2013 - 10:38

RĂSPUNSUL E SUFICIENT DE CLAR ȘI ÎN SPIRITUL LEGII, DAR NĂTĂRĂII TOT NU VOR PRICEPE. SĂ RELĂM DECI PRINCIPALELE ELEMENTE ALE CHESTIUNII:
Unii nătărăi, de la Tonta și amatorul de prostituate minore Bănicioiu până la tot soiul de forumiști bătuți în cap propun încălcarea legii pentru retragerea ordinului Steaua româniei acordat lui Laszlo Tökes.
Problema e că legea spune clar că propunerea de retragere nu poate veni, legal, decât de la un deținător al respectivei decorații. „Doar cavalerii unui ordin pot semnala Cancelariei Ordinelor atitudini sau fapte pe care le consideră dezonorante.”
În primul rând, în temeiul Articolului 5 din Hotărârea Guvernului nr. 1511/2005 privind aprobare Regulamentului pentru organizarea și funcționarea consiliilor de onoare ale ordinelor naționale „Steaua României”, „Serviciul Credincios” și „Pentru Merit”, „cavalerii unui ordin pot semnala Cancelariei Ordinelor atitudini și fapte pe care le consideră dezonorante comise de alți cavaleri ai respectivului ordin și care aduc prejudicii morale și ating demnitatea și onoarea Ordinului.” DECI DOAR CAVALERII. Iar nici Ponta, nici Bănicioiu, nici tot felul de neica-nimeni de pe stradă nu sunt membri ai Ordinului Național „Steaua României”, deci, conform prevederilor legale, nu pot solicita declanșarea procedurii de retragere a acestei decorații. Sngura soluție de retragere a Ordinului Național „Steaua României” – în grad de Cavaler acordat domnului Laszlo Tokes este cea prevăzută în HG 1511/2005, și anume ca unul dintre cavalerii acestui ordin să sesizeze în acest sens Consiliul de Onoare al Ordinului Național „Steaua României”. Ordinul Național „Steaua României” are 1.311 membri și, până în prezent, „niciunul dintre membri nu a făcut, conform legii, solicitarea de retragere a decorației acordate lui Laszlo Tökes”.
În al doilea rând, în temeiul Articolului 52 din Legea 29/2000 privind sistemul național de decorații al României, „calitatea de membru al unui ordin se poate pierde în următoarele situații: a. – condamnarea prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la pedeapsa privativă de libertate; b.- pentru fapte dezonorante care aduc prejudicii morale membrilor Ordinului”. Ori Tökes, că ne place sau nu, nu se află în niciuna dintre aceste situații. Oricât ne-ar supăra Laszlo Tökes prin iresponsabilele lui declarații naționaliste (dl. Băsescu a spus de altfel că o persoană care face asemenea declarații n-ar merita să dețină cetățenia română), nu se pot încălca legile țării pentru a i se retrage decorația.
Tot in legea 29/2000 se prevede la art. 53. ca „Pentru judecarea faptelor dezonorante care aduc prejudicii morale membrilor ordinului, altele decat cele prevazute la art. 52 lit. a), se constituie un consiliu de onoare pentru fiecare ordin”, iar la art. 55. se arata ca acest consiliu de onoare „judeca si faptele socotite dezonorante ale persoanelor decorate cu medaliile corespunzatoare ordinelor”, persoanele supuse judecății fiind invitate să participe la ședinta respectivă.
Din Consiliul de onoare al Ordinului national „Steaua Romaniei” fac parte in prezent, printre altii, presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, Dumitru Prunariu, Ion Tiriac si Petre Roman.
P.S. 1 Laszlo Tökes a fost decorat în 2009, la aniversarea a 20 de ani de la Revoluție, “în semn de mare apreciere a curajului şi demnităţii de care a dat dovadă, declanşând, prin exemplu personal, revolta istorică a poporului român împotriva dictaturii comuniste” (deci pentru faptele din 1989, fără legătură cu declarațiile lui i d i o a t e de acum!).
P.S.2 În schimb ar trebui retrase o serie de decorații unor persoane condamnate, de exemplu Steaua României a lui Năstase. În aceeași situație se mai află 10 politicieni decorați de Iliescu și condamnați definitiv. Printre acestia se numara Irina Jianu, decorata in 2004 cu Ordinul pentru merit in grad de cavaler, dar condamnata alaturi de Adrian Nastase la 6 ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu, spalare de bani, fals in inscrisuri si fals intelectual.
Pe lista se mai afla Ionel Mantog, decorat in anul 2000 cu Ordinul National „Serviciul Credincios” in grad de cavaler si condamnat in 2012 la cinci ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu in forma calificata, in dosarul „Stramutatilor de lux”.
Inca mai au distinctiile primite Emilian Cutean, decorat in anul 2000 cu Ordinul National „Serviciul Credincios” in grad de cavaler si care executa o pedeapsa de cinci ani de detentie pentru fraudarea Guvernului cu peste 200.000 de lei, dar si Dumitru Cioflina, decorat in 2000 cu Ordinul National „Serviciul Credincios” in grad de Mare Cruce, care a primit lunile trecute o condamnare definitiva la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul lui Gigi Becali.
Tot o pedeapsa cu executare a primit si Cristian Anghel, fostul primar al municipiului Baia Mare. Decorat in 2004 cu Ordinul pentru merit in grad de cavaler, acesta a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru abuz in serviciu.
In mandatul 2001-2004, Ion Iliescu a acordat circa 30.000 de decoratii, in timp ce Emil Constantinescu a decorat doar 4.600 de persoane. In primul mandat de presedinte, Traian Basescu a acordat 6.900 de decoratii.
Dar și aici, președintele nu poate face nimic până nu există o propunere făcută de un membru al ordinului (cum a fost în cazul lui Costică Voicu).

VICTOR 25-08-2013 - 20:32

Naivi sunteti ,preotul satanist va manevreaza cum vrea ,!
Noroc ca, se scapa pe el din cind in cind ….Analizind comportamentul si discursul acestui individ ,reiese ca ,in viitor vor recurge si la forta pt a rupe Romania.!

De mult spun ca e un fascist revizionist perfid ,nimeni n-a crezut ,dar iata ca timpul o dovedeste .

Individul&co vrea conflict ,varsare de singe ….cintecul cu paranghelia ,formatia carphatia (apropo schimbarea climatica era gata sa rada Pesta nu Romania poate merg ei pe calota polara )discursurile incendiare ,onanistul Csibi ,ambasadori ministri ….toti joaca in echipa !

Un conflict e foarte probabil…au si spus ca a sosit timpul.N-ar strica daca ne-am pregatiiar intre timp sa le dam de lucru….

ValVerde 25-08-2013 - 20:43

„Un conflict e foarte probabil…au si spus ca a sosit timpul.N-ar strica daca ne-am pregatiiar intre timp sa le dam de lucru….”

===

Dar sa nu te bazezi pe urbos-Perciun sauTache-Matreata.
Asa au zis ca ies in strada si-l musca pe Besescu de gilci la referendum.
Da’ cind era vorba de barbatie, s-au ascuns in baie si n-au facut decit spume pentru consumul propriu.

Singurul cu adevarat curajos a fost Huhu, care a iesit hotarit sa scuipe, dar s-a pierdut pe drum, ca nu se descurca bine pe starzi, daca nu e dus de mina.

A scuipat pe niste afise cu Basescu, pe la un colt de ulita, nu-si mai aduce aminte pe unde, dar nu mult ca era un politist cu bulan pe aproape si daca nici Huhu nu stie ce inseamna un bulan pe spinare, atunci cine ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult