Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE Guvernul îl acuză de sabotaj. Băsescu cedează în faţa USL

UPDATE Guvernul îl acuză de sabotaj. Băsescu cedează în faţa USL

scris de M.A.
3 afisari

UPDATE Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a domnului Puiu Haşotti în funcţia de ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional va putea avea loc luni, la Palatul Cotroceni. Preşedinţia consideră că declaraţia domnului Haşotti există, ea fiind depusă la Guvernul României, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.

UPDATE: Guvernul răspunde la luarea de poziţie a Administraţiei Prezidenţiale şi îl acuză pe Traian Băsescu de “sabotaj”.

“Guvernul României a luat act de poziţia Administraţiei Prezidenţiale privind prerogativele constituţionale care ar da dreptul preşedintelui să facă o solicitare precum cea înaintată în cazul domnului Puiu Haşotti. Solicitarea făcută de preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu reprezintă o verificare a modului în care domnul Haşotti corespunde funcţiei pentru care este propus, ci o acţiune menită a arunca dubii asupra celui desemnat. Aceasta este o formă de împiedicare a bunei funcţionari a Guvernului”, se precizează într-un comunicat al Executivului.

“După cum deja a fost adus la cunoştinţa opiniei publice, domnul senator Puiu Haşotti a redactat o declaraţie pe proprie răspundere în sensul solicitării preşedintelui, dar aceasta nu va fi înaintată Administraţiei Prezidenţiale, pentru că solicitarea a fost făcută fără temei legal. Preşedintele României poate verifica tot ceea ce doreşte legat de compatibilitatea domnului Haşotti cu funcţia de ministru, cu structurile pe care le controlează, fără a iniţia acţiuni preliminare, de tipul acestei solicitări, cu rol vădit de sabotaj. Totodată, pe această cale, Guvernul României solicită preşedintelui să pună capăt campaniei furibunde de discreditare a Guvernului legitim al României”, susţine Palatul Victoria.

Traian Băsescu reacţionează la ameninţările cu suspendarea formulate vineri de liderii USL, ca urmare a solicitării privind condiţiile de învestire a lui Puiu Haşotti.

Băsescu reacţionează la ameninţările cu suspendarea

Băsescu reacţionează la ameninţările cu suspendarea

Astfel, Administraţia Prezidenţială a emis un comunicat ce conţine precizări ale purtătorului de cuvânt al preşedintelui României: Dreptul preşedintelui României de a verifica corespunderea candidatului cu funcţia de ministru are ca temei legal Decizia 356 din 2007 a Curţii Constituţionale a României. Decizia prevede următoarele: „Aceste audieri privesc corespunderea pentru funcţie a candidaţilor propuşi de primul-ministru privitor la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experienţa în materie, instruirea şi aptitudinile pentru funcţia în domeniu, reputaţia neştirbită şi moralitatea, condiţii necesare şi indispensabile funcţiei de ministru. (…) Procedurile realizate de comisiile permanente parlamentare privind corespunderea candidatului pentru funcţia propusă, în cazurile alin. (1) şi (3) trebuie avute în vedere de Preşedintele României în cazul remanierii guvernamentale prevăzută de alin. (2) al aceluiaşi Art. 85 şi pe aceste temeiuri Preşedintele României are îndreptăţirea de a verifica corespunderea candidatului pentru funcţia propusă, în raport de aceleaşi condiţionări-criterii menţionate anterior, şi poate solicita motivat o altă propunere din partea primului-ministru.”, susţine Administraţia Prezidenţială.

“Interpretarea că preşedintele României condiţionează învestirea domnului Puiu Haşotti în funcţia de ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional este rău-voitoare şi neconformă cu textul scrisorii prin care preşedintele României a solicitat prezentarea unei asumări scrise de către domnul Puiu Haşotti care să ateste că teza sa de doctorat şi celelalte opere ştiinţifice nu constituie plagiat”, suţine Cotroceniul.

“Solicitarea preşedintelui României are la bază impactul major negativ asupra României în plan intern şi internaţional generat de recentele incidente cu privire la posibilele acte de plagiat de care sunt acuzaţi o parte dintre membrii Guvernului României. Preşedintele României salută declaraţia publică a domnului Puiu Haşotti, făcută joi, 21 iunie 2012, prin care afirmă că a semnat o declaraţie pe proprie răspunde în care a garantat că publicaţiile menţionate în propriul său curriculum vitae nu sunt susceptibile de plagiat. Preşedintele României salută şi declaraţia publică a domnului Puiu Haşotti, făcută vineri, 22 iunie 2012, prin care a afirmat că a depus declaraţia la Cabinetul Prim-Ministrului României”, se afirmă în comunicat.

Vineri, liderul PNL Crin Antonescu a anunţat că, în cazul în care preşedintele Băsescu nu îl va învesti pe Puiu Haşotti, partidul ca iniţia procedura de suspendare. Victor Ponta a declarat că este de acord cu poziţia colegului său din USL.

39 comentarii

Dorin C. 22-06-2012 - 17:25

Mai, mai, ce de tam-tam cu suspendarea asta, de parca prin schimbarea astuia situatia s-ar schimba radical in tara. Ori e asta, ori a fost altul in trecut, ori va veni un altul in locul lui, tot mizerie va fi si furturi nesfirsite din averea tarii vor avea loc. Trebuie inlaturati cei ce administreaza tara neoficial din ’45 incoace.

ADINACURVULEAN 22-06-2012 - 17:34

SUSPENDAREA… PENTRU CA LUI VOICULESCU II ESTE FRICA DE PARNAIE DUPA CE BOMBO SI PARALITICUL SOV AU AJUNS UNDE LE E LOCUL.CA ATARE, TONTA SI ZAMBIL, LACHEII LUI FELIX ,SE ARUNCA FERICITI IN OALA CU RAHAT.

In urma afacerii ICA, presedintele PC a devenit proprietarul unui teren si a 13 cladiri in Baneasa, in valoare de 40 de milioane de euro, platind doar circa 100 000 de euro.

urbos 22-06-2012 - 18:17

Totusi ar schimba-o, una e cu o lapadatura presedinte, alta fara o lepadatura presedinte.
N-au fost niciodata atatea furturi si distrugere ca acuma.

Dorin C. 22-06-2012 - 19:03

Bun. Spune-mi tu pe cine vezi ca presedinte, un om caruia intr-adevar sa-i pese de tara, de omul de jos, si care totodata sa fie capabil sa faca fata mafiei care administreaza tara si care sa nu-l elimine atunci cind le calca pe unghii. Hai sa te aud.

digital 22-06-2012 - 19:31

cam încurci prerogativele președintelui!
nu cred că președintele trebuie să lupte cu mafia,iar cu mafia chiar de ai vrea să lupți,nu o poți face atâta timp căt tu o implementezi și o păstorești!
așa că fii mai atent la ce spui!am îndoieli mari în privința a ce ar reprezenta un președinte pentru tine!

camelia 22-06-2012 - 19:48

esti dus, sarmane. Ai creierul mic si-ti sta in cap lejer. Mai, maimutza, presedintele este sheful CSAT-ului, iar daca mafia ajunge sa puna in pericol insasi siguranta tarii, are dreptul constitutional sa lupte cu mafia. Esti pe dinafara, ingramaditule. Inafara de injuraturi nu stii nimic jumara ce esti.

Dorin C. 22-06-2012 - 19:53

Pai tocmai de-aia intreb. Tara este republica prezidentiala si presedintele are puteri foarte mari. Nu este ca in cazul Germaniei, de exemplu. Pai bineinteles ca nu poate fi uns in asemenea functie unul care nu face jocul celor din umbra. Tocmai din cauza asta nu are sens atita galagie cu schimbarea sau suspendarea celui in cauza pentru ca tot nu se rezolva nimic. Unul pleaca, altul vine si business-ul continua nestigherit. Pai daca tot faceti atita galagie contra actualului, cu cine a-ti prefera voi sa-l vedeti inlocuit? Oare se rezolva ceva? Tocmai tu ai confirmat raspunsul prin ceea ce ai spus.

urbos 22-06-2012 - 20:02

Crin Antonescu nu e lepadatura. Nu e securist imputit. Nu e ghiolban, Nu e zbir. Nu e criminal. Nu e escroc. Nu fura case si telefoane. Nu e antidemocrat.
Deocamdata e de ajuns, ca oricum n-am cum sa te conving.

digital 22-06-2012 - 20:04

băi târfă,unde morții măătii scrie de mafie în legea de organizare și funcționare a CSAT-ului?!
dacă mafia ar pune în pericol siguranța națională,înseamnă că toți ăia care fac parte din consiliu sunt deja spânzurați iar tu răstignită în m.mătii de găină ne-fu-tu-tă!!
numai în creierele voastre dd-iste mafia e la rang de politică dce stat!
fireați ai dreq de știrbi cu bentleyurile voastre de kkt!

camelia 22-06-2012 - 20:06

@cam încurci prerogativele președintelui!
nu cred că președintele trebuie să lupte cu mafia,iar cu mafia chiar de ai vrea să lupți,nu o poți face atâta timp căt tu o implementezi și o păstorești!@

Nu e dar poate sa devina. De la un profesoras de istorie care a hacuit multe capete in propriul partid, are talente basesciene. Ca e mincinos ca si Basescu o stim. S-a „laudat” ca nu are bani pe vremea grevei parlamentare, dar pe timpul grevei si-a „tras” un apartament de un milion de euro. Din ce bani? Din cit cistiga sotioara lui de la UE? Sa fim seriosi. Aschia nu sare departe de trunchi. Sunt convinsa ca o data ce va ajunge sus, va fi mai rau ca Basescu.

urbos 22-06-2012 - 20:09

Care e doctrina PPDD?

Dorin C. 22-06-2012 - 20:10

Urbos, eu iti doresc sincer sa se indeplinesca fix dorinta ta in ceea ce priveste omul care ar trebui sa fie presedinte, iar dupa aceea sa analizam rezultatele pe teren. Nu vei vedea absolut nici cea mai mica schimbare in ceea ce priveste jaful continuu al tarii si bunurilor ei. Te asigur eu.

digital 22-06-2012 - 20:12

dorin.c

Antonescu e diplomat și om cu bun simț!
are umanitate și discernămînt!
nu ai nevoie mai mult ca președinte,față de jeghosul care dezbină și umilește doujde milioane de români,oficial de 8 ani,neoficial de pe vremea lui ceașcă!
de aia mă,trebuie schimbat!
sau poate ești prea liniștit și încrezător?!
poate chiar vrei adrenalină!
o s-o ai cu dementul kior când te vei trezi cu vreun dosar inventat!

urbos 22-06-2012 - 20:15

Nu poti sa mi-i faci pe toti la fel caci tara asta a mai avut un presedinte normal, democrat, ala fiind Constantinescu.

Dorin C. 22-06-2012 - 20:22

Urbos, Constantinescu a fost folosit de cei din spate doar ca „diversitate”, sa nu dea o imagine de monopol al lui Iliescu si gastii sale. Omul ala intr-adevar o fi avut idei curate dar i-au fost legate miinile si picioarele ca sa nu poata face nimic. Altii conduceau in locul lui, nu-ti fa griji.

Dorin C. 22-06-2012 - 20:27

Bai Digital, pe mine nu ma intereseaza nimic despre „dementul kior”, cum il numesti tu. Tu chiar ai impresia ca ii sint suporter? Nu ii cint in struna, ca n-am absoult nici un motiv. Cum nu ma intereseaza nici altii.

digital 22-06-2012 - 20:32

dorin.c

păi și -atunci?!
foaie verde de susai…..
ești unul din cei care crezi că nu te afectează nimic pe lume?!
dacă răspunsul tău e:Da,atunci să fii sănătos!
cred că :Nu,este exclus,că deja te-ai băgat,și atunci ai o problemă!

Huhu Ciu 23-06-2012 - 05:50

Doctrina PP DD e: noi tiganii pp dd isti furam, furam furam mai mult decit tiganca E. Udrea , Cocos si chiorul chel betiv!

camelia 22-06-2012 - 20:19

@urbos

ppdd-ul nu e partid. El s-a inregistrat ca partid, pentru ca asta o cer cutumele. DD a spus ca acest partid creste din el insusi, iar ca doctrina, daca ar avea, se situeaza de centru stinga, asta doar ca reper, caci pe el nu-l intereseaza aceste repere. Ca partid al poporului, doctrina o reprezinta ceea ce este poporul, ce vrea el si spre ce nazuinte se indreapta. Daca poporul va dori o politica de stinga, va merge in acea directie. daca va dori sa mearga spre dreapta, va merge cu poporul. ppdd-ul nu se inregimenteaza in niste sabloane binecunoscute, falimentare, fara viitor, care vor fi scoase din istorie : partidele. PP-ul este o miscare, este o forta nationala care creste din ea insesi, dupa nevoile si aspriatiile ei. Arati-mi mie un psd-ist care-si cunoaste doctrina, sau vreun pdl-ist sau vreun pnl-ist. D-ta cu ce partid „tii” ? Ii cunosti doctrina? despre ce vorbim noi aici? Pe DD nu-l intereseaza doctina, pt. ca poporul in integritatea lui nu are nevoie de doctrina. Doctrina poporului este insasi vointa lui. de aceea, DD isi doreste un partid al poporului cu cea mai clara transparenta. El a propus poporului ca toate sedintele guvernului sa se desfasoare live, in fata camerelor de laut vederi, si numai lucrarile csat-ului sa se faca in secret. Restul, totul la vedere, dar mai ales, intre conducerea tarii si restul poporului sa se instaureze un contanct permanent pt. ca doctrina, daca vreti, a ppdd-ului este aceea ca cetateanul este stapin, iar politicienii sunt servitorii poporului. Doctrinele au murit in istorie pt. ca ele nu mai reprezinta ABSOLUT NIMIC. Sunt doar niste vorbe goale intre niste coperti pe care nu le deschide nimeni.

urbos 22-06-2012 - 20:25

Am inteles, n-are doctrina deci e un ZERO. A tine cu poporu, a face ce vrea poporu e nu numai un slogan, dar si o directie sigura spre dezastrul total. De fapt doctrina transpare din ce spui, e vorba de un partid comunist, care, bineinteles, isi va arata toate bubele daca cumva ar ajunge la putere.
Dar tu ce doctrina ai, ca daca inteleg ca nea partidul ala n-are de niciunele, tu esti obligat sa ai o opinie proprie, ca nu esti poporul, esti una bucata persoana. Eu sint liberal.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-06-2012 - 20:35

…sandele tu esti …o pulla ! iar jagardeaua marca dandiaconescu Tomberon tv, este echivalentul tau ! UN GUNOI !

camelia 22-06-2012 - 20:49

UN GUNOI esti tu, spurcaciune umana. Ce te bagi in dialogul a doi oameni civilizati, dementule?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-06-2012 - 20:55

…tu ma’h om ! ?! si civilizat !!! Esti cea mai spurcata scursoare care a aparut pe blog, iar liberalul dobrel/pogoanele este identic ! JEG de JEG !

Huhu Ciu 23-06-2012 - 05:58

Du-te in Iad cu tiganul tau DD si partidul lui tiganesc, ptiu!

camelia 22-06-2012 - 19:12

Daca mai continuati cu astfel de idei, ve-ti fi injurat ca sinteti de-ai lui D. Diaconescu. D-stra va adresati unor incuiati la minte. Nu le cereti ce nu au!

Europeanuul 22-06-2012 - 18:18

Vezi ValVerde, soldatii lui Basescu (forumistii de la VoxPublica, Contributors.ro, CRI si alti colonei si lideri de ONGuri) au ridicat mingea la fileu si Basescu ciuruieste din nou, tot ce-i sta in cale. Asta este de fapt ce-i place lui, pentru asta el se pare ca traieste 😉 Liderii intelighentiei din GDS si ICR doar de el au fost numiti, sau nu?

Cert este ca acea combinatie de ura oarba si meschinarie revansarda este sursa generatoare de conflict in societate.

ady 22-06-2012 - 18:48

dupa ce scapam de asta o sa ne dam seama cit ne-a tras in spate ride toata lumea de mascariciul nostru adevarul ca tot populatia este de vina pt ca l-au ales ;si totusi sunt oameni care il vad bine se poate sa aibe si ceva bun dar eu nu vad ce;poate ca gresesc dar cred ca ar fi mult mai bine fara el ar fi mai multa liniste si toti ar lucra mai bine

Dorin C. 22-06-2012 - 20:16

Ce s-a spus cind era Iliescu? Apoi ce s-a spus cind a fost „diversitatea” Constantinescu? Apoi din nou ce s-a spus cind s-a intors primul? La fel se spune cind e asta. Si cu urmatorul se va spune la fel, nu-ti fa griji, Ady.

camelia 22-06-2012 - 20:53

de ce nu-mi publicati raspunsul pentru @urbos? Ce nu va convine la mesajul meu?

digital 22-06-2012 - 21:19

corect!again!
mai bine-o labă peste ochii tăi decât zoofilie,vita dreq!

Huhu Ciu 23-06-2012 - 06:08

Nu ne ajunge cu pacostea dictator Basescu si partidul lui de mari hoti PDL, ne-a mai dat Satana pe cap si pe tiganul DD si partidul lui de si mai mari hoti, tiganesc, UNDE ESTI DUMNEZEULE, UNDEEE?

CONGO 23-06-2012 - 13:50

Cum unde este? E plecat in excursie pe o motocicleta cumparata de la Tariceanu. Pana dupa alegerile pentru presedentie nu se mai uita la coltul asta de lume.
Pacat de Tariceanu asta, ca l-au tras pe linia a 3-a.
Pacat si de Criz Isterescu, lebada neagra fara pene bune pe aripi, ca tine locul ocupat degeaba.
Of, sper ca nu cumva sa se dizolve liberalii, af fi pacat.

CONGO 23-06-2012 - 13:51

@ domnul Ciu Huhu, acest mesaj era pt domnia voastra.

Huhu Ciu 23-06-2012 - 18:01

Multumesc stimate don Congo intelegem ca acordati azil ppolitic gunoaielor basiste pedeliste si retardatilor PP DD isti si retardatilor DD su Basescu, ii ve-ti primi la pachet in Congo, curind!mmmmi

pt. urbos de la camelia din cauza cenzurii 22-06-2012 - 21:16

@urbos

zici ca esti liberal. bun, Si, iti cunosti doctrina? Mira-m-as. Inca o data, docrinele nu reprezinta nimic. Poti sa ai o doctrina de dreapta dar sa faci o politica de stinga doar de dragul de a sta la putere, vezi cazul pnl-ului tau. A nu avea o doctrina nu inseamna ca esti un partid ZERO. ppdd-ul nu „tine” cu poporul. Asta numai un copil o poate spune. ppdd-ul nu „tine” cu poporul pt. ca este insusi poporul. este un concept nou, care strabate tot mapamondul. Planeta asta s-a saturat de doctrine, de partide, de formele astea invechite care nu mai aduc nimic nou. Partidele sunt percepute de populatie ca niste gasti, ca niste mafii, si asa si este, pt. ca, partidele in general au inglobate in ele relatii de tip mafie, interese de cele mai multe ori inafara legii, vezi spre ex. modul prin care partidele fac rost de bani, deci, omenirea se indreapta spre alte forme de exprimare a vointei lor decit prin partide. Nu ne mai trebuiesc gasti, cu sefi si sefuti care sa ne abureasca la televiziuni si in conferinte somniferice, ci, ne trebuiesc niste simpli angajati publici care sa munceasca pentru noi, iar noi sa avem un aparat bine pus la punct care sa le urmareasca activitatea si sa-i dea afara atunci cind nu mai sunt productivi sau competitivi. Atit si nimic mai mult. De ce ne trebuiesc noua oameni pe care sa-i adulam, sa le punem fetele lor strimbe pe bannere de zeci de metri patrati si sa le afisem pe blocuri? de ce trebuie sa ne incovoiem spinarile si sa ii adulam pe acesti ne-mernici in conferinte unde incearca sa ne agite acidul lactic cupropuneri fara nici un fel de acoperire? Fara partide, domnule. Nu ne trebuiesc agitatori tembeli, ci, lucratori calificati. Simplu! Pe Dan nu-l intereseaza sa ne propuna noua vreo doctrina. La ce e buna doctrina daca nu o respecta nimeni/ Zi-mi si mie de cite ori citesti Buletinul Oficial al parlamentului Roamniei? Cite legi ai citit pina acum? Asa si cu doctrinele. La ce sunt bune daca nu le citeste nimeni?????

Pribeagul 24-06-2012 - 21:12

„ppdd-ul nu “tine” cu poporul pt. ca este insusi poporul.”

„…noi sa avem un aparat bine pus la punct care sa le urmareasca activitatea si sa-i dea afara atunci cind nu mai sunt productivi sau competitivi.”

Mare lucru ca ai scapat nevatamat de scarmaneala forumistilor. 🙂 🙂 🙂

Mai acesti „noi”, ati gasit-o pe Elodia? 🙂 Dupa cite se stiu pina in prezent, n-ati gasit-o, dar facind atita galagie aiurea in tramvai, ati dovedit ca sunteti nu partid, ci doar o gasca 🙂 de guristi ametiti si amariti.

jan dinu 22-06-2012 - 23:33

Hopa ,Hopa in Carpati ….
Aveti tot ce meritati …
TZiganie la duzina …
Cale n-aveti spre lumina !!!
JD-USA

jan dinu 22-06-2012 - 23:38

Unos ,dos ,tres …..
Nastase – Vintu – Voiculescu !!!!-…–:))))
JD-USA

camelia 23-06-2012 - 05:02

Frumos !!!

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult