Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu: Regina se află printre liderii sindicali

Băsescu: Regina se află printre liderii sindicali

scris de A.H.
0 afisari

Preşedintele Traian Băsescu susţine că “regina” din scandalul corupţiei din vămi s-ar putea afla printre liderii sindicali. Într-un interviu acordat cotidianului România liberă, şeful statului mai arată că în cele şase luni de supraveghere nu s-a descoperit nici un transfer de bani spre oameni politici, dar ancheta poate rezerva surprize. Cât despre culoarea politică a celor ce influenţează numirile în vămi, Traian Băsescu a afirmat că aceasta este o problemă transpartinică.

Presedintele Traian Basescu

foto: Agerpres

“Pot să vă dau o veste proastă: în cele şase luni de supraveghere nu s-a depistat nici o legătură directă de transfer de şpagă de la punctele de frontieră către vreun om politic”, a declarat Traian Băsescu.

El a explicat: “Când spun acest lucru mă refer la numirile în funcţii, fiindcă la fel cum se ştia despre vameşi şi poliţişti de frontieră că îşi încasau foloase proprii din trecerea frontierei, la fel se spune despre şefii de vamă sau cei numiţi în funcţii că ar trebui să aibă nişte contribuţii. Sper ca ancheta să ne ducă la astfel de numiri. Eu fac însă o deosebire clară între a da bani să fii numit şi a primi din ce încasează vameşii în fiecare zi. În cele şase luni de supraveghere nu s-a descoperit un transfer de bani spre oameni politici, dar ancheta ne poate rezerva surprize”.

“ Eu nu ştiu ca partidele, nu vorbesc doar despre PDL, să se finanţeze din vămi. Aş face o observaţie, fiindcă am văzut nişte feţe extrem de dubioase care susţin teoria conexiunii directe între vameşi şi partide. Colecta descoperită la punctele de frontieră a fost pusă sub semnul transferului către partid”, a spus preşedintele.

Băsescu a apreciat: ”Eu cred că suntem în faţa unei reacţii de alt tip, pentru că după cum aţi observat, liderii sindicali au fost cei mai vocali când au vorbit de deturnare, acompaniaţi de trusturile de presă deţinute de Vîntu şi Voiculescu. E ceva putred la mijloc, nu pot pune degetul exact pe rană, dar este clar că ieşirile lor, care încearcă să arate spre zona politică, este un semn că vor să acopere ceva”.

Şeful statului i-a recomandat şefului sindcatului ProLex, Vasile Lincu, cel care a dezvăluit schema de şah privind strângerea banilor din vamă: “Dacă este vorba despre un fost şef de cadre la vamă s-ar putea să aibă multe pe conştiinţă şi poate ne spune şi altceva despre rege, regină, ture şi pioni. Poate ne spune şi cum făcea selecţia vameşilor. Se spune că ar fi destul de scump un post de vameş, iar liderul sindicatului care ne arată jocul de şah a răspuns ani de zile, poate ne spune ceva şi despre selectarea vameşilor”.

Dacă rămânem în termeni şahişti, mă tem că regina se află printre liderii sindicali, dar probarea acestui lucru depinde foarte mult de cei care sunt arestaţi, dacă vor recunoaşte”, a subliniat Traian Băsescu.

Preşedintele a admis căcel puţin în privinţa numirilor” din vămi influenţele asupra punctelor de frontieră sunt transpartinice. El a exemplificat: “(…) numirile se fac cu influenţă politică, iar această influenţă politică se manifestă destul de distribuit: dacă în cazul Halmeu se fac trimiteri către un anume partid, vedem în schimb că e de negăsit şeful de tură la vama Moraviţa, fost candidat PSD la primăria Nădlac şi că un fiu de senator PSD a fost arestat”.

13 comentarii

Morkova Vesela 14-02-2011 - 08:45

Au de patrie, virtute, nu vorbeşte liberalul,
De ai crede că viaţa-i e curată ca cristalul?
Nici visezi că înainte-ţi stă un stâlp de cafenele,
Ce îşi râde de-aste vorbe îngânându-le pe ele.
Vezi colo pe uriciunea fără suflet, fără cuget,
Cu privirea-mpăroşată şi la fălci umflat şi buget,
Negru, cocoşat şi lacom, un isvor de şiretlicuri,
La tovarăşii săi spune veninoasele-i nimicuri;
Toţi pe buze-având virtute, iar în ei monedă calpă,
Quintesenţă de mizerii de la creştet până-n talpă,
Şi deasupra tuturora, oastea să şi-o recunoască,
Îşi aruncă pocitura bulbucaţii ochi de broască…

Morkova Vesela 14-02-2011 - 08:48

Bine Base, nu-i lasa
La oase, ce poolah mea!
Voiculescu e limbric
Tzapa lunga si foc mic
Sa ii regulezi pe toti
Muma lor de hoti!

Dr.Harakiri 14-02-2011 - 08:51

dragi romani.nu ca m-as amesteca in ograda voastra,da’ la cata subalimentatie sangvina aveti in „oua”,nici nu-i de mirare ca aveti un asa presedinte-marioneta.
pana la urma inclin sa-i dau dreptate ca v-a facut un mare bine vanzand flota;ca cine stie pa unde or orbecai bietele vapoare,de nu le mai localizeaza nimeni,cum naiba or naviga alea,ramane un mister,caci de mult,bravul vostru carmaci,a baut tot alcoolu’ din busole si compase.ar mai ramane regina udrea,lu’ care personal,i-as trage o carje.o saptamana fericita,daca mai traiti,nu bine,ci cat de cat.

profesorul betivan @ amanta 0215 14-02-2011 - 08:58

SRI deţine în administrare Vila 3 „Pacea”, situată în Satul Izvorani, pe malul Lacului Snagov, pe care au pus ochii Traian Băsescu şi Elena Udrea.

Vila a fost revendicată de foştii proprietari, care au vîndut drepturile litigioase escrocului Ştefan Rădulescu, care, după ce va deveni proprietarul imobilului în cauză, îl va ceda celor doi. Pentru a-şi atinge scopul, la intervenţiile făcute de Traian Băsescu şi Elena Udrea, dosarul civil nr.155/ 2002 a fost repartizat spre soluţionare judecătoarei Alina Ţucă, personaj din anturajul Elenei Udrea şi al judecătoarei Gabriela Bogasiu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Despre abuzurile şi ilegalităţile săvîrşite de judecătoarea Gabriela Bogasiu şi soţul acesteia, avocatul Mihai Bogasiu (fost procuror), noi, cei de la Partidul România Mare, am făcut numeroase dezvăluiri, rămase, deocamdată, fără urmări.

amanta 0215 @ si fraierul din sri 14-02-2011 - 09:00

LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI
MAFIA DIN JUSTIŢIE TREBUIE LICHIDATĂ RAPID!
4 08 2010
Judecătoarea Maria Speranţa Cornea, de la Secţia a V-a Comercială a Curţii de Apel Bucureşti, este fina Elenei Udrea. Cele două au multiple legături cu oameni de afaceri de origine arabă.
Între judecătoarea Maria Speranţa Cornea şi un afacerist arab au existat legături amoroase, după care ea s-a încurcat cu preotul Cristian Deheleanu, cu care trăieşte în concubinaj (acesta a slujit la o biserică de lîngă Magazinul Unirea). Acest preot e căsătorit cu o pianistă, pe nume Crinela, cu care are 3 copii.
Din anturajul judecătoarei fac parte Gabriela Bogasiu (judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), Antonela Costache (şefa Secţiei a II-a Penală a Tribunalului Bucureşti) şi Irina Gheorghe (avocata mafiotului Ştefan Rădulescu). Prin intermediul acestora, Elena Udrea muşamalizează dosare ilegale de retrocedări de terenuri şi imobile, privatizări frauduloase, deturnări de fonduri şi alte fapte penale grave. Este din ce în ce mai evident că Justiţia din România a trecut de partea Mafiei. Revenim.
Copyright Tricolorul

vasile 14-02-2011 - 11:37

mai scarboasa creatura decat judecatoarea antonela costache nu exista.este si normal fiind mana in mana cu ‘marele’ pro cur or marian santion cu care aranjeaza toate arestarile preventive la comanda.la fel ca judecatoarea tarata pe la pitesti si care condamna la comanda politica.despre santion marian amintiti-va ce multa dreptate a avut dl.Blaga atunci cand l-a caracterizat cum a meritat si i-a reamintit ca nu a inceput dreptatea odata cu aparitia lui complet nemeritata la dga unde de fapt nu a rezistat multa vreme,acolo fiind nevoie de oameni bine pregatiti profesional si moralmentefara nici o pata….

Didos 14-02-2011 - 09:06

I-mi este greu sa cred ca banii adunati in galeata se imparteau apoi „frateste” intre toti vamesi, dupa ce in prealabil se cautau unul pe altul in buzunare. Cred ca „spaguirea ” din vama este un balaur lacom cu multe capete.Este rusinos sa afirmi ca povestea asta dureaza de ani multi.Cine trbuia sa vegheze? Cine trebuia sa controleze ? Cine era platit de stat pentru asta ? De ce nu a facut-o? Va spun tot eu; nimeni nu e vinovat, nimeni nu raspunde, doar traim un Romania. Probabil ca dupa un proces ce se va taragana ani buni, se va constata ca afara de 2-3 acari Paun, totul este doar o eroare a procurorilor. N.B. Am introdus in limba romana un neologism : spaguire, asa cum Sorin Oprescu a introdus cuvantul :pluguit !

ioan 14-02-2011 - 09:46

Daca toate aceste lucruri s-au intamplat sub nasul oamenilor politici ce au fraiele, chiar daca nu au luat bani, merita demisi pentru incompetenta. Placa zgariata cu Vantu si motanul nu mai convinge pe nimeni! Miroase din nou a manipulare.

lina 14-02-2011 - 10:02

Daca se da mare stiutor dom’Presedinte in toate cum n-a taiat tentaculele caracatitei vamale mai de multisor sau s-a infruptat si dansul din caciula pentru campania din 2008?he,he..sunt incurcate itele,chiar daca are serviciile la comanda de ce n-a lut atitudine in cei 6ani? Doreste eliminarea Buldogului si acolitilor lui,asta-i galceava!

Anonim 14-02-2011 - 14:53

“regina”…
– Va rugam sa ne explicati si noua;
mai neinitiatilor din popor, ori, mai necultivatilor cititori ai codexului dumneavoastra, despre ce regina este vorba?

Speram ca MS Regina Ana sa nu apara in acest gen literaro-jurnalistic;
de dialog oficial „cu ghilimelele de rigoare” – NICIODATA .

Va multumesc anticipat pentru clarificare !

codul x 14-02-2011 - 19:14

sau printre sefii de patronate care figureaza in toate consiliile de administratie,respectiv fostul BANCOREX,CNAS.Cautati in toate consilile de administratie ale companiilor de stat si vedeti cine apare peste tot si de ex. a facut afaceri cu aparatura medicala din fondurile statului.Luati aceste date din 2001 pina la zi.

Huhu Ciu 14-02-2011 - 21:01

Numai cretinii si handicapatii mintali nu stiu ca regina se afla printre liderii PSD!

Huhu Ciu 14-02-2011 - 21:02

CORECTURA: liderii PDL nu PSD!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult