Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu respinge propunerile pentru Buget și Cultură, cere menținerea pactului de coabitare

Băsescu respinge propunerile pentru Buget și Cultură, cere menținerea pactului de coabitare

scris de A.H.
9 afisari

Traian Băsescu a respins nominalizările pentru portofoliile Culturii și Bugetului. Președintele i-a cerut, de asemenea, premierului Victor Ponta sa mentina pactul de coabitare pe care prim-ministrul l-a denuntat cu o zi inainte.

Băsescu cere menținerea pactului de coabitare.

„În ceea ce privește propunerea legată de Rozalia Biro, am respins propunerea primului ministru cu mențiunea că este o propunere necorespunzătoare funcției. Oricând în timpul mandatului meu primul ministru o va propune pentru Ministerul Dezvoltării Regionale sau pentru Ministerul Transporturilor, care sunt legate de experiența în administrație, nu voi ezita să o numesc în această funcție, dar nu la Ministerul Culturii unde cunoașterea limbii române este un lucru esențial”, a spus Băsescu.

Șeful statului a anunțat că a respins de asemenea și nominalizarea lui Claudiu Manda la Ministerul Bugetului și a precizat că „în ceea ce îl privește pe domnul Manda e bine să nu se mai revină nici pe alte portofolii”.

Vorbind despre denuntarea pactului de coabitare, Traian Basescu a afirmat ca Victor Ponta s-a grabit, deoarece documentul este unul extrem de important din punct de vedere politic pentru Romania.

Nu in ultimul rand, presedintele a reactionat dupa atacurile de miercuri seara ale premierului, subliniind ca acesta „pare bine educat” cand este cu el, insa atunci cand se indeparteaza „il strica anturajul” si spune „tot ce ii da prin cap”.

13 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-08-2014 - 08:53

…shloimu monstru Traienel matrafoxat
…ca de obicei !
…a fackut
…ca de obicei !
…ca ca pe EL !
…si ca deobicei !
…M I N T Z I N D ,
… incearca sa spuna ,
…ca EL , nu F U R A !
…Dar , E PRINS cu ….
…Aia , aia in gura !

Traienel , nyebunatickulle , ai dat BRANCA iarasi cu … PHULLA !

UnUL 08-08-2014 - 11:07

Ești cam infantil, Parpanghelaș; ai rămas la nivelul pastișelor – și alea proaste – după „Cățeluș cu părul creț”.

jan dinu 08-08-2014 - 09:03

Traiane sa traiesti
Esti eroul din povesti
Cu vointza care-o ai
Hotzii dispar din plai !!
JD-USA

Ionel 08-08-2014 - 10:43

Floricele pe campii , hai sa le adunam copiii!
In jurul meu am numai clanuri de interlopi burtosi si dupa ora 21 nu am curaj sa ies din casa. Aici sunt toate tipurile de dosare penale (proxeneti, talhari, traficanti de droguri, retele de cersetori in Italia ) si marele procuror care face filosofie pe un scuipat e in capul strazii. Acum un an a iesit cu bataie la o nunta (tigani turcesti) si stateam la etaj si urmaream cum se allergau cu topoarele peste 100 de persoane si cum veneau tovarasii militieni ii luau la sediu si dupa aia le dadeau drumul Si dupa aia iarasi se luau la bataie si iarasi erau luati la sediu si nici un ziarist nu a avut curajul sa calce pe aici.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-08-2014 - 09:06

Muclles ma’h borracule , confunzi !
Matrozul permanent matrafoxat ,
E si el , HOTZ , nu genetician !

jan dinu 08-08-2014 - 09:25

Genele lu Traian
Spun ca este rOman
Pentru cit el a facut …
Este eroul cel placut !
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-08-2014 - 10:00

Borraculle vezi daca singura scoala pe
Care ai frecventat-o , a fost Scoala de
Dance si …,,Bune Maniere de la FERENTARI +
+Cursul de EVAZIONISTI fiskali din San-Diego C a ,
…nu ai INTZELES , nimica !
Asta nu face parte din DECENDENTII lui Traian de pe
Columna !

Nici din LEGIUNEA 13 Gemmina !

UnUL din asta se naste R AR , la 1000 de ani ,
din …FERICIRE !
Si acum , treci la …CIORDIT !

UnUL 08-08-2014 - 11:09

Gemina cu un singur m, nătărăule !!! Îți place să dublezi tâmpește literele.

jan dinu 10-08-2014 - 22:15

EU ciordesc ca sa traiesc
Shi asha imbatrinesc
Am de toate fara efort
Sunt tzigan … pe mapamond !
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-08-2014 - 10:22

Cotrocenii ca o tavernă
Băsescu vorbește prin interpuși cu Ponta
Politică • Preşedinţie
Băsescu se ascunde după purtătorul său de cuvânt – Cotrocenii lovesc cu b1 TV în Ponta
Băsescu se ascunde după purtătorul său de cuvânt – Cotrocenii lovesc cu b1 TV în Ponta

Băsescu T., ameţit și de succesul mediatic pe care l-a repurtat, marți, la videochat-ul EVZ-b1TV, i-a replicat, miercuri, prim-ministrului României, Victor Ponta, la scrisoarea-denunț, din aceeași zi, a jenantului pact de coabitare. Demisul de la referendumul din 2012 – destinat cuvenitei sale alungări din demnitatea pe care a dezonorat-o în cele două mandate ale sale – s-a ascuns ca un iepure mahmur după purtătorul său de cuvânt. Ocupantul imoral al fotoliului de la Cotroceni nu avut curajul săi îi dea chiar el replica premierului României.

Redăm vorbele ca de tavernă ale Cotrocenilor, scrise parcă la un pahar cu Elena Udrea, celebra favorită a lui Băsescu T.:

”Referitor la scrisoarea prim-ministrului României, domnul Victor-Viorel Ponta, trimisă miercuri, 6 august a.c., președintelui României, domnul Traian Băsescu, potrivit căreia nu mai poate considera valabil Acordul de colaborare instituțională între președintele României și prim-ministrul României, purtătorul de cuvânt al președintelui României, domnul Bogdan Oprea, face următoarea declarație:

„Domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu se dezminte nici de aceasta dată și continuă să spună minciuni într-un document oficial cu antetul Guvernului României.

În scrisoarea prin care denunță Acordul de colaborare instituțională între președintele României și prim-ministrul României citează, în mod mincinos, o declarație care ar fi fost făcută de președintele României, domnul Traian Băsescu, marți, în cadrul emisiuniii «Evenimentul zilei» de la postul B1 TV: «Da, l-am păcălit pe Victor Ponta cu Pactul de coabitare. Eu eram cu spatele la zid! Aveam o majoritate de 70%, care putea să nici nu discute cu mine…». Oricine a urmărit emisiunea de marți, în care domnul președinte Traian Băsescu a facut declarațiile la care se referă prim-ministrul României, poate observa noua minciună transmisă astăzi public de domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta.

Pentru corecta informare a cetățenilor reproducem citatul corect cu declarația domnului președinte Traian Băsescu făcută în emisiunea de ieri:

«Domnul președinte Traian Băsescu: Pentru că eu nu i-am făcut lui Monica Macovei ce mi-a făcut ea. Eu eram cu spatele la zid după alegeri, cu o majoritate de 70%, care putea să nu discute cu mine. Slavă Domnului, pe lipsa de experienţă a lui Ponta, am reuşit să semnez cu el acel celebru Pact de…

Domnul Mircea Marian: Vreţi să spuneţi că l-aţi păcălit?

Domnul președinte Traian Băsescu: Da, da, a fost un politician mai slab decât mine.

Domnul Dan Andronic: Aţi fost un negociator mai bun decât el.

Domnul președinte Traian Băsescu: Am fost negociator mai bun decât el. Şi l-aţi văzut cum e în faţa mea… (…)»

De aici rezultă că termenul «păcălit» a fost utilizat de jurnalistul Mircea Marian și nu de domnul președinte Traian Băsescu.

Pe lângă minciuna din declarația pe care i-o atribuie domnului președinte Traian Băsescu, trebuie remarcat că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta răspunde solicitării făcute de stăpânii domniei sale de la Antena 3 prin jurnalistul Radu Tudor.

Domnul președinte Traian Băsescu îi recomandă domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta să se mai gândească dacă, într-adevăr, dorește denunțarea Acordului de colaborare instituțională între președintele României și prim-ministrul României.”.

Departamentul de Comunicare Publică
06 August 2014”

Băsescu, destinatarul scrisorii-denunț a lui Ponta
Antonescu: Denunțarea pactului de Ponta este doar un gest pur de campanie electorală

si immage;
http://www.cotidianul.ro//upload/images/original/basescu.fl4c0z3w6p.jpg

UnUL 08-08-2014 - 11:14

Mda: r4ahatul cotidian al comunistoidului Isterescu.

Virgiliu Soare 10-08-2014 - 20:00

Propunerile pentru buget si Ministerul Culturii din partea Coalitiei Penale PSD-PC-UNPR+UDMR sunt absurde. Propunerile in sine tradeaza scaparea din buiestru a cailor puterii, si trecerea sarcinilor pe seama unor gloabe care au fost indoctrinate sa se increada ca exista cu adevarat. Desigur ca aceasta nebunie are o finalitate. Cu astfel de persoane se poate face orice in Romania. Sunt cei 25 de ani ca exemplu cand statul roman nu a putut sa se apere de astfel de farsori. Lovitura de maciuca ce a venit din partea justitiei (atat de firave totusi!) care nu i-a trezit total pe cei ce se dadeau drept alesii neamului (ei actionand in contra statului sub aceasta falsa eticheta). Domnul V. V. Ponta care s-a solidarizat in mod explicit si direct cu penalii din acele adunaturi partinice va spera sa fie Presedintele Romaniei sa-l elibereze pe Generalul facut la apelul de seara, celebrul Catalin. Voicu, sa-i incredinteze Ministerul Justitiei pentru a-l croi dupa, propria-i masura si sa ne trezim din nou in plin regim Iliescu-Nastase de dinainte de 2004. Oare ii ies in acest fel socotelile Micului Ginerica? Imi ingadui sa ma indoiesc o leaca. Prin urmare, exist!

Antibasistul 10-08-2014 - 21:44

Ești un securist infect si abject, ca toți basiștii, ptiu!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult