Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu: România continuă să susțină suveranitatea Republicii Moldova

Băsescu: România continuă să susțină suveranitatea Republicii Moldova

scris de C.S.
106 Afisari

Președintele Traian Băsescu a reiterat astăzi susținerea pe care România o arată față de suveranitatea Republicii Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul întâlnirii anuale cu ambasadorii acreditați la București.

Președintele Traian Băsescu a reiterat susținerea suveranității Republicii Moldova. (foto: ghimpele.ro)

„România a susţinut întotdeauna şi susţine în continuare suveranitatea, independenţa politică şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, a declarat președintele, subliniind, încă o dată caracterul de partner de nădejde al statutului român, pe lungul drum spre aderarea țării vecine la Uniunea Europeană.

„Suntem un susţinător fervent al acordării unei perspective europene Republicii Moldova. Susţinem în continuare consolidarea democraţiei în Republica Moldova, reformele şi modernizarea instituţiilor, precum şi lupta împotriva corupţiei. România este partener cu Statele Unite şi cu statele membre ale Uniunii Europene pentru sprijinirea Republicii Moldova pe acest drum, în primul rând pentru consolidarea securităţii energetice şi pentru dezvoltarea învăţământului, culturii şi identităţii româneşti a majorităţii populaţiei”.

Traian Băsescu și-a încheiat discursul cu o pledoarie pentru libera circulaţie a cetăţenilor Republicii Moldova în spaţiul Uniunii Europene, menționând că „România a afirmat întotdeauna identitatea română a majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova„.

10 comentarii

urbos 15-01-2014 - 18:05

Ce zici ba Kiorule acolo, iar vorbesti singur?

liciuiu 15-01-2014 - 18:08

Gagauzia desfintata ca autonomie iar Transnistria tara independenta. rusia nu va pleca de acolo, SUA, UE nu considera ca trebuie sa isi strice imaginea pentru Republica Moldova. SUA, UE ne-au lasat pe noi tarile din EST liberi cu urss dupa 1945 si va face si cu Basarabia, Ucraina la fel. Romania si alte tari sa recunoasca transnistria ca tara independenta. Romania sa de-a rapid si gratuit cetatenia romana la 200-300,000 de minoritari doar dintre Nistru si Prut si cu timpul partidele pro rusia vor pierde voturi. Oricum unionisti si Romania trebuie sa ne obisnuim cu rusi, ucrainieni, gagauzi dintre Nistru si Prut mai ales ca vrem UNIREA. b

mircea 15-01-2014 - 18:17

dela odgon la pripon nu mai este mult Jegarica urmasul lui Pimgelica

Pribeagul 15-01-2014 - 19:39

Canalia, hirie pe o coarda sensibila; inca mai spera sa obtina ceva sustinere de la votanti pentru acolitii lui. Nu conteaza de la cine, pot fi orice amariti, gen vinzatori de voturi pe un kg de faina, tigani, unguri… le cinta in struna tuturor, foloseste orice mijloace, voturi sa fie!

Unsuros, abject, jegos, ca intodeauna.

pathfinder 15-01-2014 - 19:40

Voturi pentru ce?
Sau pentru cine?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-01-2014 - 19:44

Pt . eludarea sentintei .

Pribeagul 15-01-2014 - 20:31

De exemplu,
Ce crezi, EBA va candida la europarlamentare? Si daca da, isi va face ea propaganda electorala?

Sau,
Intriga este viata lui. Pentru asa ceva are nevoie de o clica, care sa-l sustina.

Sau,
Pe mare n-are cu ce merge, c-a distrus flota. Ce sa faca, sa tina conferinte academice, ca si dl Constantinescu, n-are cum. Asa ca, dupa cum a declarat, scopul lui e sa se tina cumva de politica. Pentru asa ceva are nevoie de acoliti.

digital 15-01-2014 - 20:47

milogul, găoz-finder….

……………..Voturi pentru ce?
Sau pentru cine?………….

pathfinder 16-01-2014 - 09:45

Ai spus ceva idiotel?

Den Siao Pin 15-01-2014 - 23:33

De data asta dl Basescu are 100% dreptate! Moldova este dintotdeauna Romania. DeocamdatacMoldova trebuie sa fie Moldova si noi sa nu uitam sa fim romani. ne vedem in UE! Daca nu se destrama pana atunci…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult