Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE.Băsescu s-a certat cu Ponta şi Antonescu la Cotroceni

UPDATE.Băsescu s-a certat cu Ponta şi Antonescu la Cotroceni

scris de P.C.R.
5 afisari

UPDATE 14,53. Liderii USL au părăsit discuţiile cu Traian Băsescu după o jumătate de oră, fiecare dintre părţi rămânând cu părerile cu care veniseră la întâlnire.

În debutul consultărilor de la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu i-a spus co-preşedintelui USL Crin Antonescu că la Cotroceni există nişte cutume, “le schimbaţi dacă o să ajungeţi aici”,.

Şeful statului i-a întrebat, potrivit Agerpres, pe co-preşedinţii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, cât timp să lase presa să asiste la discuţiile lor, reprezentanţii Opoziţiei răspunzând că din partea lor, media poate să participe pe toată durata consultărilor.

‘Din partea noastră, poate să rămână tot timpul de care dispune’, a răspuns Antonescu.

În replică, Băsescu a precizat că el consideră că trebuie avut un timp rezonabil pentru că, de regulă, discuţiile de acest gen nu sunt integral publice, propunând ca presa să asiste la trei-patru minute din intervenţia sa şi la fel din intervenţia lui Antonescu şi Ponta.

‘Dvs sunteţi gazda’, a spus Antonescu. Şeful statului a replicat: ‘Palatul Cotroceni are nişte cutume, le schimbaţi dacă o să ajungeţi aici’.

Preşedintele Băsescu a mai menţionat că a invitat Uniunea Socială Liberală la consultări, pentru a considerat-o înregistrată, deşi aceasta se află ‘în proces de înregistrare’.

—————————-

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi, în timpul consultărilor cu USL, că prin organizarea în 8 judeţe mari procesul de descentralizare ar fi mult mai profund şi real.

crin_antonescu_si_victor_ponta

foto:Agerpres

Victor Ponta: Domnule preşedinte, cu dumneavoastră nu facem compromisuri. Ne dorim să analizaţi înfiinţarea unui comitet anticriză. Suntem dispuşi să sprijinim acest comitet şi chiar un guvern tehnocrat.

Crin Antonescu: Nu vom vota desfiinţarea judeţelor în funcţie de interese electorale.

Declaraţiile preşedintelui:

@ Orice propunere de vulnerabilizare a stabilităţii politice este exclusă. Mi se pare că împingerea clasei politice în campanie va strica echilibrele obţinute cu costuri uriaşe. Eu vă propun să nu împiedicaţi procesul de reformare a ţării.

@ Solicit sprijinul opoziţiei în mişcarea proiectelor de revizuire a Constituţiei şi de reorganizare.

@ Vom încerca să anticipăm care vor fi efectele deprecierii situaţiei unor state din zona euro as

upra României.

@ Comunităţile nu mai sunt puse în valoare acum. Prin organizarea în 8 judeţe mari procesul de descentralizare ar fi mult mai profund şi real.

@ Avizul Curţii Constituţionale va sosi mâine şi voi transmite imediat proiectul de revizuire a Constituţiei la Parlament. Sunt hotărât să nu renunţ la prevederea legată de prezumţia automată că averile sunt licite.

@ Vom discuta despre revizuirea Constituţiei şi reorganizarea administrativă a ţării.

Articolul se actualizeaza

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult