Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu s-a întâlnit cu Ponta şi Antonescu la Cotroceni. Ce au discutat

Băsescu s-a întâlnit cu Ponta şi Antonescu la Cotroceni. Ce au discutat

scris de A.H.
4 afisari

Premierul Victor Ponta a refuzat sâmbătă să ofere detalii despre întâlnirea avută miercuri cu preşedintele Traian Băsescu, dar a precizat că scopul discuţiilor a fost acela de a evita o nouă criză politică, punctând că are o responsabilitate faţă de cei 20 de milioane de români.

Copreşedintele USL Crin Antonescu a afirmat că a avut, împreună cu premierul, o întâlnire informală cu preşedintele, la care s-a discutat despre desemnarea viitorului şef al Guvernului.

Dincolo de ce v-a relatat Antonescu, eu nu povestesc din întâlniri informale şi din discuţii informale. Vreau să reiterez că ceea ce am făcut împreună (cu Crin Antonescu – n.r.), am făcut în ideea pe care ne-o asumăm că România nu avea nevoie de luni de un nou război, de o nouă criză politică, de o nouă instabilitate, ci dimpotrivă, avea nevoie de luni de o situaţie foarte clară şi stabilă şi asta înseamnă un nou Guvern până la Crăciun„, a spus Ponta, la Antena 3.
Întrebat dacă întâlnirea a avut loc la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu sau la cererea fostului ambasador american Mark Gitenstein, Ponta a afirmat că „nu are nicio legătură”.
La întrebarea dacă în urma întrevederii avute la Cotroceni se subînţelege că este deja „premier desemnat” şi că a primit „teme”, Ponta a arătat că şeful Executivului va fi desemnat luni, după consultarea preşedintelui cu partidele politice. „Nu vă pot confirma aşa ceva din simplu motiv că luni dimineaţa au loc consultările constituţionale la Palatul Cotroceni, după aceea preşedintele va face un anunţ privind desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru”, a adăugat Ponta.
De asemenea, el a refuzat să răspundă dacă „a semnat ceva” cu Traian Băsescu, iar la întrebarea dacă documentul pe care şeful statului i l-a înmânat la Bruxelles preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, are vreo legătură cu discuţia de la Cotroceni, Ponta a spus că „nu are de unde să ştie aşa ceva”.
El a promis însă că îl va întreba pe Schulz despre conţinutul documentului primit. „Singurul lucru important pentru cei 20 de milioane de români faţă de care am responsabilitatea până luni şi probabil şi de luni încolo este să spun că am făcut după votul lor, am făcut tot ce am considerat că este normal alături de domnul Antonescu şi de ceilalţi lideri USL pentru ca România să aibă Guvern până la Crăciun, să avem buget în luna ianuarie, să putem să funcţionăm ca o ţară normală, să avem un leu care s-a întărit faţă de euro, să deblocăm programele europene şi vreau să anunţ că astăzi (sâmbătă – n.r.) au plecat facturi de 140 de milioane de euro pentru POSDRU la Comisia Europeană”, a anunţat Victor Ponta.

8 comentarii

urbos 16-12-2012 - 01:18

Antonescu a reusit cu greu sa mai repare din prostiile lui Ponta, intr-o emisiune, dar nu stiu cat o sa mai reuseasca.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-12-2012 - 07:47

PREMIERA in miscarea teatrului absurd dambovitzean : TREI homunculi , trei caricaturi care cred ca SOARTA ROMANIEI este in in pixul lor ! Amarnic se inseala !

Laurentiu 16-12-2012 - 17:13

Basescu a ramas singurel… nu mai are suport nici macar in rindurile PPE la Burssels. (Basescu a devenit o epava, nu mai e capitan). Ponta si Antonescu s-au dus sa-i dicteze noile reguli ale jocului, pe perioada anului 2013 (pina la pensionare).

digital 16-12-2012 - 18:14

(pina la p…..ușcărie)

digital 16-12-2012 - 16:32

Apel către Lichelul-catavencii

Ai dus USL-ul la 66%, deşi îl puteai duce şi la 90. N-or să-ţi facă statuie pentru asta, dar sînt gata să te împăieze. Nu le forţa mîna.
Te-ai cocoţat sus, pe un catarg de care alţii au fost spînzuraţi. Ca să te dea jos, romånii au ieşit pe caniculă, pe ploaie, pe viscol şi pe ger. Ar fi ieşit şi dacă ar fi fost cutremur, inundaţii, holeră sau lăcuste. Nu-i ispiti iar.
Ţara asta ţi-a dat multe. Ţi-a dat ocazia să torni la Securitate, să faci contrabandă, să intri în Partidul Comunist, să te îmbogăţeşti, tu şi familia ta, în anii beznei şi ai frigului. Ţi-a dat halatul de mătase, cusut cu aur, în care o să-ţi petreci bătrîneţile. N-o obliga să-ţi dea şi papucii.
Ai fost de cinci ori ministru al drumurilor şi nu avem autostrăzi. Ai fost de cinci ori ministru al navelor şi nu mai avem flotă. Ai fost de două ori primar al Capitalei şi nu mai avem, pe strada Mihăileanu, o casă care aparţinea statului. Ai fost ales, dacă punem şi suspendările, de patru ori preşedinte. Şi, după cum se arată, nu avem preşedinte. Avem, în schimb, răbdare. Dar e pe terminate.
Ura. Ai făcut din această interjecţie un substantiv public. Fereşte-te de verbele din ’89.
Stai doi ani liniştit. Îţi plătim noi salariul, paza, mesele, transportul. Nu ne cere şi bacşiş.
Ai furat mult şi ai lăsat urme peste tot. Ai folosit cînd mîna lui Căşuneanu, cînd conturile lui Popoviciu, cînd ştampila Primăriei sau pe a Biroului Electoral Central, cînd dosarele judecătorilor de la Curtea Constituţională, cînd reţeaua ofiţerească moştenită de la adversarii tăi. Amprentele tale sînt risipite pe case, pe terenuri, pe conturi şi pe mandate care nu ţi se cuvin, în loc să fie adunate la Poliţie. Mulţumeşte-i lui Dumnezeu că eşti liber, nu-l înjura că nu ţi-a găsit nimic despre Crin Antonescu.
Ai minţit cum nimeni n-a mai minţit pînă la tine, i-ai jignit pe mulţi, ai obosit pe toată lumea. Eşti idiotul odihnit al petrecerii, care îi indispune pe toţi. Nebunul care strică cheful unei ţări. Serios, chiar nu mai vrem să bem nimic, nu insista.
Ai modernizat nu statul, ci Securitatea. O să rămîi în cartea de istorie fotografiat din faţă şi din profil. Cu toate astea, nu e totul pierdut: ai putea fi uitat.
Numeşte-l pe Ponta cum vrei tu, dar nu uita: înainte să te îmbeţi de Crăciun, numeşte-l premier. Se cheamă democraţie. E ca atunci cînd mai mulţi îţi zic că eşti beat, iar tu îi asculţi şi mergi la culcare.
Şi, apropo: există un Dumnezeu al beţivilor, o mînă nevăzută care îi împiedică să cadă. Ai grijă, cu sărbătorile astea, s-ar putea ca Domnul să surzească de la pocnitori şi să nu te audă – în caz că te prăbuşeşti.

ValVerde 16-12-2012 - 17:34

Pentru conformitate:

Doru Buscu – Catavencii.

PS Ce faci Degetico, plagiezi ???

MI-5 16-12-2012 - 20:03

Javrele udemeriste nu se dezmint.
au depus o plângere la OCD împotriva academicianului Dinu C. Giurescu!

Către USL:

Fără udemerişti la guvernare!!!!!!!!
Se aude????!!!!!

digital 16-12-2012 - 20:11

bozghorașii,au primit undă verde să latre și să pună presiune pe noua putere!
este doar un test de anduranță lansat de licurici,pentru a vedea atitudinea și a lua decizii în consecință!
vom vedea curând de ce sunt sau nu în stare,noii actori,atât cei din țară,cât și vechii,dinmprejurul nostru!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult