Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu s-a interesat de starea de sănătate a lui Năstase

Băsescu s-a interesat de starea de sănătate a lui Năstase

scris de A.B.
4 afisari

Traian Băsescu a telefonat miercuri noapte la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, pentru a afla care este starea de sănătate a lui Adrian Năstase, după ce acesta a fost internat de urgenţă la Floreasca, în urma tentativei de sinucidere.

basescuPreşedintele Traian Băsescu s-a interesat de starea lui Năstase. De altfel, de starea de sănătate a fostului premier s-au arătat interesaţi mai mulţi colegi ai acestuia din PSD, printre care Victor Ponta, Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie şi Dan Şova, aceştia vizitându-l la spital pe fostul premier. Năstase are patru plăgi în urma tentativei de sinucidere de miercuri seară, iar operaţia la care urmează să fie supus va presupune, în primul rând, îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului, au declarat, pentru Mediafax, surse medicale. „La aceeaşi operaţie, vor fi făcute şi intervenţii de chirurgie plastică şi reparatorie, acolo unde va fi cazul”, au mai spus sursele citate. Potrivit aceloraşi surse, glonţul cu care fostul premier a vrut să se sinucidă a intrat în corpul acestuia prin partea stângă, zona muşchiului sternocleidomastoidian, a trecut pe lângă cartilagiul tiroidian, apoi a ricoşat sub claviculă şi a ieşit prin dreapta, prin muşchiul deltoid. Năstase va fi reevaluat de către medici, joi dimineaţă, urmând ca aceştia să stabilească momentul oportun pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale necesare, a declarat şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr. „Vom reevalua cazul şi vom stabili momentul oportun pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale”, a spus Lascăr. Reevaluarea va fi făcută de o echipă medicală pluridisciplinară. Adrian Năstase a fost adus cu o ambulanţă la Spitalul Floreasca de la locuinţa sa din strada Zambaccian, miercuri seară, după ce a încercat să se sinucidă. Fostul premier are o plagă latero-cervicală, aproape de vena jugulară, produsă cu o armă de foc de calibrul nouă milimetri. Parchetul instanţei supreme a anunţat, miercuri noapte, că face cercetări în cazul tentativei de suicid a lui Năstase, care a avut loc în timpul punerii în executare a mandatului privind condamnarea acestuia la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”. „Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat de organele de poliţie, iar din primele date comunicate a rezultat că, ar fi existat o tentativă de suicid a numitului Năstase Adrian”, s-a precizat într-un comunicat al Ministerului Public.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult