Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu s-a săturat de Cotroceni. Când pleacă președintele

Băsescu s-a săturat de Cotroceni. Când pleacă președintele

scris de D.P.
3 afisari

Traian Băsescu s-a săturat de Cotroceni. „Mandatul meu se termină pe 21 decembrie, la ora 24.00. Pe 22 decembrie, altcineva trebuie să fie la Palat”, susține președintele.

Băsescu s-a săturat de Cotroceni. Când pleacă președintele.

Băsescu s-a săturat de Cotroceni. Când pleacă președintele.

Declarațiile sale vin în contextul discuțiilor pe tema variantelor la care Băsescu ar putea apela pentru a-și prelungi șederea la Palatul Cotroceni.

Șeful statutului a ținut, astfel, să precizeze că îşi va exercita mandatul până în ultima clipă, cu toate prerogativele sale, dar în niciun caz nu îşi doreşte să prelungească mandatul „nici măcar cu o zi”.

 

DECLARAȚIILE LUI TRAIAN BĂSESCU

„Indiferent ce se întâmplă în competiţia prezidenţială, mandatul meu se termină pe 21 decembrie, la ora 24.00. Pe 22 decembrie, altcineva trebuie să fie la Palatul Cotroceni, ori preşedintele nou ales, ori preşedintele Senatului sau preşedintele Camerei Deputaţilor.

Nu există articol constituţional care să permită preşedintelui în exerciţiu să îşi prelungească mandatul nici măcar cu o zi, doar în situaţie de război, dar nu acest aspect îl analizăm.

Deşi suntem cu doi candidaţi aflaţi în fruntea sondajelor, care nici unul nu e bun pentru preşedinţie, eu nu pot să mai rămân nicio zi după ce mi se termină mandatul.

Mi-aş dori ca acest subiect să nu mai fie subiect de dezbatere, nu are fond şi nu îmi doresc. Îmi doresc să îmi exercit mandatul până în ultima zi, dar în niciun caz să îl prelungesc.

Plecaţi de la premisa că nu pot constituţional să rămân nici măcar o oră după data de 21 decembrie, ora 24.00. În niciun caz nu voi abandona principiul de a respecta Constituţia şi de a mă apăra cu Constituţia. Îi liniştesc pe toţi, nu rămân niciun minut în plus”, a declarat Traian Băsescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult