Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu: Să îmbunătăţim securitatea instalaţiilor nucleare

Băsescu: Să îmbunătăţim securitatea instalaţiilor nucleare

scris de A.B.
1 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi, la summit-ul de la Seul, că tragedia de la Fukushima a generat neîncredera opiniei publice în energia nucleară utilizată paşnic ca o soluţie viabilă, iar ţările participante la acest summit trebuie să îmbunătăţească securitatea instalaţiilor nucleare pe care le deţin.

traian basescu„Acest Summit marchează extinderea agendei cu problematica siguranţei nucleare. Această temă a devenit stringentă după dezastrul de la Fukushima. Fukushima a generat neîncredera opiniei publice în energia nucleară utilizată paşnic ca o soluţie viabilă”, a declarat Băsescu.

El a explicat că angajamentul statelor la summit a fost legat de faptul că avem obligaţia să îmbunătăţim securitatea instalaţiilor nucleare pe care le deţinem şi să convingem cetăţenii că nivelul de securitate şi siguranţă este atât de ridicat încât nu prezintă riscuri

“Este clar că la acest Summit ne îndreptăm către universalizarea cadrului juridic al ONU în materie de securitate. Cel puţin participanţii vor prelua cele mai bune practici pe plan internaţional în ceea ce priveşte gertionarea materialelor nucleare radioactive”, a spus Traian Băsescu.

1 comentariu

digital 27-03-2012 - 11:18

da,mă imbecilos,o să le dai tu cu var,că tu pe toate le știi….am văzut cum l-ai cătat și-n gaură de șarpe pe bolditu!
noroc cu pcr-ul,care mai scrie articole propagandistice,da acu mai rar,că i s-a cam tăiat elanu de când,în lipsa ta,mru-ul,le-a închis ușa-n nas la pedalacii tăi!(sîc)

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult