Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu: Schimbarea lui Boc aşteaptă Congresul UDMR

Băsescu: Schimbarea lui Boc aşteaptă Congresul UDMR

scris de A.H.
3 afisari

Şeful statului a risipit marţi seara speculaţiile privind înlocuirea primului ministru Emil Boc în perioada imediat următoare. Traian Băsescu a confirmat că a avut discuţii cu reprezentanţii tuturor formaţiunilor care susţin Coaliţia de guvernare şi a arătat că este nevoie de „relansarea încrederii în Guvern”.

Traian Basescu la Parlament

foto: Agerpres

Întrebat despre posibilitatea desemnării unui premier independent, preşedintele a replicat, la finalul întâlnirii cu parlamentarii PDL: „Cred că poate fi o soluţie, dar nu cred că în Coaliţie va exista o susţinere pentru această idee”.

„Sunt multe soluţii de relansare a încrederii şi acestea pot fi găsite de oamenii politici”, a adăugat Traian Băsescu.

El a dat şi un termen pentru o schimbare la nivelul Executivului, arătând că orice negociere se va putea face după Congresul UDMR, programat să aibă loc între 27-28 februarie, când Marko Bela va preda şefia formaţiunii.

Candidaţi la preşedinţia Uniunii sunt actualul ministru al Culturii Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial Peter Eckstein Kovacs şi liderul deputaţilor UDMR, Olosz Gergely.

„Guvernul trebuie să găsească un alt stil de guvernare, care să nu mai vizeze trecerea prin criză, ci relansarea economică. Nimic din aceste obiective de relansare economică nu este posibil fără restabilirea încrederii în Executiv şi a încrederii că această Coaliţie, în ansamblu, poate duce la o creştere economică mai mare decât cea estimată”, a arătat Băsescu.

El a subliniat: „Suntem la stadiul la care Guvenul a încheiat cu succes un acord cu UE, FMI şi BM, acord care a făcut ca România să iasă din zona de risc; suntem la momentul la care, contrar estimărilor din trimestrul IV, dă semnalul trecerii pe creştere economică pozitivă, chiar dacă foarte mică; suntem la momentul în care estimarea creşterii negative de -1,9% a fost infirmată”.

4 comentarii

urbos 15-02-2011 - 20:33

Ce poza, ce satra, ce javre!

digital 15-02-2011 - 22:28

boc a morit !
traiasca boc!

digital 15-02-2011 - 22:40

dupa ce a *ucis*,mai vrea incredere!cum pluseaza pe fraieri.
incredere=crestere economica.asta-i dus rau!!

pensionar 16-02-2011 - 11:46

„a decis să tranşeze subiectul după congresul UDMR” Mai vreti o alta dovada despre CINE CONDUCE DE FAPT ROMANIA !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult