Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu se teme de un protocol secret Victor Ponta-UDMR

Băsescu se teme de un protocol secret Victor Ponta-UDMR

scris de S. P.
5 afisari

Preşedintele Traian Băsescu afirmă că îi este teamă să nu existe vreun protocol secret între premierul Ponta şi UDMR, privind intrarea la guvernare a Uniunii.

Băsescu se teme de un protocol secret Ponta-UDMR

Băsescu se teme de un protocol secret Ponta-UDMR

„Dacă îmi e teamă de ceva, îmi este teamă să nu existe vreun document secret între UDMR şi Victor Ponta. Ce ştiu sigur, ştiu sigur despre revendicările UDMR pentru limba maghiară în sănătate, ca şi cum ei nu ar avea obligaţia să înveţe limba română, arborarea însemnelor care nu au nimic cu statul român de către minorităţi, în locul însemnelor statului român, ceea ce e inadmisibil. Nu poţi să urăşti atât de mult statul ăsta încât să nu vrei să îi arborezi însemnele pe o instituţie publică, pe o primărie. (…) I-aş ruga pe cei care vor să nu respecte însemnele statului român, pe UDMR, în speţă, să meargă în Franţa, să facă un exerciţiu de ăsta şi să vadă în câte minute ar fi arestaţi acolo. (…) Teama mea este că Victor Ponta, în disperarea de a-şi face o majoritate pe care a pierdut-o pe mâna lui, va ceda şi vor exista tot soiul de protocoale secrete”, a declarat Băsescu, duminică seară, la B1 TV.

El a dat asigurări că va fi foarte atent pentru a vedea dacă va exista sau nu un asemenea protocol.

Cât priveşte faptul că UDMR l-a criticat în trecut pe fondatorul PC, Dan Voiculescu, Băsescu a afirmat: „Acum, pentru că este la guvernare, îl bagă Voiculescu la Antena 3 şi-l spală şi mai bine pe Kelemen Hunor, şi pe Verestoy, drujba lui Dumnezeu de prin Covasna şi Harghita, îl spală şi pe el. Or să devină foarte buni politicienii maghiari şi oameni foarte de nădejde”.
Pe de altă parte, şeful statului a afirmat că UDMR poate fi „un partener de nădejde” la guvernare. „Să ştiţi că am guvernat bine cu ei şi eu nu am nimic cu ei decât când fac excese, pentru că ştiu ce se discută, cu însemnele minorităţilor, cu alt abuz în sănătate, să se vorbească în limba maghiară. Sunt lucruri prin care sar calul şi nu trebuie tolerate. Dar, altfel, poţi să ai nădejde în ei la guvernare. Sunt corecţi când este vorba de voturi şi nu uit că am trecut prin criză cu ei. Şi ei au avut pierderile lor când s-au luat măsurile de austeritate în 2010”, a susţinut preşedintele potrivit Agerpres.

2 comentarii

mircea 03-03-2014 - 10:12

Basescu=Antonescu,Iohanis Klaus=Lazlo Tokes

UnUL 03-03-2014 - 10:34

Și pe Ponta unde-l lași?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult