Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu şi-a făcut public cazierul

Băsescu şi-a făcut public cazierul

scris de M.A.B.
68 afisari

Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, marți, că și-a postat cazierul judiciar pe pagina sa de socializare pentru a arăta „propagandei mincinoase” că nu a fost condamnat penal și nici nu are calitatea de inculpat.

traian basescu cazier„De ce mi-a pus cazierul pe site ? Îmi trebuia oricum pentru dosarul de cetățenie a Republicii Moldova, l-am scos astăzi. Și mă uitam pe Euractiv. Nici mai mult nici mai puțin mă trece pe lista penalilor. (…) Nu sunt urmărit penal (…) Deci, nu am un proces penal. Ce înseamnă cazierul ? În cazier se înscriu două lucruri, dacă ai avut condamnări și aici nu am dubii, că știe orice român că nu am avut, dar și dacă ești inculpat într-un dosar se trece în cazier, că ai calitatea de inculpat. Ori, eu am pus acest cazier ca să arăt propagandei mincinoase că nu am nicăieri calitate de inculpat”, a declarat Traian Băsescu la TVR1, întrebat de ce și-a postat pe pagina de Facebook certificatul de cazier judiciar.

Întrebat dacă pentru el această problemă lămuritoare legată de justiție era importantă, președintele PMP a spus: „Este foarte important pentru mine, ca, de altfel, pentru orice politician”.

Președintele PMP a precizat că votul pe care intenționează să-l dea la scrutinul pentru turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova este condiționat de obținerea actelor de identitate.

cazier traian basescu„Cu condiția ca până pe 13 noiembrie să primesc și actele de identitate. Însă, din câte am înțeles, procedura ar dura cam trei săptămâni. Deci, foarte probabil, nu voi putea participa la vot, deși mi-aș dori. Ceea ce nu înseamnă că, de pe acum, nu-i invit pe cetățenii Republicii Moldova care se află pe teritoriul României să meargă la vot în cele nouă secții de votare. Este vital să voteze pentru Maia Sandu dacă vor menținerea Republicii Moldova pe un drum către Vest”, a mai declarat Băsescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult