Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu şi primarii bucureşteni au discutat despre Referendumul pe Legea Capitalei

Băsescu şi primarii bucureşteni au discutat despre Referendumul pe Legea Capitalei

scris de R. C.P.
2 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a discutat vineri timp de aproape o oră pe tema referendumului din Bucureşti cu primarul Capitalei, Sorin Oprescu, şi cu edilii-şefi din cele şase sectoare.

traian-basescu-rraPotrivit unui comunicat remis de PMB, Sorin Oprescu a mediat dialogul desfăşurat la Primăria Capitalei între preşedintele Traian Băsescu şi reprezentanţii partidelor din CGMB pe tema referendumului din Bucureşti.

Întâlnirea, care a avut un caracter informal, a avut loc la solicitarea preşedintelui României, a precizat PMB, citată de Agerpres.

„Vreau să văd care e finalitatea lui. Nu trebuie discreditată ideea de referendum„, a declarat Traian Băsescu când a sosit la întâlnire.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat, la sosirea la Primăria Capitalei, că, în opinia sa, prezenţa la referendum va fi foarte slabă şi că se vor cheltui banii degeaba.

Întâlnirea informală a şeful statului cu primarul general Sorin Oprescu şi primarii de sector având ca temă referendumul pentru Legea Capitalei a avut loc cu uşile închise.

Referendumul pentru Legea Capitalei va fi organizat în 26 iunie, bugetul alocat fiind de 10 milioane de lei.

Bucureştenii vor raspunde la două întrebări : „Vă doriţi o Capitală cu şapte administraţii controlată de 217 consilieri aleşi pe liste de partid?” şi „Vă doriţi ca şi consilierii generali să fie aleşi uninominal asemenea primarilor de sector?”.

În Bucureşti vor fi 1.222 de secţii de votare pentru referendum, iar la vot sunt aşteptate 1.790.229 de persoane care au acest drept, anunţa Prefectura Capitalei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult