Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu şi problemele ţării

Băsescu şi problemele ţării

scris de A.H.
9 afisari

Liderii USL s-au întors nervoşi din concediu, poate se calmează aflând care este situaţia ţării, a afirmat luni preşedintele Traian Băsescu, punctând faptul că în momentul de faţă şomajul este în creştere.

„Imediat ce s-au întors (liderii USL – n.r.) au reuşit, după 45 de zile, să dea şi o nominalizare pentru Ministerul Transporturilor. Este un progres. Singurul lucru pe care-l constat este că s-au întors nervoşi din concediu. Poate se calmează aflând care este situaţia ţării”, a spus şeful statului, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a ţinut să menţioneze că în prezent şomajul este în creştere.

DECLARAŢIILE PREŞEDINTELUI:

Mica mea conferinţă de presă este ocazionată de încheierea vacanţei liderilor USL care au reuşit, după 45 de zile, să dea o nominalizare pentru Transporturi. Este un progres, dar liderii USL s-au întors nervoşi.

Le dau informaţii grave liderilor USL: Şomajul este în creştere, românii se tem dacă îşi pierd sau nu locul de muncă.

Când acest guvern condus de Victor Viorel Ponta a preluat guvernarea, şomajul conform ESA era 6,7%. În luna iunie 2013, tot conform ESA, şomajul ajunsese la 7,6%.

Relansarea investiţiilor trebuie să fie o prioritate a Guvernului.

Am avut o creştere a şomajului cu 29.000 de persoane pe durata verii.

Ma îngrijorează faptul că până acum, deşi intrăm în septembrie, Guvernul nu a finalizat o formă acceptabilă pentru acordul de parteneriat cu Comisia Europeană pentru după 2014.

Guvernul nu are capacitate de analiză asupra situaţiei de moment a ţării şi pentru viitor.

Tot Comisia Europeană remarcă faptul că acordul de parteneriat propus de Guvern e necorelat cu politicile UE pentru anii 2014-2020.

Mai este un lucru asupra căruia ţin să atenţionez public Guvernul: în prima parte vă vorbeam de şomaj şi amintesc tuturor factorilor responsabili că la ultimul Consiliu European s-au stabilit câteva măsuri pentru reducerea şomajului în rândul tinerilor. S-au alocat 6 miliarde de euro care trebuie cheltuiţi în 2014-2015 pentru reducerea şomajului la tineri. Mai mult, Comisia Europeana a primit sarcina să aloce 2 miliarde euro aceluiaşi porgram, deci sunt 8 miliarde de euro.

La ora asta Guvernul trebuia să aibă programe gata pregătite să fie implementate de la 1 ianuarie 2014. Vă pot spune şi regiunile pentru care avem bani alocaţi: sud-Muntenia (cele 7 judeţe), centru (6 judeţe) şi sud-est (6 judeţe).

Este, cred eu, o convingere a liderilor USL şi a Guvernului că pot substitui munca serioasă cu emisiuni televizate. Dar îi atenţionez că ne apropiem de 8% la şomaj. Nici în criză, sub guvernul Boc, nu am avut asemenea şomaj, iar nepăsarea, convingerea că poţi supravieţui la nesfârşit prin aroganţă, prin bătălia cu preşedintele, îi face să nu dea atenţie problemelor importante ale ţării.

Azi, odată cu depunerea jurământului de către doamna Ramona Mănescu, am menţionat câteva lucrări care sunt prioritare, în opinia mea.

Metroul în Drumul Taberei a devenit o calamitate pentru cetăţeni şi poate printr-o colaborare între primarul Mănescu şi soţia sa, ministrul Ramona Mănescu, să se reia lucrările.

Pe Autostrada Transilvania s-a procedat ca şi la tronsonul Nădlac-Arad, adică fără cap.

Este timpul ca Victor Viorel Ponta să lase luptele politice şi să înceapă să guverneze. Pentru români este mai puţin important ce crede Victor Viorel Ponta despre preşedinte, pentru ei este important ce face pentru reducerea şomajului, pentru crearea de locuri de muncă.

Am auzit pe la televizor ideea că preşedintele este în campanie. Eu nu mai candidez pentru nimic, cifrele mele, indiferent că sunt mari, mici (am văzut că sunt în creştere) nu mă mai ajută cu nimic.

Drumul pe care merge ţara este unul periculos: există riscul ca sacrificiile enorme să devină ceva repetabil. Nu îmi doresc asta, nu suntem pe punctul de a ni se întâmpla dar dacă vom continua să nu guvernăm ţara şi să transformăm totul într-o bătălie politică, există riscul să creăm suferinţă românilor.

174 comentarii

Pribeagul 27-08-2013 - 21:21

S-a intimplat ceva care a scos Hahalera din minti, de se bitia din toate incheieturile si corzile vocale. Se pare ca vizita Pontadorului In RM a fost cauza acestui delir.

UnUL 27-08-2013 - 21:25

Pribege, hahaleră ești tu. Iar dl. președinte, fără să se „bâțâie” câtuși de puțin, a prezentat absolut corect câteva probleme cu care se confruntă România sub dezastruoasa guvernare USL: Atâta tot.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-08-2013 - 21:30

Atâta tot; G U N O I esti tu ma , UnULe !

UnUL 27-08-2013 - 21:35

Parpanghelaș, tu suferi de antibăsescită acută în fază terminală. E o boală fără leac. provoacă crize de delir și de furie oarbă ce devin tot mai frecvente pe măsură ce boala evoluează, totul ducând la apoplexie sau la infarct miocardic.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-08-2013 - 22:06

…Specializarea facuta cu bursa CIUROS, te indreptateste sa emiti diagnostice medicale,

sau mai degraba TUPEUL de bashist , de jagardea !

UnUL 27-08-2013 - 22:33

Eu n-am treabă cu niciun fel de bursă Ciuros, dar tu sigur ai avut o bursă Ciudos, și ai rămas de acolo cu o ciudă perpetuă pe toți și pe toate.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-08-2013 - 22:49

Sa incerci tu gunoi ordinar ,sa incerci sa ne spui, ca adevarul incepe cu tine, si cu caracter permanent sa corectezi pe oricine care nu se lasa orbit de un imbecil, ca tine este TIPIC basist !

Tu faci sa coaguleze ura in mod accentuat impotriva mentorului tau , caricatura cea mai urata de la ceasca .

UnUL 28-08-2013 - 22:12

Parpanghelaș, boala ta de nervi se agravează galopant. Consultă un psihiatru bun până nu e prea târziu!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-08-2013 - 22:52

@ po puyule admit ca in …decoratorul tau, am ajuns sa vad quintesentza RAULUI,MINCIUNII, INCOMPETENTEI mascate in FALSA BUNA INTENTIE. Timpul te va face sa regreti pozitionarea actuala, si pentru o tinichea acordata, plus niste avantaje de moment, nu se poate sa nu vezi REALITATEA a unui POPOR INSELAT in ASTEPTARI. Si nu te hazarda la a emite diagnostice, pentru care un doctorat in literatura , nu te indreptateste !

UnUL 28-08-2013 - 23:22

Parpanghelaș, opțiunile mele polittice nu îmi aduc niciun fel de avantaje materiale (și nici nu aș dori acest lucru!), iar singura „tinichea” pe care am primit-o pâna acum e pentru merite în învățământ șii mi-a fost acordată de un stat străin, nu de România.
P.S.1 De ce crezi că doctoratul meu e „în literatură”?
P.s.2 OricIne are dreptul să judece cu mintea lui (dacă o posedă!) și să „emită diagnostice”.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-08-2013 - 23:30

@po puyulle,
A emite un diagnostic de natura medicala, presupune o speciaizare in domeniu,
Nu este identica , cu o apreciere despre un scriitor chiar daca este de talia celui care a scris in legatura cu STRIVITUL COROLEI de MINUNI…
Nu am pretentia , ca vei reveni, brusc si instantaneu la normalitate , sinceritate !

Antibasistul 28-08-2013 - 23:36

Este intolerabil sa va certati chiar de sarbatori, de Sfintele Paste, ce v-a apucat Parpanghel si UnUL
sa pingariti asa o sfinta sarbatoare, in loc sa va ciocniti ouale voi va certati. Si culmea ca evreul UnUL se rupe cu Parpanghel care este platit de ji dani sa poarte interesele lor mansonicesti.

UnUL 29-08-2013 - 09:07

Bășinel, cum șți-am mai spus, nu sunt evreu și după toate aparențele nici Parpanghel. Și poate n-ar strica să îți cercetezi puțin arborelele genealogic: de multe ori cei cu origini evreiești pot fi cei mai cumpliți antisemiți.

UnUL 29-08-2013 - 09:15

Parpanghelaș, e grav dacă nu ai văzut umorul și ironia din spatele pretinsului meui „diagnostic de natura medicala”. În ceea ce privește fixația dumitale că eu aș fi specialist în literatură, nu știu de unde îți vine.
P.S. Consider că sunt în plină normalitate. Tu nutrești o ură viscerală împotriva președintelui, considerându-l vinovat de toate relele de pe lumea asta (probabil vreuna din măsurile luate de guvernul Boc te-a afectat în mod deosebit și nu ți-ai revenit nici până azi); eu îl consider un mare om politic și un patriot, care împreună cu Emil Boc a salvat România într-un moment extrem de dificil. Peste vreo 10 ani – dacă vom mai trăi pe atunci! – vom avea suficient recul temporal ca să vedem care dintre noi a avut dreptate.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 29-08-2013 - 11:15

@po puiule, esti pe aproape;

Intradevar nu suport un FARSOR, care a exploatat dorinta de dreptate si adevar a unui POPOR mintit si inselat de aceasta falsa ,,clasa politica, dambovitzeana”.
Evident, nivelul asteptarilor mele personale sant ridicate, dar nu doar in legatura cu aspecte materiale directe .

Tu, coboara din turnul de fildes in care vezi complect deformat si intra in lumea reala.

Fa , acest efort minim si te vei cutremura,

individul in cauza a deceptionat o TARA INTREAGA !

Peste 10 anisori, la 77 de primaveri probabil vei avea o usoara stare de disconfort, intelectual !

UnUL 29-08-2013 - 11:26

Parpaghelaș, pozițiile noastre rămân diametral opuse; vom mai vorbi peste ani.
Oricum, se pare că mă îmbătrânești vizibil. Dacă aș avea acum 67 de ani aș fi de mult la pensie, ceea ce nu e încă cazul.

urbos 29-08-2013 - 12:03

Las’ ca va impacati voi daca apare vreun cur ji danesc pe forum.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 29-08-2013 - 12:14

….aka kaTurboase;

tu , vierme kaprofag,numai

la kurr visezi !…sfestania si anafura metty

vierme , amhputzit !

Pribeagul 28-08-2013 - 21:40

Raspuns gresit, fundamentat pe celebra teorema fara fundament, care a facut in ultimii 10 ani obiectul a numeroase teze de „doctorat” maculatura: „cine zice, ala e”. Nu se ia in considerare. de asta data.

Chiar, Nu s-a „bitiit”? Cit despre problemele „absolut corecte”, prezentate „absolut corect”, este imposibil ca Tiritura sa nu ne ofere prilejul sa le etalam.

UnUL 28-08-2013 - 22:13

Târîtură ești tu, (ne)stimate pribeag, pe unde vei fi pribegind.

urbos 29-08-2013 - 12:03

Atata poti ma vierme basist?

UnUL 29-08-2013 - 12:11

Nu, pot mult mai mult, dar refuz să mă cobor la gradul vostru de vulgaritate și de mârlănie, Buboșel.

urbos 29-08-2013 - 12:47

Cum refuzi ma eczema, ca abia ce l-ai jignit pe pribeag fara ca el sa-ti zica ceva.
In ce hal puteti sa fiti scarnavii limbiste.

UnUL 29-08-2013 - 13:03

Asta e jignire? I-am întors doar calificativul lansat de el. Oricum, față de sinistrele voastre mitocănii și vulgarități, acest termen este aproape elegant.

urbos 29-08-2013 - 13:08

N-ai intors nimic ma, ca nu tie ti-a spus taratura ma taratura.

UnUL 29-08-2013 - 13:12

Desigur, puișor, este evident; dar dacă un dobitok particular poate să-l insulte pe președintele țării, cu atât mai mult am eu voie să îl insult pe dobitokul particular.

urbos 29-08-2013 - 13:47

Hahaha, limbist sifilitic.

salut 29-08-2013 - 14:03

@ urbos

Nu ai cum sa explici secaturii asteia. E pur si simplu retardat. Nu-mi amintesc vreo intamplare in care tenia asta sa fi fost capabila sa comunice normal. Doar recita sloganuri si stie sa zica „ba tu, ba voi”. Cu toata spoiala lui de franceza, cu toate ca stie pluralul de la „succes”, probabil ca e cel mai mare prostalan de pe forumul asta. Prostalan d’ala hotarat, temeinic, asezat si fudul cum numai la Cluj gasesti.

UnUL 29-08-2013 - 14:44

Ha! ha! a apărut și Salaud. Ai fost în concediu de odihnă plătit de Felix, neicușorule?

mircea 30-08-2013 - 18:03

se spune prin targ ca administratia prezidentiala a ramas fara buget ca Basescu a baut banii de benzina si nu mai ere cu ce zbura la ONU.Nu zise Basescu cu guralui ca dadu fuga la Ungheni ca sa bea o bere???Dar marea durere e ca nu-l mai baga nimeni in seama al reprezinta trecutul,minciuna si marlania

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 30-08-2013 - 18:31

Este doar un pretext, de a nu merge la Sesiunea ONU, nu a fost confirmat drept partener de dialog cu nici una din personalitatile de prim rang dintre cele 154 de state participante . Departamentul de Stat al USA a fost indusa in eroare in legatura cu REFERENDUMUL din 2012, la fel cu cancelariile din C. E . A mintit in direct pe REICHCAnZELARIN MERKEL si pe Barroso privind legislatia actuala in vigoare.
Are poze nenumarate cu Bhasar al Assad, si este mentionat si in PROCESUL lui Bout , arestat in USA pentru , terorism !

Povestea cu economiile de combustibili este inca o MINCIUNA SFRUNTATA , marca T. Basescu !

UnUL 30-08-2013 - 21:34

Parpanghel, aiureala asta cu dl Băsescu care „nu a fost confirmat drept partener de dialog cu nici una din personalitatile de prim rang dintre cele 154 de state participante” este o aiureală ticălpasă de sorginte antenistă, fără nicio bază reală.

Pribeagul 29-08-2013 - 20:49

@UnUL

🙂 🙂 🙂

Domnule profesor,

Se pare ca vrei cu tot dinadinsul sa convingi forumistii ca teza ta de doctorat a fost ceva de genul – Contributii la gasirea intelesului adinc al versurilor popu.lare:

“Cine zice,
Ala este,
Ca… ca… magarul din poveste.”

Doar asa, in joaca: Hai, mai serveste o mostra care ne dovedeste profunzimea gindirii politice a Gunoiului de la Cotroceni, poate vei gasi impacarea, vei fi multumit si vei dormi impacat. 🙂

http://www.rtv.net/decoratia-lui-tokes-plata-pentru-sustinerea-lui-basescu-la-prezidentiale_94828.html

“Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat, în decembrie 2009, pe europarlamentarul Laszlo Tokes cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler. Preşedintele i-a acordat decoraţia lui Tokes la nici două săptămâni după turul doi al alegerilor prezidenţiale. În 2010, la un seminar la care Viktor Orban şi Laszlo Tokes vorbeau despre autonomie, Traian Băsescu le-a mulţumit pentru sprijinul acordat în alegeri.
„Domnule Tokes, vă mulțumesc mult și dumneavoastră și lui Victor Orban pentru susținerea pe care mi-a dat-o la alegerile prezidențiale. Totuși, 75% dintre etnicii maghiari au votat cu mine în turul II, sunteţi cam mulţi, nu vă pot fi recunoscător la toţi odată”, declara Băsescu.”

Atrage atentia formularea geniala: “nu vă pot fi recunoscător la toţi odată” !!!

Ce-o fi asta? Chiar vrea sa-i decoreze pe toti cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler? 🙂

Pribeagul 29-08-2013 - 20:52

PS: …vei dormi linistit.

UnUL 29-08-2013 - 21:41

Pribeagule, ca să înțelegi și să apreciezi umorul e nevoie de un grad de inteligență peste medie. Se pare că nu e cazul dumitale.

digital 29-08-2013 - 21:46

ăla e umor?!
băsist, nu?!

marș mă în ghâthu măttii de scursură băsistă!

UnUL 29-08-2013 - 22:03

Da. dl Băsescu are mult umor.și de calitate; Tonta are un umor penibil tip Bombo, iar C ă c ă r ă u nu are umor de loc (păi unde nu e creier nu poate fi nici umor, cum spuneam!)

digital 29-08-2013 - 22:12

”Da. dl Băsescu are mult umor.și de calitate;…”

țighancă împuțită… e de calitate, nu?!
și mult…..umor…ai?!

…tu-vă-n bot de nesimțiți!

mircea 29-08-2013 - 22:16

Un malac tine foarte mult la vacarul sau .Asta spune totul despre nivelul de evolutie,educatie si intelepciune amalacului.Are limba buna cu care-l linge-n cur pa vacar

UnUL 29-08-2013 - 22:16

Boulene, aia era dintr-o discuție privată cu nevasta, care nu era destinată presei. Și nu era un banc, era o realitate.

digital 29-08-2013 - 22:24

UnUL
29-08-2013 at 22:16

privată,ai?!
da funcția de președinte al țării e privată, mă gunoiule sau onorifică?!
iar realitatea cruntă e că i-o suougy la greu kiombului!

UnUL 29-08-2013 - 22:29

Măi vițeluș,. când eu – indiferent de funcția pe care o am – vorbesc în particular cu soția, asta se cheamă o discuție privată; iar dacă un ziarist înregistrează și face publică o asemenea discuție privată, asta se cheamă nesimțire.

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult