Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu şi Ungureanu, discuţii despre recuperarea salariilor şi CAS

Băsescu şi Ungureanu, discuţii despre recuperarea salariilor şi CAS

scris de Marius Bâtcă
6 afisari

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, la Cotroceni, cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu pentru găsirea soluţiilor privind recuperarea salariilor pentru sectorul bugetar, dar şi posibilitatea de reducere a CAS.

Ungureanu si Basescu

foto: presidency.ro

Traian Băsescu şi Mihai Răzvan Ungureanu s-au întâlnit, la ceas de taină, la Cotroceni. Subiectul principal al discuţiilor – recuperarea salariilor pentru bugetari. Cei doi au analizat însă şi dacă este posibilă o reducere a contribuţiilor de asigurări sociale, împreună cu această recuperare salarială.

Potrivit Mediafax, reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale nu au confirmat, dar nici nu au negat întrevederea.

În urmă cu două săptămâni, preşedintele Traian Băsescu a declarat, în Parlament, că puterea are datoria de a găsi soluţii ca în jurul datei de 1 iunie să fie „reîntregite” salariile bugetarilor.

Pe de altă parte, cu două zile înainte, premierul Ungureanu afirmase că Guvernul analizează o posibilă reducere a contribuţiilor de asigurări sociale într-o marjă cuprinsă între 3-5%, „sigur pentru angajaţi, poate şi pentru angajatori”, dacă situaţia economică internă şi externă va favoriza aplicarea unei astfel de măsuri.

După reducerea salariilor cu 25% în iulie 2010, bugetarii au beneficiat anul trecut de o majorare salarială cu 15%, iar pentru refacerea completă a veniturilor iniţiale ar mai fi necesară o creştere cu circa 16%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult