Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Basescu sustine ca problema romilor din Franta poate fi rezolvata dupa modelul italian

Basescu sustine ca problema romilor din Franta poate fi rezolvata dupa modelul italian

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Noi intelegem pozitia Guvernului francez. In acelasi timp, sustinem fara rezerve dreptul oricarui cetatean roman de a circula liber in interiorul Uniunii Europene”, a declarat joi seful statului, adaugand ca exista si o responsabilitate a Romaniei in privinta acestei probleme.

La finalul intalnirii avute cu premierul moldovean Vlad Filat, el a amintit ca exact acelasi tip de probleme au fost in trecut cu Italia si au fost rezolvate dupa ce un numar suficient de politisti romani au fost detasati in aceasta tara. „Acelasi lucru trebuie sa il facem in Franta”, a sustinut Traian Basescu. El a mentionat ca Bucurestiul intelege problemele pe care le creeaza taberele de romi din jurul oraselor franceze si va colabora cu Franta pentru gasirea unei „solutii convenabile” ambelor tari, dar si cetatenilor lor.

Pe de alta parte, deputatul PSD, Madalin Voicu, a lansat un atac dur la adresa autoritatillor franceze si a presedintelui Nikolas Sarkozy. Acesta a afirmat ca „modul in care presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, ii trateaza pe tiganii romani e unul nazist. Nu numai Romania s-a sesizat in aceasta privinta, ci si tarile nordice sau Germania si Anglia, care considera ca presedintele Frantei nu procedeaza in conformitate cu legile Uniunii Europene. Sarkozy nu actioneaza deloc corect referitor la expulzarea tiganilor nostri, intrucat au dreptul la libera circulatie, drept ce nu le poate fi ingradit. Mai mult, in UE, un cetatean care a comis fapte penale este condamnat si incarcerat in tara unde le-a comis, nu il trimite nimeni in tara de origine. ‘Jala pandado!’ (n.red. – Du-te la puscarie, in tiganeste), asta i-as spune hitleristului Sarkozy”, a adaugat acesta.

0 comentariu

da de ce 15-03-2010 - 00:14

Sa fii de etnie maghiara si sa vezi ce face Basescu si mafia lui in Romania, nu poti sa-ti doresti altceva decat alipirea la Ungaria. Si mie, ca roman, imi este rusine! Fara indoiala ca tiganilor nu le este rusine, pentru ei e perfect!

Rasputin 15-03-2010 - 16:13

…ungurii fac ce fac, CU APROBAREA lui băsescu şi a guvernului pedelist trădător de ţară.

Marosszéki 15-03-2010 - 19:30

Büdös oláh , vad oláh, mi az az anyád picsáját keresel itt!
Oláh, oláh, te bocskoros oláh, mit keresel itt, az anyád mindenit!

funarul 15-03-2010 - 19:55

No, fekete kuthia menyek a anyu orszag

Huhu 15-03-2010 - 20:46

Budos maghiar, vad maghiar, mi az az anyad piscsajat keresel itt!Marisszeki

Budos maghiar, budos maghiar, te bocsko

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS