Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu: Transilvania nu este obiect de negociere

Băsescu: Transilvania nu este obiect de negociere

scris de A.H.
5 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, la Oarba de Mureş, că Transilvania nu este obiect de discuţie, de negociere, iar cei care consideră altfel nu fac decât să dezamăgească.

„Trebuie să înţelegem toţi că patriotismul este un lucru pe care nu ţi-l dă nimeni, ci îl ai sau nu-l ai şi atunci când auzi cetăţeni români spunând că ar vrea Transilvania sub un dictat nu poţi decât să te cutremuri, să te întrebi ce fel de oameni, ce fel de cetăţeni români sunt. Pe mine m-a marcat această solicitare a unui purtător de cetăţenie română. M-a marcat pentru că l-am considerat un simbol al Revoluţiei Române. Din păcate, oameni care gândesc în felul acesta că Transilvania ar putea face obiect de discuţie, obiect de negociere, nu fac decât să ne dezamăgească orice ar fi făcut în trecutul lor”, a spus Băsescu, care a participat la cea de-a III-a ediţie a Festivalului Cântecului Popular Patriotic ”La Oarba şi la Iernut”.

El a precizat că nu încetează să evoce această întâmplare, pentru că, în calitate de şef de stat, a fost un şoc acea declaraţie şi acesta este motivul pentru care a făcut din prezenţa la Oarba de Mureş o prioritate.

„Nu este uşor să uiţi istoria. Astăzi, aici, la Oarba de Mureş, ştim toţi că Transilvania a costat enorm poporul român şi poporul român n-a dat nici bani, nici favoruri, ci a dat sânge pentru Transilvania. Am venit aici în primul rând din respect pentru cei care s-au jertfit în septembrie – octombrie 1944 pentru Transilvania, în general, şi pentru Transilvania de Vest, în special”, a afirmat şeful statului.

Europarlamentul Tokes Laszlo i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, să creeze un sistem de cooperare naţională în aşa fel încât să ofere protectorat Transilvaniei, aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud.

Afirmaţiile lui Tokes Laszlo au fost făcute în contextul în care a răspuns la o întrebare referitoare la unitatea şi solidaritatea maghiarilor de pretutindeni, punctând că este nevoie de acest lucru dar trebuie văzut care este preţul pentru realizarea acestei unităţi.
„Trebuie să vedem ce preţ plătim pentru această unitate. Îl rugăm pe Viktor Orban şi Guvernul său să construiască acest sistem de cooperare naţională în aşa fel încât să oferiţi protecţie, să oferiţi protectorat Transilvaniei, cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”.

Europarlamentarul a mai spus că trebuie căutaţi specialişti care să creeze un steag al Transilvaniei, ‘aşa cum are Secuimea’ şi să se meargă mai departe pe calea autonomiei.

15 comentarii

urbos 15-08-2013 - 18:54

Cum spuneam acum cativa ani, dupa ce Basina va distruge Romania, dupa ce tot el va da nas ungurimii, astia vor cere nu doar autonomia, ci chiar independenta. Atunci, sifiliticul Basescu va poza in marele aparator al granitelor Romaniei. Multi retardati vor redeveni fanii Dementei Sale, insa sfarsitul e dezmembrarea Romaniei.
Sper doar ca odata cu asta, Kioru sa dispara definitiv din zona. Ardelenii merita sa stea sub cizma ungureasca, slugi au fost, ca slugile se simt bine. Duca-se! Bashina poate cere azil politic in Moldova si face si unirea cu Moldova noastra, si o si-o duca, asa intregita, bineinteles, la rusi, iar noi scapam si de retardatii astia.

UnUL 15-08-2013 - 22:09

Deocamdată, vițeluș, cel ce „dă nas ungurimii” e Cr(et)in Antenescu, iar cel care ia poziție e președintele.

nimeni 16-08-2013 - 22:31

dar voi cine sunteti?

nu-l baga pe basescu in raspuns, daca ai un raspuns.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-08-2013 - 19:33

,,Va imaginati o Romanie cu Basescu premier si Udrea presedinte?

Posted by Theodora

Va imaginati o Romanie cu Basescu prim-ministru si Udrea presedinte?

Daca voi nu va puteti imagina ei pot si isi fac o campanie agresiva de imbunatatire a imaginii.

Elena Udrea ne-a “incantat cu vocea ei de “ciocarlie”, ne-a aratat sanii, fundul, leopardul, ne-a dezvaluit ce cura de slabire a tinut doar doar o mai castiga cativa admiratori si votanti. Este atat de disperata incat o cred in stare sa pozeze si nud. Disperarea se vede si o face si mai vulgara. Foarte bine, sa candideze la presedintie. Va lua probabil undeva in jur de 1%.

Basescu pozeaza in mare patriot. Urla patriotismul in el. Nu pleaca in concediu in strainatate pe banii lui, sta in Romania la vila lui Ceausescu de la Neptun si se plimba pe banii nostri cu elicopterul si salupa, pozeaza la bustul gol si isi ridica pozele pe facebook.

Azi, la a XI-a editie a Universitatii de Vara de la Izvorul Muresului din judetul Harghita, le-a cerut romanilor din afara tarii sa fie solidari intre ei Da, ati citit bine, Basescu, individul care in ultimii 9 ani nu a facut altceva decat sa dezbine, a cerut solidaritate.

In ce priveste declaratiile lui Laszlo Tokes, care spusese ca Transilvania ar trebui sa devina protectorat maghiar, Basescu a spus ca “va trebui sa analizam daca un cetatean roman poate avea un astfel de comportament“.

Cum a ajuns Laszlo Tokes europarlamentar si vicepresedintele Parlamentului European? Basescu l-a impus pe acet agent antiroman si pedelistii l-au votat.

Basescu a descoperit brusc ca Ungaria a devenit “în momentul de faţă un focar de instabilitate din punct de vedere al tratării minorităţilor în regiune, nu în România, în regiune“

Declaratiile lui Basescu Traian:
“Sunt mai multe ţări din regiune care sunt deranjate de politica agresivă a Budapestei atunci când este vorba de minorităţi. România a stat rezervată până acum, dar cred că s-a ajuns la punctul de la care rezervele noastre trebuie date la o parte şi Budapesta trebuie pusă la punct“
“Ce vă pot garanta este că niciodată nu se va face reorganizare administrativă a ţării pe criterii etnice. Cei care cred că este posibil aşa ceva ne confundă cu staliniştii. Numai Stalin a organizat Regiunea Autonomă Maghiară. Aşa ceva nu va fi în România, o regiune autonomă”
“Universitatea de la Tuşnad nu se va mai desfăşura pe teritoriul României, dacă se va petrece cum s-a petrecut anul acesta”

Elena Udrea considera ca ar fi un presedinte mai bun decat Victor Ponta. De unde si pana unde? Victor Ponta este premierul Romaniei si nu va candida cu siguranta la urmatoarele alegeri prezidentiale.

“Eu cred că sunt mai bună decât domnul Ponta prin rezultatele pe care le-am avut. Nu doar aşa, pe impresia pe care o am eu despre mine sau despre domnul Ponta”

Basescu se viseaza premierul Romaniei:

Eu n-am nevoie să mă pregătesc. Pentru funcţia de prim-ministru sunt pregătit”

“Ponta ştie că eu sunt un premier mai bun decât el.”

UnUL 15-08-2013 - 22:10

NU, NU PREA ÎMI IMAGINEZ. DAR, ORICUM, AR FI O ROMÂNIE MULT MAI BUNĂ DECÂT UNA CU TONTA ȘI C Ă C Ă R Ă U.

mircea 17-08-2013 - 14:02

dar fara Stolojan,Stoica,Roman,Boc,Basescu,Isarescu,Macovei,Hajnal,Georgescu,Kheovesi,Becali,Vanghelie,Fluturnutzy Udrea…….si sterila in gandire Elena paciaura

UnUL 18-08-2013 - 22:00

Mircuilică, mai bine fără Iliescu, Felix, Tonta, C ă c ă r ă u, Mazăre, Oprișan, Dragnea, turnătorii ordinari Ghișe si SRS, Nicolicea, Cătălin Ivan, Fenechiu și o gămadă de alții „ejusdem farinae”.

urbos 18-08-2013 - 22:04

Ce-ai cu Oprisan ma scarnavie, nu l-a facut blestematul Basescu ghenera? Inghite-ti voma vierme, pui la indoiala reevaluarea facuta de Maritul Dement de la Cotroceni, Canalia Nationala Traian Basescu, blestemat fie-i numele? Ai grija.

UnUL 18-08-2013 - 22:15

Marian Oprișan nu e militar și nu putea fi făcut general. Probabil că în i m b e c i l i t a t e a ta infinită îl confunzi cu Oprea.

urbos 18-08-2013 - 22:18

Asa e, am citit pe diagonala, Oprea. D-aia l-ai omis, este? Hehehe!

ANCUTA 18-08-2013 - 22:25

@urbos ul sobru psihodobresandu
Ce-ai cu oamenii ma scarnavie? I-a facut bunul Dumnezeu? Inghite-ti voma vierme, pui la indoiala ca oamenii sunt facuti dupa chipul si asemanarea Sa?
Ai grija. Blestemati sa-ti fie neoamenii (stramosii tai dar mai cu seama ma-ta si tatic’tu) care te-au facut dupa chipul si asemanarea lor!

UnUL 18-08-2013 - 22:50

Nu fii trist, înțeleg ; cu cele 4 clase ale tale, silabisești mai greu.

digital 15-08-2013 - 20:28

Europarlamentarul a mai spus că trebuie căutaţi specialişti care să creeze un steag al Transilvaniei, ‘aşa cum are Secuimea’ şi să se meargă mai departe pe calea autonomiei.

trebuie căutaţi specialişti care să creeze un streang pentru împuțiții ăștia!

Marius 16-08-2013 - 22:31

Lasand politica la o parte:Pe cand Institutia Prezidentiala va lua o POZITIE OFICIALA ,CREDIBILA in aceasta problema foarte serioasa,ca raspunzatoare de politica externa a Romaniei (nu zmiorcaieli provocatoare pe imaj)?
Apropo -spuneam deunazi despre avioanele F16 si cineva m-a contrazis=Acum platim rate la ele ,asa ca….NU VA MAI BATETI JOC DE D_VOASTRA sau primiti solda pentru asta?!

misu 17-08-2013 - 13:40

poate ilanunta cineva si ponta cel cu ”ardelul autonom” despre asta, adica ”Transilvania e transilvania ” si atat

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult