Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Basescu trimite Legea ANI la Curtea Constitutionala

Basescu trimite Legea ANI la Curtea Constitutionala

scris de Ziua Veche
0 afisari

Presedintele Traian Basescu a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu Legea ANI reexaminata, mentionand ca dispozitiile referitoare la comisiile de cercetare a averilor sunt de competenta Senatului in calitate de prima Camera sesizata si a Camerei Deputatilor, in calitatea de Camera decizionala.


 

Seful statului mentioneaza ca, potrivit dispozitiilor articolului 77 din Constitutia Romaniei, inainte de promulgare, presedintele poate solicita verificarea constitutionalitatii legii.

„Motivele acestei sesizari vizeaza aspecte de neconstitutionalitate extrinseca, constand in incalcarea exigentelor constitutionale in materie de sesizare a Camerelor Parlamentului, in procedura de legiferare, deduse din coroborarea alin. (1) teza finala a art. 75 din Constitutia Romaniei cu alin. (4) si (5) ale aceluiasi articol. Legea privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative a fost adoptata cu incalcarea normelor constitutionale referitoare la procedura de legiferare, si anume cu nerespectarea competentelor stabilite pentru cele doua Camere, potrivit art. 75 alin. (1) Constitutie”, se arata in sesizarea trimisa CC, citata de Mediafax.

Basescu cere Curtii sa constate ca Legea privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative a fost adoptata cu nerespectarea dispozitiilor articolul 75 din Constitutia Romaniei, republicata.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS