Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu: Ungaria a depăşit nişte limite

Băsescu: Ungaria a depăşit nişte limite

scris de B.C.R
15 afisari

Traian Băsescu a declarat, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului, că Ungaria a depăşit nişte limite ”prin declaraţii publice legat de aşa-zişii oropsiţi minoritari maghiari din România”, dar nu se uită că românii din Harghita, Covasna şi Mureş ”nu au drepturi cât au minoritarii maghiari”.
traian basescuFostul preşedinte Traian Băsescu a ajuns marţi, în jurul orei 11.00, la Izvoru Mureşului, în judeţul Harghita, pentru a participa la cea de-a XIII-a ediţie a Universităţii de vară „România şi românii de la frontiera UE şi NATO”, care a început luni.

El a declarat că ţări precum Ucraina, Serbia sau Ungaria îşi pierd din credibilitate în relaţia cu România, neacordând minorităţilor româneşti drepturi.

”Sunt nişte realităţi în jurul nostru care ne obligă să aşezăm politica legată de minorităţile din jurul frontierelor între priorităţile de politică externă. Aici trebuie să fie doi parteneri care să înţeleagă şi eu cred că toate aceste ţări, fie că vorbim de Ucraina, de Serbia, de Ungaria pierd în credibilitate în relaţia cu România, neacordând minorităţilor româneşti drepturi”, a afirmat Băsescu.

De asemenea, fostul şef al statului a spus că Ungaria a depăşit nişte limite ”prin declaraţii publice legat de aşa-zişii oropsiţi minoritari maghiari din România”.

”Ungaria cred că a depăşit nişte limite în intervenţionismul ei politic, prin declaraţii publice legat de aşa-zişii oropsiţi minoritari maghiari din România, dar nu se uită că românii din Harghita, Covasna şi Mureş nu au drepturi şi resursă financiară cât au minoritarii maghiari date de la Guvernul României”, a mai spus Băsescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult