Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu va pregăti la Consiliul European aderarea euro în 2015

Băsescu va pregăti la Consiliul European aderarea euro în 2015

scris de Laurentiu Banches
86 Afisari

Preşedintele României a anunţat Consiliul European că România îşi menţine obiecitvul de a adera la euro în 2015

leu

Basescu pregateste aderarea Romaniei la moneda europeana in 2015 (foto: arq.ro)

Traian Băsescu a anunţat la Bruxelles că în pofida unor probleme actuale ale zonei Euro, România are „încredere foarte mare în construcţia UE, cât şi în moneda europeană”. Astfel, conform Agerpres, acesta a afirmat că „noi vrem să îndeplinim criteriile pentru aderarea la zona euro şi să intrăm în această zonă de îndată ce îndeplinim criteriile. Atunci când ajungem în 2015 vom vedea dacă intrăm în acel an sau vom amâna intrarea cu un an, dar în orice caz România va adera la zona euro”.

De asemenea, Băsescu a susţinut totodată că intenţionează să vegheze asupra acestui proces de aderare la euro, la Consiliul European, de unde nu intenţionează să lipsească pe viitor. Potrivit mediafax, atunci când preşedintele a fost întrebat de jurnaliştii prezenţi în legătura cu planul premierului Ponta de a participa la Consiliul European, dacă se vor vedea la următorul consiliu din 28 iunie, acesta le-a răspuns prin întrebarea „De ce? Nu veniţi?”

Victor Ponta a anunţat că va trimite Parlamentului, cu acordul miniştrilor, scrisoarea prin care va solicita organizarea unei şedinţe comune de plen în care să fie adoptată o decizie privind mandatul şi nivelul de reprezentare a României la Consiliul European. El le-a spus miniştrilor, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul le va supune spre aprobare această scrisoare, pentru a fi transmisă Parlamentului.

4 comentarii

Anteu 24-05-2012 - 12:18

Parca economistii Tanasescu,Daianu,Georgescu spusesera zilele trecute ca abia in 2019 s0ar putea trece la euro.Iata de ce acest individ nu mai are ce cauta la CE.Cred ca i-ar prinde bine o rectificare de buget de vreo -30% ,sa vedem pe ce bani se mai plimba .

Ghita Bizonu' 25-05-2012 - 19:42

ce esti asa de generos? Ca o rectificare de buget cu – 30 e pa de trei cat avea buget Iliescu!!
SDeci fiindca e criza dinati se revine la buigetu din vremea lu Ilici apoi sa vedem dacas nu e rost de o curba de sacriftz de -25%!

Daniel 24-05-2012 - 12:23

Cum România are încredere? Cine are? Eu fac parte din România şi nu am.
Iar decide şmecherul de sus pentru toţi fraierii de jos…

BULA 24-05-2012 - 13:07

Jegul cel Mare ii escrocheaza pe subalterni, tot jeguri, dar de calibru mai mic. Asta este o regula de baza a naturii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS