Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE. Băsescu vrea în Parlament pentru revizuirea Constituţiei

UPDATE. Băsescu vrea în Parlament pentru revizuirea Constituţiei

scris de D.P.
1 afisari

UPDATE. 17,55. Foarte mulţi sunt tentaţi să vorbească despre interesul meu personal. O revizuire a Constituţiei nu poate viza mandatul meu. Ceea ce nu înseamnă că într-o negociere cu partidele poltice nu aş putea intra şi în termenii de funcţionare a preşedintelui, a spus preşedintele Traian Băsescu, miercuri după amiază, în conferinţa de presă de la palatul Cotroceni.

„Eu nu mai pot beneficia de eventuale prevederi ale noii Constituţii dar propunerile pe care le fac pleacă în primul rând de la rezultatul referendumului, de la experienţa a două mandate şi dorinţa de a corecta ceea ce nu este în Constituţie iar al treilea argument este acela că avem o Constituţie care viza o fază premergătoare intrării noastre în UE şi NATO. Dincolo de referendum şi de modificarea statutului nostru, este expres necesară o adatpare şi din punct de vedere al apartanenţei noastre la UE şi la NATO”, a mai precizat Băsescu.

————————-

Preşedintele Traian Băsescu a estimat că va fi în măsură să transmită Parlamentului proiectul legii de revizuire a Constituţiei între 20 şi 30 iunie, menţionând, totodată, că va cere şi o prezenţă a sa în Legislativ pentru a informa cu privire la punctul său de vedere pe acest subiect.

constitutia_romaniei„Eu estimez că voi fi în măsură să transmit proiectul legii de revizuire a Constituţiei la Parlament înainte de vacanţa de vară, undeva între 20 şi 30 iunie. De asemenea, aş vrea să vă informez că după ce voi avea avizul Consiliului Legislativ, voi transmite şi partidelor proiectul cu tot cu aviz, pentru a fi informaţi cu privire la punctul de vedere al Consiliului Legislativ şi intenţionez să solicit Parlamentului o prezenţă a mea în Parlament în a treia decadă a lunii iunie, imediat după transmiterea către Parlament a proiectului, pentru a-l informa cu privire la punctul meu de vedere legat de revizuire”, a declarat şeful statului, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a precizat, potrivit Agerpres, că, cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare ar putea fi dat şi avizul Consiliului Legislativ pe proiectul de revizuire a Constituţiei, după care documentul va fi trimis Curţii Constituţionale.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis miercuri Consiliului Legislativ proiectul legii de revizuire a Constituţiei în vederea avizării lui, după care acesta va fi transmis Curţii Constituţionale şi apoi Parlamentului spre dezbatere, a anunţat Departamentul de Comunicare Publică al Administraţiei Prezidenţiale.

Vezi aici ce prevede Constituţia lui Băsescu

3 comentarii

askmenoquestions 02-06-2011 - 05:19

Pradatorul-sef este bolnav psihic!… Trebuie dat jos urgent PRIN ORICE MIJLOACE.

Un nepriceput 02-06-2011 - 08:06

Foarte bine,abiA acum presedinteLE poate face ceva pentru POPOR! Imunitate pentru alesi DOAR PENTRU DECLARATII POLITICE, REDUCEREA NUMARULUI DE PARLAMENTARI CHIAR DACA EU CRED CA ..CU DOUA CAMERE, CONTROLUL PRIN CONSTITUTIE A CELEI MAI CORUPTE INSTITUTII DIN ROMANIA – JUSTITIA si alte probleme sunt necesare.

vic 02-06-2011 - 12:36

actuala constitutie iliescu-iorgovan’ ,a fost conceputa strict in folosul Privilegiatilor sistemului bolsevic ,a injustitiei ,a mafiotilor ,a parlamentarilor ,a Imunilor si Imunitatilor”,…romanii se regasesc la Obligatii si indatoriri”, si …la Imn. scimbarea Constitutiei ,necesara si urgenta ,.Slujitorii sistemului bolsevic au motive sa l urasca pe basescu ,Referendumul le sta in git ,profitorii din media gem de durere ,televiziile” privilegiatilor dau pafara” de supararea romanilor,si ii cheama la o mai noua revolutie”..ps. special pentru Sugiii de la realitatea si antene ,Ma scurg in voi

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult