Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Basescu vrea o guvernare electronica

Basescu vrea o guvernare electronica

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Presedintele Traian Basescu isi doreste o guvernare electronica

. Prezent, luni, la Forumul Roman de e-Guvernare, seful statului a afirmat ca prin acest lucru se va reusi o mai buna functionare a institutiilor statului. “Beneficiile acestui fel de guvernare, a guvernarii electronice,  vizeaza toti actorii economic si sociali din Romania. Companiile isi pot plati facturile fara pierdere de timp si energie, cetatenii se informeaza mai usor,autoritatile pot  face achizitii publice mult mai transparent sau pot realiza recensaminte mult mai rapid si mai ieftin”, a spus Traian Basescu.

 

Referindu-se la sistemul public de achizitii, presedintele Romanie a afirmat c, “institutiile publice parca se feresc de sistemul de licitatii electronice. Imi permit o recomandare catre institutiile publice din Romania sa utilizeze la maxim sistemul de licitatii electronice. Vreau sa o ia si ca pe un avertisment. Sunt prea multe institutii care evita utilizarea sistemului de licitatii publice.”

 Traian Basescu le-a spus participantilor la forum ca in urma adoptarii Legii responsabilitati fiscale “pe care o voi promulga zilele acestea, va fi nevoie ca toate sistemele electronice aflate la dispozitia operatorilor de credite sa fie interoperabile si sa permita planificarea, monitorizarea si raportarea  veniturilor si cheltuielilor in timp real.(….) Producerea pe scara larga a sistemelor de plati electronice poate reduce economia subterna. Acest lucru ar permite reducerea cu 10-15% a economiei subternae care ar preprezenta cateva miliarde de euro annual.

 Abordand tema Agenda Europa 2020, Basescu a afirmat ca aceasta “isi propune un plan ambitios bazat pe trei componente principale: cresterea economica bazata pe cunoastere si inovatie, o societate inclusiva care sa ofere competente, locuri de munca si sa lupte impotriva saraciei si o economie europeana verde competitiva si sustenabila, bazata pe energie curata si eficienta si pe combaterea efectelor schimbarilor climatice.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult