Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu vrea să facă şcoală cu politicienii

Băsescu vrea să facă şcoală cu politicienii

scris de Marius Bâtcă
14 afisari

Traian Băsescu, invitat duminică seară la B1 TV, a anunţat că, după ce îşi va încheia mandatul, va face o şcoală pentru politicieni.

Traian Basescu la scoala (impactingorj.com)

foto: impactingorj.com

Preşedintele Traian Băsescu e pus pe fapte mari. După încheierea mandatului de preşedinte vrea să înfiinţeze şcola pentru politicieni, argumentând că a promovat foarte mulţi tineri în politică şi consiseră că este necesară o astfel de instituţie.

“M-am hotărât deja ce fac după ce nu voi mai fi preşedinte: fac o şcoală pentru politicieni. Fac o fundaţie, o ceva, în care să-i învăţ pe politicieni puţină politică. Eu am fost unul dintre politicienii care au promovat foarte mulţi tineri”, a spus Băsescu.

Preşedintele a amintit că la alegerile din 2004 a dorit să „scoată în faţă” foarte mulţi tineri, însă între timp a ajuns la concluzia că numai tinereţea nu ar trebui să mai reprezinte principalul argument pentru o carieră de politician.

„Am ajuns la o altă concluzie, odată cu trecerea timpului: că doar tinereţea nu este un argument. Este insuficientă ca argument, pentru că mulţi dintre cei tineri nu au reuşit nici în meseria lor şi nici politică nu au învăţat de pe undeva. Le-aş recomanda la toţi: întâi reuşiţi în meserie. De unde mi-a venit ideea? S-au umplut televiziunile de profesori care vin şi o fac pe moderatorii. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar în probleme europene, în probleme de gestionare a ţării, mulţi dintre ei nu ar lua nici nota doi. Am văzut gângavi, se nu numesc profesori, care timp de o oră nu au terminat o frază, să o ducă până la capăt, să înţelegi ce vrea să spună”, a mai spus şeful statului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult