Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu vrea să uite de situaţia politică din România la Chicago

Băsescu vrea să uite de situaţia politică din România la Chicago

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Preşedintele României, ajuns la Chicago, unde va particpa la Summitul NATO, a anunţat că situaţia politică din ţară nu e deloc pe placul său.

traian basescuPrintre lucrurile care îl deranjează cel mai mult pe preşedintele Băsescu se numără independeţa Justiţiei de partide, pe care guvernul actual nu are cum să o mai schimbe până la alegeri. Conform Mediafax, Traian Băsescu a declarat sâmbătă seară, la întâlnirea cu românii din Chicago, că nu doreşte ca cineva să îşi creeze impresia că el ar fi mulţumit de situaţia politică actuală, având în vedere că Guvernul Ungureanu a fost schimbat cu cel al lui Victor Ponta.

Liderul de la Cotroceni a ţinut să precizize faptul că Guvernul Ungureanu a căzut în urma unei moţiuni de cenzură, iar Guvernul Ponta a fost instalat pentru că a făcut o nouă majoritate în Parlament. De asemenea, întrebat de ce a acceptat ca în noul guvern să fie miniştri care „nu sunt tocmai buni”, preşedintele a răspuns râzând că nici miniştrii precedenţi nu au fost mai buni. „Nici ăilalţi nu au fost mult mai buni. Ştiţi, trebuie să fim cinstiţi”, a comentat preşedintele.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, sâmbătă, la Chicago, unde urmează să participe la lucrările Summitului NATO, care se desfăşoară în zilele de 20 şi 21 mai. Potrivit Agerpres, din delegaţia care îl însoţeşte pe preşedinte la Chicago fac parte  şeful Statului Major, Ştefan Dănilă, ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu, Iulian Fota şi Iulian Chifu, consilierul de stat Eugen Tomac, secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu.

Pe 20 mai, şeful statului va lua parte la reuniunea în format Consiliul Nord-Atlantic şi la un dineu de lucru. În cea de-a doua zi a Summitului, Băsescu va participa la reuniunea în format extins privind operaţiunea aliată în Afganistan, precum şi la reuniunea cu ţările partenere NATO.  Ziua de 21 mai, a sărbătoririi de către ortodocşi a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, are o semnificaţie specială la Chicago, deoarece este hramul Catedralei Arhiepiscopale, sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi, păstorită de ÎPS Nicolae Condrea, astfel că preşedintele României urmează să asiste şi la slujba religioasă.

Principalele subiecte de pe agenda Summitului sunt adaptarea capabilităţilor Alianţei, operaţiunea aliată din Afganistan şi parteneriatele cu alte state. Citiţi mai multe despre despre principalele obiective ale României la Summitul de la NATO AICI!

13 comentarii

geek-a-contra 20-05-2012 - 09:52

mai era unu’, constantinescu parca, de facea declaratii similare in germania pe scara avionului. pe cit punem pariu ca dupa ce i se termina mandatul, sau poate chiar si mai inainte, va afirma ca a fost infrint de sistem? si nu ar fi departe de adevar. in ciuda vaditei inteligente si abilitati politice, incapacitatea fundamentala de a conlucra cu egalii si subalternii, orgoliul nesfirsit si atractia fata manevre obscure l-au impiedicat sa controleze si, mai ales, sa corecteze sistemul, chiar daca aparent toata lumea statea in pozitia de drepti in fata lui. adevarata valoare a lui basescu s-a vazut in relatiile cu exteriorul: „nu vrem sa avem de a face cu tine mai mult decit ne obliga protocolul. acu’, hai bishti!”

Traian Basescu 22-05-2012 - 17:05

Bai Salutule,

Eu obisnuiesc sa infrang sistemele nu sa ma las infrant de ele. I-am spart botu lui Geoana, se pregatesc Ponta si Antenescu 😉

Hă, Hă,

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-05-2012 - 17:15

BOLLNAVE , la geoana orisicine ! Dar acum ai infata o NATIUNE pe care ai inselat-o , ai mintit-o si DE care te ascunzi la ZIDURILE GROASE de la COTROCENI unde ai trubaduri de noapte : CUCUvelele!

vasile 20-05-2012 - 11:27

Poporul roman , excluzand membrii dinastiei „LING”, sunt deranjati de faptul ca un bisnitar securisto-comunist conduce la destramare Romania. Ecoul cel mai elocvent :”IESI AFARA JAVRA ORDINATRA” ar trebui sa ii dea frisoane acestui impostor.

Traian Basescu 22-05-2012 - 17:08

Vasilica,

Inca nimeni nu i-a strigat lui Ponta „Iesi afara javra ordinara” Asta urmeaza sa se intample in lunile urmatoare.

Hă, Hă, Hă,

Ciu Huhu 20-05-2012 - 21:57

Dea Dzeu. ca dictatorul Basescu la Chicago sa ramina in vecii vecilor!!!

Ciu Huhu 20-05-2012 - 22:00

PS. La Chicago intr-o lada de gunoi!

un crestin 20-05-2012 - 22:16

Mai, sa st6ii ca la Chicago a aparut un pericol nou si mare. Aruncatorii cu pietre in masini. Nici nu stii de unde te paleste o piatra cat pumnu prin parbriz drept in frunte.

un crestin 21-05-2012 - 07:31

Tomi, iata ca lumea ne crede unul si acelasi. Pe mine ma onoreaza asocierea. In ce priveste blestemele amaratului nu-mi fac griji. In Proverbele lui Solomon scrie ca blestemele celui rau cad asa tzup tzup si se invartesc in jurul lui.
Daca esti pe aproape, fa un dram de bine si scrie pe o bucata de hartie o rugaciune de vindecare pentru nacajitul asta si indeasa-o intr-o crapatura in Zidul Plangerii.. Se mai intampla minuni …

Salut 22-05-2012 - 00:03

Mda, ar trebui sa scrie si pentru tine o hartie…de mai multa minte. Daca a fost deja scrisa, se vede limpede ca minunea nu s-a produs.

PS: tu de care „crestin” esti? De „ziua a 6-a”, de „ziua a saptea”….?

un crestin 22-05-2012 - 16:46

Salutule,
eu nu sunt crestin de-o zi din saptamana, ci de 7 zile.
Sau cel putin incerc.

Salut 22-05-2012 - 16:50

Bine. Just check up. Sa lasi vorba sa te ingroape in picioare, sa fii primul la Inviere.
Salutari fratilor !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-05-2012 - 23:24

….allamicu ,gata cu misticoidismul asta desuet in zi de sarbatoare. Canuta cu laptiuc,si nani-nani, dimineata sa mai lincezesti in patuc, si dupa ora 10poti, la tastatura, puslama mica !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult