Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu vrea vot uninominal curat

Băsescu vrea vot uninominal curat

scris de Marius Bâtcă
3 afisari

Traian Băsescu, prezent miercuri, la Parlament a susţinut în discursul său că este necesară modernizarea clasei politice prin introducerea unui vot uninominal curat şi aplicarea referendumului din 2009 privind crearea unui Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la 300.

vot alegeriBăsescu a recunoscut că votul uninominal compensat, aşa cum îl avem acum, nu face decât să creeze distorsiuni şi oameni mai puţin susţinuţi de cetăţeni ajung în Parlament în locul unora care au luat un număr mai mare de voturi. “Este, cred, o obligaţie morală a majorităţii ca, împreună cu minoritatea din Parlament, să decidă un vot uninominal curat, care nu mai lasă ca oameni de pe locul trei să ajungă parlamentari, iar cei care au fost primii în colegiu să rămână acasă”, a spus Băsescu. Acestă măsura va moderniza actuala clasă politică a continuat el.

El a mai solicitat, tot pentru modernizarea clasei politice, aplicarea referendumului din 2009. De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a propus şi reducerea numărului de parlamentari la 300.

1 comentariu

vic 07-03-2012 - 17:21

da ,si 300 parlagii’ ,o camera ,8 judete ,si..justitia la pirnaie ,media bolsevica amendata dupa profit (face bine la buget ),..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult