Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu:Deficitul pe 2012 mai mic de 3%. Sărăcie maximă

Băsescu:Deficitul pe 2012 mai mic de 3%. Sărăcie maximă

scris de C.P.
8 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că „ar fi bine” ca nivelul deficitului pe 2012 trebuie să fie „mult mai mic” de 3%.

basescu-deficit

Traian Basescu

Guvernul trebuie să găsească soluţii de diminuare a nevoii de împrumut, a mai afirmat Băsescu. Preşedintele a spus că la întâlnirea de la Cotroceni cu Guvernul şi cu BNR s-a decis că este necesară revizuirea ţintei de deficit, cu un nivel care să fie mult mai mic de 3%. El a precizat că la întrevederea de luni, de la Palatul Cotroceni, cu premierul Emil Boc, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi membri ai Executivului, s-a făcut o analiză a situaţiei economice din UE şi din regiune în general.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că din cauza costurilor de finanţare, bugetul de stat pe 2012 trebuie abordat cu un deficit mult mai mic de trei procente calculate pe ESA. ‘Datorită situaţiei din UE, a situaţiei economice şi a situaţiei regionale, influenţată în primul rând de Grecia, bugetul anului 2012 trebuie să fie extrem de prudent. Nu neapărat pentru că nu am găsi bani să finanţăm deficitul, dar mai ales pentru că finanţarea deficitului este extrem de scumpă’, a spus Băsescu în declaraţia de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a afirmat că s-a discutat şi despre absorbţia fondurilor europene şi despre posibilitatea pe care o are bugetul de stat, dar şi piaţa bancară din România de a susţine un deficit bugetar. ‘Am discutat despre nevoia de transparentizare a bugetului de stat şi i-am avertizat, n-o fac prima dată, pe membrii Cabinetului că voi trimite înapoi la Cabinet un buget care nu arată exact unde se duc banii de investiţii’, a spus şeful statului.

 Vezi aici ce a făcut Boc la Cotroceni

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult