Acasa Actualitate-InternaPolitica interna BEC: Patru cereri de anulare a alegerilor

BEC: Patru cereri de anulare a alegerilor

scris de A.B.
6 afisari

La BEC au fost depuse patru cereri de anulare a alegerilor în trei localităţi şi în sectorul 5 al Capitalei. Reclamaţiile au fost făcute de PSD, UNPR şi PC. 

muhulet

foto: ziarelive.ro

Purtătorul de cuvânt al BEC Marian Muhuleţ,  a anunţat că PSD Constanţa a depus o cerere de anulare a alegerilor din localitatea Valul lui Traian, o cerere similară fiind depusă de PSD Sascut în legătură cu scrutinul din localitate. UNPR a solicitat anularea scrutinului desfăşurat în sectorul 5 al Capitalei, iar PC a cerut acelaşi lucru în cazul localităţii ilfovene Ştefăneştii de Jos. Marian Muhuleţ a precizat că cererile de anulare pot fi depuse în termen de 48 de ore de la încheierea alegerilor şi că acestea trebuie însoţite de dovezi. Potrivit legii, BEC soluţionează potrivit legii, sesizările privitoare la frauda electorală, putând dispune anularea alegerilor dintr-o circumscripţie electorală, în cazul în care constată, pe baza probelor administrate, că votarea şi stabilirea rezultatului alegerilor au avut loc prin fraude de natură a modifica atribuirea mandatelor în circumscripţia electorală respectivă. În astfel de cazuri, BEC dispune repetarea scrutinului, care are loc în termen de cel mult două săptămâni de la constatarea fraudei.

Noile alegeri au loc în aceleaşi condiţii, folosindu-se aceleaşi liste electorale şi aceleaşi liste de candidaţi şi candidaturi independente, cu excepţia cazurilor în care s-a dispus de către birou anularea unei liste de candidaţi sau a unor propuneri de candidaturi independente, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea fraudei care a determinat anularea alegerilor. Existenţa fraudei electorale se stabileşte de Biroul Electoral Central de la caz la caz, pe baza probelor prezentate de cei care au invocat-o. În cazul unei fraude electorale, cererea de anulare a alegerilor dintr-o circumscripţie electorală se poate face numai de către partidele politice, alianţele sau candidaţii independenţi care au participat la alegeri şi numai în termen de 48 de ore de la închiderea votării, sub sancţiunea decăderii.Potrivit Legii 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, cererea trebuie motivată şi însoţită de dovezile pe care se întemeiază. Cererea poate fi admisă numai dacă cel care a sesizat frauda nu este implicat în producerea acesteia. Cererea trebuie soluţionată până la data publicării rezultatului alegerilor în Monitorul Oficial.

5 comentarii

lica 11-06-2012 - 12:08

ALEFERILE MUSAI SA FIE ANULATE SI SA SE VOTEZE DE ATATEA ORI , PINA CE VA IESI GASCA LUI BASESCU INVINGATOARE ETERNA.

BULA 11-06-2012 - 15:29

Si eu cred ca s-au tras sfori in anumite localitati si ca rezultatele la alegeri nu reflecta votul pop.ulatiei. De exemplu la Craiova, nu prea e de crezut ca Solomon a pierdut in mod real alegerile. Il au la mana cu dosarul facut de Basescu si de asta s-a resemnat si nu zice nimic.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-06-2012 - 15:46

CwEE frey sa insinuiezi, domn professeur universsitary, ca …rumanu’i OTZZ, si ca phurra si voturile! Asta o stim de pe vremea lu’ Luca de la Haimanale!Nu ti-a iesit ,INTELEPTUL , Olgutza o sa mai schimbe ceva, si pe FISCUL din Bannie, sa vada cum stay cu meditatiile si cu paraua de la studenti !Parnoseala la vedere d. preffeseur!

ciufulici 12-06-2012 - 03:17

PESEDEAUA ESTE SLABA
ihai, ihai, pesedeaua
ca-i din fesenisti de laba!
ihai, ihai, pesedeaua

e condusa d-un nimic
ihai, ihai, pesedeaua
d-un nimic si un cur-mic!
ihai, ihai, pesedeaua

antonescu nu vedea
ihai, ihai, pesedeaua
ca-i slugoi la pesedea!
ihai, ihai, pesedeaua

ba vedea bine el draga
ihai, ihai, pesedeaua
da-i liberal fara vlaga!
ihai, ihai, pesedeaua

de-ar fi crinu cat aracu
ihai, ihai, pesedeaua
ar vedea ponta pa dracu!
ihai, ihai, pesedeaua

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult