Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Berlusconi ne laudă cu ocazia vizitei la Bucureşti

Berlusconi ne laudă cu ocazia vizitei la Bucureşti

scris de D.P.
1 afisari

Italia susţine România pentru a deveni un membru deplin al UE, a declarat premierul de la Roma, Silvio Berlusconi, luni la începutul întrevederii de la Palatul Victoria cu premierul Emil Boc, făcând referire la obiectivul Guvernului de la Bucureşti de aderare la spaţiul Schengen, el amintind că Italia a sprijinit „din tot sufletul” România şi înainte de 2007 în procesul de pregătire pentru aderarea la UE.

berlusconi_boc_bucuresti„Am dorit din tot sufletul ca România să adere la UE şi suntem acum alături de dumneavoastră pentru a deveni membri 100% ai UE”, a spus premierul italian, citat de Agerpres.

Berlusconi s-a referit la relaţiile comerciale intense dintre cele două ţări, în condiţiile în care Italia este al doilea partener comercial al României, adăugând că încă mai există potenţial pentru dezvoltarea unor noi investiţii italiene în economia românească.

Silvio Berlusconi a spus că în relaţia bilaterală dintre cele două ţări au fost „depăşite neînţelegerile care se creaseră acum doi-trei ani” în legătură cu comunitatea românească din Italia.

â”Acum sunt 1,2-1,3 milioane de cetăţeni români care lucrează în Italia, sunt oameni apreciaţi pentru că sunt de încredere şi muncitori harnici”, a afirmat Berlusconi, amintind că şi Italia a fost o ţară sursă de imigraţie, în prezent trăind în ţări de pe toate continentele circa 60 de milioane de oameni care sunt descendenţi ai emigranţilor italieni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult