Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Blaga candidează cu el însuşi pentru şefia PDL

Blaga candidează cu el însuşi pentru şefia PDL

scris de A.B.
8 afisari

Vasile Blaga şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al PDL, fiind probabil singurul candidat la şefia partidului, având în vedere că termenul pentru înregistrarea moţiunilor a expirat joi la ora 18.00.

vasile blaga

foto: qmagazine.ro

Vasile Blaga a venit la sediul PDL din Modrogan însoţit de mai mulţi susţinători printre care Gheorghe Flutur, Adriean Videanu, Cristian Boureanu, Raluca Turcan, Sulfina Barbu, Radu F. Alexandru, Cristian Poteraş, Radu Berceanu şi Silviu Prigoană. Blaga a declarat că şi l-ar dori în fucţia de secretar general al partidului pe Gheorghe Flutur, iar pe Monica Macovei şi Cristian Preda i-ar vrea în conducerea partidului, arătând că fiecare îşi va câştiga funcţia prin vot. „Mi l-aş dori în funcţia de secretar general pe Gheorghe Flutur, ne ştim de atâta vreme, ne înţelegem de priviri. Aş dori ca domnul Flutur să fie secretar general, dacă voi câştiga alegerile”, a spus  Blaga la România TV. Întrebat dacă Roberta Anastase şi Elena Udrea îl susţin, Vasile Blaga a declarat: „Eu încă de la început am avut discuţii cu colegii pe care îi vedeţi şi cu şefii de organizaţii, în rest, cine a dorit a venit şi a semnat moţiunea. Îmi pare rău că nu au fost în bucureşti parlamentarii în aceată perioadă, mi-aş fi dorit să vină cât mai mulţi alături de noi”. Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu şi Theodor Paleologu au precizat, într-o declaraţie remisă agenţiei Mediafax, că au decis să nu depună o moţiune pentru şefia PDL, subliniind că nu este momentul creării unor tensiuni interne înaintea alegerilor generale. „Am decis astăzi să nu depunem o moţiune în această etapă a competiţiei interne din PDL”, au precizat cei patru democrat-liberali, care au arătat că atât moţiunea lor, cât şi cea a lui Vasile Blaga sunt compatibile şi ambele urmăresc modernizarea şi unitatea partidului, precum şi unitatea dreptei în faţa USL. În aceeaşi scrisoare se precizează că toată energia partidului trebuie folosită pentru campania electorală şi pentru oprirea socialismului anacronic şi abuziv practicat de USL. Potrivit preşedintelui Comisiei de pregătire a Convenţiei PDL, Gheorghe Albu, Vasile Blaga este singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al PDL şi că moţiunea prezentată de acesta îndeplineşte condiţiile statutare. Albu a arătat că moţiunea lui Vasile Blaga a avut peste 150 de susţinători, deşi potrivit pevederilor statutare erau necesari 35.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult