Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Blaga: Instituţiile statului sunt atacate violent şi premeditat de USL

Blaga: Instituţiile statului sunt atacate violent şi premeditat de USL

scris de A.B.
7 afisari

Vasile Blaga e de părere că are loc un atac premeditat şi concentrat din partea USL asupra instituţiilor statului de drept şi asupra valorilor democratice.

blaga

foto: napocanews.ro

Preşedintele Vasile Blaga susţine că prin atacurile directe asupra instituţiilor statului USL vrea să pună la punct un stat în care legea şi justiţia îi sunt subordonate. „După evenimentele grave din ultimele zile, statul român se află într-o situaţie dificilă. Problemele cu care ne confruntăm în această dimineaţă nu sunt nici funcţiile, nici fotoliile, nici persoanele şi nici partidele. E vorba aici de ceva mult mai important, despre lege şi democraţia din România. PDL nu acceptă abuzurile fără precedent oficializate în ultimele zile. PDL nu va face niciodată alături de USL pasul spre suprimarea democraţiei în România. Multă lume s-ar putea întreba de ce contează atât o decizie sau alta. Realitatea este că schimbările operate de Guvern şi majoritatea parlamentară nu sunt întâmplătoare şi nu sunt coincidenţe. Ne aflăm în faţa unui atac premeditat şi concentrat asupra instituţiilor statului de drept şi asupra valorilor democratice”, a declarat Vasile Blaga pentru Realitatea TV.  Acţiunile din ultimele câteva zile au început cu preluarea de către Guvern a Monitorului Oficial, spune Blaga, explicând că în acest fel, Guvernul poate manipula publicarea sau nepublicarea deciziilor în MO. În acest sens, Blaga a dat un exemplu clar de manipulare,  şi anume deciziile de înlăturare din funcţie a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului nu au fost publicate în MO, deşi ele se află pe masa noii directoare a MO, dar le ţine şi nu le publică. Totodată, spune liderul PDL, această suită de abuzuri şi atacuri directe asupra instituţiilor statului urmăreşte câteva obiective clare. Întâi de toate, USL vrea să pună la punct un stat în care legea şi justiţia îi sunt subordonate. Asta pentru că Ponta, Antonescu şi ceilalţi din USL se simt în siguranţă doar în afara legii şi doar dacă nu au aceleaşi obligaţii cu cetăţenii români. „Suita de lovituri dure aplicate statului în ultimele câteva zile este menită să ascundă lipsa totală de guvernare şi de soluţii pentru economie. USL nu a făcut nimic, nu şi-a respectat nici măcar propriile promisiuni”, spune Blaga, în opinia căruia de la plagiatului lui Ponta au început toate. „De la acel furt al lui Ponta el nu mai are niciun cuvânt în faţa lui Antonescu”, a punctat Blaga.

2 comentarii

Europeanuul 04-07-2012 - 14:36

nu inteleg de ce nu imi pare postarea.

Europeanuul 04-07-2012 - 14:37

Lovitura de stat (din franceza coup d’Etat) sau puci (din germana Putsch) se numeste o rasturnare brusca si neconstitutionata a puterii legitime a unui stat, impusa prin surpriza de o minoritate, de obicei militara, folosind forta. Se deosebeste de revolutie prin aceea ca la revolutie exista o participare masiva a populatiei.

Urmatorul pas al lui Traian Basescu pe care aproape l-a anuntat in amentintarea de ieri la adresa majoritatii parlamentare (peste 2/3) este declararea „starii de urgenta”. Asta inseamna dizolvarea Parlamentului, interzicerea unor televiziuni si ziare, scoaterea armatei si a organelor de securitate in strada, etc.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult