Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Blaga: Ponta are dreptul să se adreseze Parlamentului

Blaga: Ponta are dreptul să se adreseze Parlamentului

scris de A.B.
6 afisari

Preşedintele Senatului Vasile Blaga susţine că solicitarea premierului Victor Ponta de a prezenta în Parlament o declaraţie politică privind problemele de pe agenda UE este constituţională şi precizează că o declaraţie politică nu se supune votului Parlamentului.

blaga

foto: echipadeimagine.ro

„Ceea ce cere premierul este constituţional. O declaraţie politică este o declaraţie politică, nu se supune votului”,a declarat Vasile Blaga. El a spus că va prezenta solicitarea lui Ponta în Birourile Permanente ale celor două Camere şi că nu crede că va fi cineva împotrivă. Întrebat dacă din punct de vedere regulamentar se poate propune în Birourile Permanente o altă formulare, o solicitare a unui mandat din partea Parlamentului pentru Victor Ponta de a reprezenta România la Consiliul European, Vasile Blaga a precizat că grupurile parlamentare ale USL pot să propună în plen un proiect de hotărâre pe această temă, care va fi supus votului Parlamentului. „Dacă în plen vor grupurile parlamentare ale USL să propună o hotărâre a Parlamentului, da, se poate propune, sigur se va vota şi, în funcţie de ce va conţine, ne vom rezerva dreptul să o atacăm la Curtea Constituţională”, a subliniat pentru Mediafax Blaga.

În opinia sa, din punct de vedere al Constituţiei, şeful statului este reprezentantul statului român şi el ar trebui să reprezinte România la Bruxelles. Ponta cere, în scrisoarea adresată Parlamentului, să prezinte în plenul comun o declaraţie privind problemele aflate pe agenda UE, nesolicitând şi ca Legislativul să adopte o decizie privind mandatul şi reprezentarea României la Consiliul European. Scrisoarea a fost prezentată, joi, de către preşedintele Senatului, Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă susţinută la seidul PDL. Liderul PDL a anunţat că a primit o scrisoare din partea premierului în care acesta precizează că, în temeiul articolului 107 alineat 1 din Constituţie, doreşte să prezinte Parlamentului „o declaraţie referitoare la problemele actuale aflate pe agenda UE şi obligaţiile ce revin României în baza acestora”. „Faţă de importanţa temei în discuţie, îmi exprim dorinţa şi vă rog să fiţi de acord ca această declaraţie să o prezint în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului”, se mai arată în scrisoarea premierului Ponta.

1 comentariu

vodka 24-05-2012 - 13:53

deci ne indreptam spre dictatura prim-ministeriala, si inca prin copii si facuta de prichindei

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult