Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Blaga: Ponta vrea anticipate pentru a ascunde carenţele din economie

Blaga: Ponta vrea anticipate pentru a ascunde carenţele din economie

scris de A.B.
9 afisari

Vasile Blaga susţine că Ponta doreşte devansarea alegerilor parlamentare pentru a ascunde situaţia economică proastă, situaţie care ar deveni evidentă pentru alegători dacă bugetul pe 2013 ar fi dezbătut în Parlament înainte de alegeri.

blaga

foto: radioinfinit.ro

Liderul PDL Vasile Blaga se arată nemulţumit de faptul că guvernul USL preconizează devansarea alegerilor parlamentare pentru octombrie. „Consider că manevra pe care o încearcă Victor Ponta urmăreşte să aducă alegerile parlamentare mai aproape şi să împingă dezbaterea bugetului pentru 2013 după alegerile parlamentare din toamnă. Victor Ponta dorește, de fapt, să evite dezbaterea bugetului înainte de alegeri pentru că în bugetul pe 2013 se află adevărul despre situația economică proastă creată de USL şi despre costurile măsurilor anunțate de USL pentru anul următor”, a declarat Vasile Blaga. Potrivit România TV, şeful campaniei PDL pentru locale, susţine că deteriorarea situaţiei economice este imputabilă noii guvernări, iar perspectivele pentru 2013 sunt îngrijorătoare.

„Victor Ponta vrea să ascundă proba cea mai clară a incompetenței Guvernului pe care îl conduce. Doresc să atrag atenția că dovada faptului că măsurile anunțate de Ponta pe 2013 sunt nechibzuite şi imposibil de pus în practică va fi clară pentru toată lumea în bugetul de stat pentru anul viitor. Este, de altfel, absurd ca un Guvern care anunţă încontinuu măsuri economice pentru 2013 să nu se grăbească să alcătuiască tocmai bugetul pe 2013″, spune Blaga. Democrat-liberalul îl anunţă pe PontaPDL nu va susţine devansarea pentru octombrie a alegerilor. „Îi atrag atenția lui Victor Ponta asupra faptului că deține funcția de prim-ministru și are datoria să respecte obligațiile ce revin unui șef de guvern față de alegători și plătitorii de impozite. De asemenea, Victor Ponta are datoria să lase alegerile din toamnă la locul lor, la termenul prevăzut de Constituție. Îl avertizez pe Victor Ponta că bugetul de stat nu este o jucărie în mâna unui prim-ministru care își face calcule electorale”, a conchis Vasile Blaga. Pe 31 mai, premierul Victor Ponta a declarat că alegerile parlamentare ar trebui organizate în luna octombrie, astfel încât noul Guvern să îşi poată promova în Parlament proiectul de buget cel târziu în luna noiembrie, spunând că speră să ajungă cu PDL la un acord politic în acest sens.

1 comentariu

ha-he-ileanu 06-06-2012 - 18:29

ai dreptate nea sile-bleaga-vamesu’ ! ai utat, doar, ca aceste „carente din economie” se dotoreaza unor portolipitori ca tine, berta, udroiaca, vikleanu’ etc, in frunte cu nestimatul timonier de la Rouen !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult