Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Blaga: Şase legi semnalate de Băsescu, printr-o scrisoare

Blaga: Şase legi semnalate de Băsescu, printr-o scrisoare

scris de A.B.
11 afisari

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga (PDL) a anunţat că a fost primită scrisoarea de la şeful statului pe tema priorităţilor legislative şi a menţionat că proiectul de lege privind Codul Civil ar putea fi discutat peste o săptămână în plenul acestei Camere legislative.

vasile blaga Vasile Blaga a primit scrisoarea de la şeful statului prin care li se cere senatorilor să urgenteze adoptarea unor proiecte de lege.

„Am primit scrisoarea domnului preşedinte. Este vorba de şase proiecte de legi. Patru au fost deja adoptate de Senat şi sunt la Camera Deputaţilor. Noi mai avem de discutat două proiecte, ca şi primă Cameră sesizată, – Legea privind punerea în aplicare a Codului Civil şi proiectul legislativ prin care se modifică legea notarilor publici. Am vorbit şi cu domnul Greblă (Toni Greblă, preşedintele Comisiei juridice – n.r.) şi cred că a doua lege va fi discutată de urgenţă în Comisie pentru că legea privind Codul Civil are deja raport şi este pe ordinea de zi a plenului Senatului”, a spus el.

Blaga şi-a declarat speranţa că lunea viitoare va fi cvorum de lucru şi acest ultim proiect va fi aprobat, astfel încât să nu treacă de Senat prin adoptare tacită.

Traian Băsescu a trimis, duminică, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere, în care le adresează „rugămintea” adoptării „cât mai urgent posibil” a Codului de procedură civilă, a reglementării privind confiscarea extinsă, a statutului personalului instanţelor şi al parchetelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult