Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Boc: Băsescu ne-a cerut să rămânem calmi

Boc: Băsescu ne-a cerut să rămânem calmi

scris de A.B.
291 Afisari

Emil Boc a recunoscut că a discutat cu Traian Băsescu după şedinţa Colegiului Director Naţional, iar acesta i-a sfătuit pe democrat-liberali să rămână calmi.

basescu_bocEmil Boc a declarat, după şedinţa Colegiului Director, că oricine este binevenit să-şi depună candidatura pentru preluarea conducerii PDL, iar membrii partidului vor decide cine este cel mai potrivit. ”Decizia de joi este o formă politică de asumare a unei răspunderi pentru un rezultat obţinut la alegerile locale. Rezultatul politic propriu-zis de 23% nu a fost unul cu mult sub ceea ce ne-am propus – cu 2 procente a fost sub 25% cât ne-am propus ca vot politic la alegerile locale. Din nefericire am obţinut nişte înfrângeri la consiliile judeţene şi primării care au dat amploare înfrângerii PDL şi, din acest punct de vedere, asumarea răspunderii de întreg BPN şi preşedintele partidului cred că a însemnat cea mai bună soluţie pentru ceea ce înseamnă viitorul partidului”, a precizat pentru Agerpres Boc.  El a subliniat că PDL a avut întotdeauna forţa şi capacitatea să se mobilizeze în cele mai grele momente. Boc a mai spus că este puţin probabil ca actuala conducere interimară să rămână în fruntea partidului până la alegerile parlamentare, afirmând că acest lucru depinde de data când va fi stabilită şedinţa Convenţiei. ”Ar trebui stabilită o dată a Convenţiei care să legitimeze o nouă conducere. De aceea am făcut acest gest, să deschidem drumul spre o nouă conducere”, a adăugat liderul PDL. Întrebat dacă Mihai-Răzvan Ungureanu ar putea fi o soluţie, în aceste momente, pentru partid, Emil Boc a precizat că acesta are o construcţie politică tot de dreapta şi că nu este văzut ca un adversar al democrat-liberalilor. ”Cel puţin eu nu-l percep ca pe un adversar”, a punctat Boc.

Fostul premier a evitat să spună dacă îşi reproşează ceva în ceea ce priveşte rezultatul alegerilor, subliniind că în plan individual a demonstrat că se poate câştiga. ”Eu spun că în plan individual am demonstrat că se poate câştiga. Şi am câştigat Primăria Cluj-Napoca pe portocaliu şi asumându-mi numele partidului, fără niciun fel de alianţă. Am făcut tot ce a ţinut de mine să demonstrez că măsurile de austeritate nu au fost singurele cauze ale înfrângerii. (…) Nimeni să nu-mi spună că România putea fi salvată fără măsuri aspre, dureroase. Uitaţi-vă la Grecia! (…) Acele măsuri nu puteau fi evitate. România nu rezista din punct de vedere economic fără restrângerile bugetare şi măsurile de creştere economică pe care le-am promovat”, a mai spus Emil Boc.  El a reafirmat faptul că va rămâne un simplu membru de partid şi se va ocupa ”ca la carte” de Primăria Cluj-Napoca, urmând să sprijine PDL cu tot ce ţine de experienţa sa profesională de prim-ministru. Potrivit acestuia, şefii de organizaţii locale cu rezultate slabe la alegeri, chiar dacă nu-şi vor da demisia, ”vor fi măturaţi de noua conducere a PDL’‘. ”Nu se poate să rămâi în frunte după un rezultat de 10%”, a punctat Boc. În ceea ce priveşte prezenţa liderilor democrat-liberali la sediul din Modrogan preşedintele demisionar a spus că scopul reuniunii este finalizarea şi transmiterea către Autoritatea Electorală Permanentă a rapoartelor financiare care trebuie publicate în Monitorul Oficial pentru ca aleşii PDL să poată fi validaţi de către judecători.

22 comentarii

BULA 15-06-2012 - 13:48

Unde sunt manifestantii din Piata Universitatii ? Judecatoarea aia care era nedreptatita la servici, cercetatorii aia, ciobanii cu cojoacele de oaie, revolutionarii, studentii si doctorii, profesorii care ziceau ca nu mai pleaca de-acolo pana nu rezolva problemele ? I-a bagat Basescu in palarie ?

ciu fulici 15-06-2012 - 14:26

Oamenii muncii pesedisti s-au reintors la sedii, mai ales ca acu e impartirea posturilor si facerea rosturilor, si in plus problemele economice sunt ca si rezolvate pentru 4 ani.
Sa nu fi ingrijorat, tara este pe maini curate, pai cate palate si milioane are deocamdata Ponta?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-06-2012 - 19:13

Au trecut oltensii prin Piata Universitatii si au furat cojoacele si camasile de pe demonstranti! Si acum asteapta un act de solidaritate de la INTELECTUALII ROMANI d.Bula!

Salut 15-06-2012 - 21:05

Ce are de-a face faptul ca slugoiul Bok s-a dus la stapane-su, ca asta din urma e interesat de Romania cum sunt eu interesat de Patagonia, desi el e „presedintele Romaniei”…

….cu ce bolborosesti tu acolo?

digital 15-06-2012 - 21:28

nu vezi că bulanu e setat…pe invers?!
cine dreq îl mai bagă-n seamă?!

Salut 15-06-2012 - 21:39

O fi zodiacul? O fi bioritmul? O fi apa? O fi aerul? 😉

digital 15-06-2012 - 21:43

hahaha!
o fi….prostia?!
bulanu,e predictibil dar…imprevizibil!
hahaha!
ai fost tare cu zodiacul!
thumbs -up!!!!

digital 15-06-2012 - 17:10

bine că nu le-a cerut să rămână,cheli!
hahaha!!!

Liana 16-06-2012 - 07:29

GULERELE ALBE :”Reforma administraţiei publice este critică pentru dezvoltarea României pe termen lung şi pentru capacitatea sa de a absorbi fonduri europene pe termen mediu. O administraţie publică profesionistă şi onestă este o componentă critică a unui mediu de afaceri sănătăos. În mod particular, instituţii de reglementare competente, de încredere şi imparţiale, care să fie capabile să aplice şi să impună mecanismele de piaţă, sunt esenţiale pentru încrederea investitorilor. Totodată, o administraţie publică competentă este esenţială pentru un sistem fiscal sănătos şi pentru utilizarea efcientă a resurselor publice în vederea creşterii investiţiilor”, a mai declarat vicepreşedintele Băncii Mondiale.

Liana 16-06-2012 - 07:37

Accesarea cât mai multor pieţe din afara UE ca unică soluţie de a revigora economia românească reprezintă o pistă falsă, întrucât şi pe aceste pieţe tot cu jucătorii din UE ar concura firmele locale, iar „nostalgicii” au uitat că înainte de ’89 se exporta la comandă politică, susţine Mişu Negriţoiu.

„Problema României este de poziţionare în raport cu UE mai degrabă decât în afara pieţei comune (…) Nu cred că ne putem crea specializarea de a intra pe piaţa din Rusia. Rusia cumpără tot de la mari producători competitivi. Nu poţi să te specializezi pe exporturi în afara UE dacă nu eşti bun în UE. Ce poţi să faci pentru restul lumii care nu merge în UE?”, a spus directorul general al ING Bank România, Mişu Negriţoiu, comentând opiniile unor oameni de afaceri care vedeau ca singură soluţie pentru economia românească orientarea exporturilor către pieţele non-UE.

De asemenea, Negriţoiu s-a întrebat ce-ar putea România să exporte în orient, piaţă importantă inclusiv pentru state ca Germania.

„Ce vrei să vinzi în Orient? Toţi şeicii îşi cumpără cele mai bune produse. De la Mercedes…”, a continuat directorul ING.

El crede că problema firmelor româneşti este competitivitatea şi susţine că un produs competitiv în UE ar putea foarte bine să fie vândut şi pe alte pieţe, acceptând însă că există şi probleme de marketing, de distribuţie şi vânzare a mărfurilor româneşti.

„Nu cred că pieţele externe sunt mai puţin pretenţioase. Sunt pieţe cu capacitate de absorbţie mai mare, dar nu sunt mai puţini pretenţioşi (…) Nici în China nu mai vinzi orice. (…) Ştiu negustori români de mobilă care au mers în Dubai şi n-au avut nicio şansă. În afara UE te baţi cu UE. Dacă nu eşti competitiv în UE, atunci nu poţi să vinzi în alte părţi”, spune Negriţoiu.

Şeful ING şi-a argumentat opinia şi prin faptul că România are doar puţine produse finite competitive pe care le exportă cu succes, dând ca exemplu Logan, care se vinde şi pe piaţa din UE şi în afara ei.

„Dacă ai un produs finit pe care vrei să-l vinzi în afara UE, atunci poţi să-l vinzi şi în UE. Dar România exportă foarte mult componente, nu produse finite”, a completat Negriţoiu.

Directorul ING înţelege că există „nostalgici” care invocă exporturile României din perioada comunistă, dar le aminteşte că atunci nu erau raporturi comerciale de piaţă ci pe comandă politică.

De altfel, Negriţoiu a povestit că el însuşi a condus o delegaţie în Rusia pentru a vinde un milion de perechi de încălţăminte înainte de ’89. La prezentarea organizată de România, reprezentantul fiecărei republici trebuia să-şi aleagă un număr de modele şi un volum de produse.

„Există nostalgici …. Această economie nu a fost competitivă când vindea în fosta URSS, atunci lucra la comandă. (…) Şi înainte noi vindeam Dacia în ţările socialiste, dar câte nu se întorceau din Ungaria”, a spus Negriţoiu râzând.

Şeful ING Bank România consideră că producătorii interni ar trebui să facă o analiză prin comparaţie cu Polonia, de exemplu, şi să vadă unde este acea ţară mai competitivă şi ce măsuri ar trebui luate pentru a creşte competitivitatea produselor româneşti.

Liana 16-06-2012 - 07:40

IN PLUS E SI USOR SA LUCREZI /CONTRACT ,AI SI „DIMENSIONARE” SI INTERVAL DE EFICIENTA /INDICATORII MASURABILI CANTITATIV SI CALITATEA INVESTITIEI DEPINDE DE „EBE” EXCEDENTUL BRUT DE EXPLOATARE IN CARE INTRA SUBVENTIILE ,CAM CE ZICE EBITDA

Liana 16-06-2012 - 07:48

DESI ,NEGRITOIU NU PREA ARE STOFA DE FINANTIST S-A PURTAT ” A LA HOLANDE” ,CA LA MAGAZINUL DE PANTOFI,INTRII CERI PE CEI MAI SCUMPI ,IEI PACHETUL SI PROMITI CA ACHITI IN 3 LUNI DE IARNA (LIPSA DE CASH)! .PANTOFII,SE POARTA IN CONDITII DE UMEZEALA SI DUPA 3 LUNI CINE ITI MAI PRIMESTE PANTOFII INAPOI DACA NU AI CASH?

jan dinu 16-06-2012 - 07:48

NU neglijati de-a citi articolul din – COTIDIANUL –
>>De ce Romania poate urma scenariul dramei Greciei <<
by filozoful Stelios Ramfos cu un interviu in ziarul francez.
Este instructiv …merita aprofundat .
In foto …este –PAPANDREU – (mafiot din tata in fiu )flancat
de "inaltii prelatii ai bisericii ortodoxe "…
Bine a pus problema …poate invata shi altii cite ceva !
JD-USA

BULA 16-06-2012 - 09:09

E vorba de ce am zis eu, cu ortodoxia care a dus la inapoiere economica si la atomizarea societatii, de faptul ca popii ortotocsi nu educa pup.ulatia in sensul de a avea proiecte comune. Uite ca si altii gandesc la fel ca mine.

jan dinu 16-06-2012 - 17:44

Suntem in – concord – in mai multe !
Am avertizat de mult ca starea – bisericii nationale –
este redusa la …scramentul de mintuiala cu BORboroseala !
Patriarhii senili nefunctionali ori altii specific traditionali cu
„RUGI ” chiar shi pentru conducatori – venali – ,a adus-o
in perceptia credinciosilor ca – biserica de doi bani – !
Au fost „batai puternice ” intre doua tabere care s-aiba
primatul ..acapararii administrative pentru ashi redobindi
averi publice punind morala crestina &sociala la tocmeala cu
consecinte ce le observam azi ca situatia tzarii este catastrofala !
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-06-2012 - 15:42

Mocciu Zour -Bagiu, nu intereseaza ce E cu Grecoteia ! Zi ..ai luath Pasaportul s-au te inscri la Nannsenisti!Ai sarbatorit cu …Juliska AFTER ? Pe balkon , dar sa fie ATENTA hunga ROAIA ca in usa se pedepseste sexul cu … minori in public! DepravatH batran, noroc ca esti la …FRISCO!

jan dinu 16-06-2012 - 18:55

– FRIDAY – este noaptea cind se sfirseste …facerea lumii !…-:)))
Apoi se intra in pauza – odihnei – weekend -ul care
ne rasfatza „DOMNUL”cu shansa de-a nu fi sclavul nimanui .!!!
Shi-acum poveste din „FRIS&CO ….:
Dupa o noapte in Palo Alto (StanDford-cu toate „brizbrizuurile ”
nocturne tot in – friday- am dat – buZna – in dimineatza urmatoRE
– saturNday – in – marele FreeVol – !
Stiindu-l ca in palma ,am pornit – hai Hui – cu mijlocul meu de
locomotie ….fara precizie .cind presiunea aglomeratiei nu ma
impingea la – mantinela- !Ajungind in centru cascam cu privirea
vreo noutate arhitectonica ,o culoare .o compozitie murala
mai originala ,un clisheu mortal – vizual…expus stradal !…
Trebia totushi o atentie mai mare ca puteam da pe un contrasens ..!
Am ajuns cu chiu shi vaiuri la – Debarcadero – unde turistii inepuse cu prezentza …s-ajunga la – Alcatraz -.Forfota la deschidera
circiumilor etc …Peisajul parca era un moment de HongKong
dupa infatisarea vizitatorilor .Fara obisnita ceata ,calmul oferit de golful oceanului te reconforta ….(inchei capitolul..pentru descinde …
in alt peisaj al orasului )…
–- CASTRO –-districtul veselilor dupa amiaza
o aglomeratie unde te puteai pierde in toate aceste incredibile
ipostaze . Privesc de departe steagul imens al „republicii lor ”
CURcubeuiana …ce filfiia in bataia brizei …Trebuia s-ajung acolo
dar eram ingrijorat ca este greu de gasit un loc de parcare …
Dupa indelungi cautari de jur – imprejuri am gasit dar departe
pe niste coline .Inarmat cu foto – video prof …coboram
vazind valea …destinului orasului ….parca preSodoma .
Fiind atent la detalii ,in fatza mea o tinara (nu minora -fffatragatoare )
scoate un foto shi trage’n steag de departe .(pe ascuns – rapid _…
EU dupa EA …l-a intrat in vorba ..dar mi-a scapat shi deci
NEma agatat ..-::).Ajuns acolo…(oricum tot orasul e la fel …)
ce vad ?!!…un ins GOL in natural sta in coltul aglometrat …nu departe de steagul lor arborat … Relaxat …masculul ,impassibil
nonshalant ishi „pendula „…Phalusul …galant !
Trec la catiune !!!Scot armele shi la atac !!!Am cautat unghirile
pozitia fataza de soare spre a da imaginea netulburata de Xr…
Am zabovit acolo destul 1-2 ore stind doar privind .
Dar aveam in gind o intrebare ” daca trebuia s-ajung la o toaletta ???
Shi nu-mi permiteam un risc de-a atinge ceva …chiar shi pantofii
ii credeam …ca sunt expushi la ciuma fara sfirshit !
Gata m-asteapta Juliska hunabukovaromanka mea …
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-06-2012 - 19:49

Mocciu Zour-BaggiU , te KREzzi iarasi Zmekker! Friday yes, from Goymmi ,dar sa nu confunzi marpha cu Ambalaje!Iar daca ai problemmS cu retentzia urinary , baietuu ete Dispus sa i-ti dea INDICATII PRETZIOASE! ! Kezicsokolom nach Juliska ! Ist FREY mit czimer!

jan dinu 17-06-2012 - 06:03

. (punct) JewrneYU a luat sfirshit (end)”’
JD-USA

ciufulici 16-06-2012 - 19:59

### CIUCIULE, CREZI CA BASESCU CASTIGA EL DE CAPUL LUI?

Doua alegeri si un referendum? Fara sprijinul popilor, care au mers din casa in casa? De ce i-a scapat de taxe acest Basescu? Si unde se duc veniturile? Si de unde apar donatii uriase la partide? Cine trage sforile?

ciufulici 16-06-2012 - 20:17

s-au construit in 20 de ani mai multe biserici decat scoli si spitale la un loc, iar copii invata dupa manuale vechi de 15 ani

http://www.ziare.com/impozit/impozit-venit/se-impoziteaza-veniturile-bisericii-1035573

geek-a-contra 17-06-2012 - 18:02

intrebare la radio erevan: ce facem in caz de atac nuclear? raspuns: ramineti calmi, va inveliti intr-un cearsaf alb si va indreptati spre cimitir. intrebarea: de ce calmi? raspuns: ca sa nu provocati panica.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS