Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Boc: Bugetarii îşi vor recupera tăierile salariale în 2012

Boc: Bugetarii îşi vor recupera tăierile salariale în 2012

scris de D.S.S.
5 afisari

Emil Boc a declarat, marţi seară, la Realitatea TV că toţi bugetarii îşi vor recupera pierderile salariale în 2012, măsura fiind prevăzută în strategia fiscală pe 2012. Primul-ministru a mai spus că şi profesorii îşi vor recupera banii câştigaţi în instanţă, eşalonat, începând cu 2012.

Emil Boc a declarat, marţi seară, la Realitatea TV că toţi bugetarii îşi vor recupera pierderile salariale în 2012

Emil Boc a declarat, marţi seară, la Realitatea TV că toţi bugetarii îşi vor recupera pierderile salariale în 2012

În strategia financiar-fiscală pe care o avem în elaborare la Guvern, pentru 2012-2014, în privinţa salariilor bugetarilor este preconizată recuperarea integrală pe parcursul anului 2012 a tuturor pierderilor salariale pe care le-au suferit în iunie 2010. Eu spun doar ce avem scris în straegia fiscală pentru 2012. Recuperarea în integralitatea dacă nu facem paşi înapoi sau să cedăm în faţa unor promisiuni fără acoperire. Sunt un om care face afirmaţii asupra cărora am astăzi acoperire„, a declarat Emil Boc într-o ediţie specială la Realitatea TV.

Premierul a mai spus că profesorii îşi vor recupera banii câştigaţi în instanţă, eşalonat, începând cu 2012.

Statul român şi Guvernul României va respecta orice sentinţă judecătorească şi orice decizie a ÎCCJ. Aceşti bani se vor recupera eşalonat în 2012, 2013, 2014, aşa cum există reeşalonate drepturi salariale ale magistraţilor din diverse sporuri. prin legea bugetului pe 2012, se va stabili cât şi cum se vor reeşalona şi plăti aceste drepturi salariale, în funcţie de sentinţele judecătoreşti„, a explicat premierul la Realitatea TV.

Boc a subliniat că România nu are în acest moment banii necesari pentru a acoperi banii câştigaţi de profesori în instanţă.

România astăzi nu are 500 de milioane de euro să suporte majorarea cu 50% a salariilor profesorilor. pentru că economia nu poate acoperi încă această creştere salarială. Aceasta este realitatea, ne place, nu ne place, crudă, dar adevărată. România nu are resurse pentru salarii din anul 2008. Şi eu aş fi de acord ca salariile profesorilor să fie de două ori mai mari. Salariile medicilor s-ar justifica să fie de două ori mărite. Salariile poliţiştilor la fel sau ale judecătorilor. Toţi justifică o mărire de salariu. Din nefericire, astăzi România nu are aceste resurse pentru a acoperi aceste necesităţi şi creşteri salariale„, a mai spus Emil Boc.

Premierul a completat că a majora salariile profesorilor cu 50%, însemnă ca ţara noastră să iasă din acordurile cu UE şi să pericliteze, pentru 2012, recuperarea veniturlor tăiate ale bugetarilor. Premierul Emil Boc a mai spus că este hotărât să nu demisioneze de la şefia Guvernului. El a declarat marţi seara la Realitatea TV că se pregăteşte de o nouă asumare în parlament şi „un prim-ministru există acolo atâta vreme cât are o majoritatea care să-l susţină în Parlament„.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult