Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Boc, candidatul PDL la Preşedinţie ?

Boc, candidatul PDL la Preşedinţie ?

scris de A.H.
6 afisari

Vicepreşedintele PDL Traian Igaş a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că personal consideră că un potenţial candidat la Preşedinţie în 2014 din partea partidelor de dreapta este Emil Boc. Acesta l-a caracterizat pe fostul premier drept „un om de o integritate morală deosebită, care se bucură şi de apreciere la nivelul Europei şi în PPE”.

basescu

foto:razbointrucuvant.ro

Igaş a spus că România are nevoie în 2014 de un preşedinte care să reprezinte ţara pe principii de dreapta pentru o mai bună integrare în spaţiul european, având în vedere că în viitorul apropiat şi îndepărtat Europa va fi condusă de oameni de dreapta.

El a adăugat că rămâne de văzut în perioada imediat următoare pe cine va susţine PDL la Preşedinţie după ce va face analiza cu maximă atenţie al potenţialilor candidaţi pe baza sondajelor şi a percepţiei în interiorul partidului.

Daţi-mi voie să cred că un potenţial candidat în interiorul partidelor de dreapta eu îl văd pe Emil Boc, un om care este de o integritate morală cum puţini oameni din România sunt după ce au trecut prin funcţii importante şi au rămas neatinşi şi nepătaţi, cum a rămas Emil Boc. El se bucură şi de apreciere la nivelul Europei şi în Partidul Popular European. Este o părere personală a mea, acum, la început de 2013”, a precizat Igaş.

El a spus că desemnarea candidatului la Preşedinţie pentru 2014 trebuie făcută cel târziu până la mijlocul acestui an.

În ediția de marți a emisiunii „Jurnal de seară”, Andreea Paul, fost consilier al premierului Emil Boc, a afirmat că există mai mulți potențiali candidați ai PDL, la Președinție, printre care Anca Boagiu, Gheorghe Flutur și Vasile Blaga.

„Sunt atât de multe exemple. Sunt atâtea persoane care pot intra într-o competiție prezidențială”, a declarat aceasta.

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, căPDL are evident responsabilitatea pentru ca în perioada următoare să-şi desemneze un candidat la Preşedinţie, dar trebuie stabilite mai întâi criteriile pentru cel mai bun candidat şi acesta trebuie să fie din partea dreptei.

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că este necesară desemnarea cât mai rapidă a unui candidat la Preşedinţie din partea dreptei, dar a evitat să precizeze dacă el ar fi dispus să fie acest candidat.

Întrebat cum comentează afirmaţia democrat-liberalului Cristian Preda potrivit căruia PDL ar trebui să găsească de urgenţă un prezidenţiabil, Ungureanu a spus: „Există discuţii pe care le avem. Forţa Civică, din această perspectivă, are un punct de vedere foarte clar, foarte articulat. Evident, vom discuta cu toate celelalte forţe specifice parlamentare şi neparlamentare. Susţin ceea ce spunea domnul Cristian Preda, exact în felul acesta spunea, şi citez, că este nevoie a desemna cât mai rapid un candidat la funcţia prezidenţială din partea dreptei. Susţin această afirmaţie a domnului Preda”.

Eurodeputatul PDL Cristian Preda a declarat joi, la RFI, că aceia care nu vor să plece din fruntea partidului încearcă să-şi consolideze poziţia şi să pregătească o reconfirmare a lor, fie prin congres, fie prin „acord tacit”, el apreciind că urgenţa pentru PDL o reprezintă candidatul la prezidenţiale.

Cristian Preda nu e convins că va avea loc un congres al PDL în primăvară şi le recomandă colegilor săi să găsească urgent un candidat pentru alegerile prezidenţiale: „Nu ştiu dacă va exista cu adevărat o Convenţie. Cred că există nişte urgenţe în momentul ăsta pentru Partidul Democrat Liberal şi urgenţa cea mai clară este cea legată de un candidat la prezidenţiale. Noi tot spunem că Antonescu nu-i bun, dar lumea aşteaptă să spunem şi pe cine îi vom opune lui Antonescu! Mai există, ca urgenţă secundă, dacă vreţi, pregătirea pentru viitorul test electoral, care e testul alegerilor europene de la anul. Plus, legat de asta, pentru că premierul a sugerat acest lucru, e posibil ca împreună cu alegerile europene să se facă, dacă se ajunge la restructurarea pe regiuni a teritoriului administrativ, alegerile regionale”.

Emil Boc: Singura şansă a USL să aibă preşedinte în 2014 este să modifice Constituţia și preşedintele să fie ales de Parlament

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că miza discuţiilor din PNL pe tema alegerii preşedintelui României este securizarea, de către USL, cu orice preţ, a funcţiei prezidenţiale pentru anul 2014.

„Am văzut o declaraţie a PNL cu privire la preşedinţia anului 2014 şi alegerea preşedintelui de către Parlament. Ce ascunde această declaraţie? Singura şansă certă a USL de a avea preşedinte în 2014 este să modifice Constituţia şi preşedintele să fie ales de Parlament. Asta este miza, de a-şi asigura sută la sută preşedinţia anul viitor, pentru că, dacă o lasă la mezat, la competiţie politică, s-ar putea să aibă probleme, având în vedere anii grei care urmează la guvernare. Dar, dacă rămâne că preşedintele va fi ales de Parlament, au deja două treimi şi pot alege ce preşedinte doresc. Cred că miza discuţiilor este de a-şi securiza cu orice preţ funcţia prezidenţială, pentru că, dacă se menţine actuala formulă de alegere a şefului statului, pot avea probleme, pentru că guvernarea uzează şi orice candidat al puterii va avea şanse mai mici de a fi preşedinte decât dacă îl alege Parlamentul. Acum au poate singura dată şansa să aibă o asemenea oportunitate”, a spus Emil Boc.

El este de părere că USL va întâmpina o problemă în acest demers, legată de referendumul privind revizuirea Constituţiei, în condiţiile în care peste 70 la sută dintre cetăţeni se pronunţă pentru alegerea preşedintelui ţării prin vot direct, de către popor, nu de Parlament.

22 comentarii

Un clujean 09-01-2013 - 18:33

ORICUM, AR FI UN PRESEDINTE INFINIT MAI BUN DECAT C A C A R A U. DAR AR FI PACAT PENTRU CLUJ.

UnUL 09-01-2013 - 20:26

Probabil ca peste cativa ani ne vom da seama – chiar si nataraii care acum il improasca cu laturi ! – ca Boc a fost unul dintre cei mai buni primi ministri pe care i-a avut Romania, si ca fara el am fi riscat sa ajungem in incetare de plati, ca Letonia. In plus e un om curajos, care a indraznit sa ia masuri nepopulare – dar de care avea nevoie Romania – intr-un an electoral, si sa-si asume raspunderea, punandu-si scaunul in joc – si pierzandu-l -, pentru niste legi esentiale pentru tara.
Multi il acuza pe Boc pentru imprumutul de la FMI, neintelegand ca fara respectivul imprumut pe care il blameaza atat eram acum intr-o situatie economica dezastruoasa (vezi incetarea de plati din Letonia, prabusirea economica a Islandei, somajul masiv si sinuciderile in masa din America si din multe tari europene, reducerea salariilor cu 50% in Ungaria, etc.) Meritul guvernului Boc si al FMI este ca ne-au permis traversarea infernului, cu efectuarea unor reforme esentiale pe care nimeni inaintea lui Boc nu a avut curajul sau dorinta sa le faca, etc. Datorita lui am iesit din prapastie. Indiferent ca si-a amaneat astfel popularitatea si poate intreg viitorul politic, Boc a facut ce trebuia facut pentru Romania. Caci el este omul capabil de sacrificiu personal pentru binele tarii, omul capabil sa ia masurile dure de care Romania a avut nevoie intr-un moment critic al istorie ei.

digital 09-01-2013 - 20:30

așa e mă boule!
ai dreptate,mare dreptate,acu,aruncă-te în Someș,iar dacă îl adori pe pitic,ia-l și pe el cu tine!
nu i-ați mai găsi fundul albiei,amândoi!

UnUL 09-01-2013 - 20:39

Ma voi arunca la vara, sa fac o baie. Tu, insa, poti sa te spanzuri linistit ; vei face un bine multor oameni debarasand pamnantul de un gunoi.

UnUL 09-01-2013 - 20:40

Scuze : „pamantul”.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-01-2013 - 22:49

>>>fara scuze, dar derekt in …mithra metti , nulitate !

UnUL 09-01-2013 - 23:03

„mithra metti” e in sanscrita ?

dinu 09-01-2013 - 18:52

@ care clujean ??
Din pacate din toti care s-au afisat, intr-un fel sau altul, in ultimi 4, chiar 8 ani, din randul pdl-eilor, nu prea are cine sa iasa la inaintere pentru aceasta functie. Daca vor sa participe cu un tip care sa aiba cat de cat o sansa , trebuie sa scoata o figura nou , prezentabila, cu un trecut curat, caci altfel n-au nicio sansa! Iar bietul boculet, mai bine sa-i fericeasca si mai departe pe acei nostalgici clujeni portocalii!Stiti de ce il vor? Ca sa fie iar o unealta oarba si ascultatoare a baselului….

urbos 09-01-2013 - 19:57

Hahahaha, ar fi excelent sa-l bage iar pe retardatul asta la inaintare, l-ar vota doar imbecilii de la Cluj. Apropo, Clujul ar trebui ras de pe fata pamantului.

digital 09-01-2013 - 20:19

după mintea igașului,nu trebuie să ai nici aptitudini,nici performanță nici capabilități,ci doar să fii nepătat!
atunci dacă ești neprihănit,funcționează și instituțiile statului, și economia și totul este un El Dorado!
mișto concepția lui ,sper să o aplice!

UnUL 09-01-2013 - 20:28

„Pitic porno” este cretinul congenital ce semneaza „digital”; si mai „retardat” ca el „nu se ezista” (decat, eventual, Urbos, Parpanghel si „salut”, adica TOT EL ).

Pribeagul 09-01-2013 - 21:39

Hoitul de la Cotroceni, a carui putoare otraveste inca tara, a perfectionat sistemul ticalosit la un nivel nebanuit, nicidata atins in istoria poporului roman. Sistemul ticalosit a reusit performanta sa creasca datoria experna de la cca 22 mld E in 2004 la cca 99 mld E in 2012, din care cca 54 mld E este datorie publica. Reprezentantii de frunte ai sistemului ticalosit sustin senini ca au facut aceasta datorie uriasa ca sa „salveze” tara, de parca nu ei au adus-o in situatia de a fi salvata. Realitatea este ca au facut acesta datorie ca sa aiba de unde fura, si au furat din greu, in toate formele: economie subterana, evaziune fiscala, devalizarea bancilor, salarii, sporuri, prime nesimtite, contracte cu statul (publicitate, firme de paza, studii, proiecte, consultanta, iarba verde, bunuri si servicii, investitii supra-supra evaluate si re-renegociate intodeauna in crestere, facturi incaste pentru lucrari neefectuate, si tot ce mintea omeneasca normala nu-si poate macar imagina).
Si acum… dau din gura ca mai vor.

Vrem sa vedem justitia independenta in actiune. Ce ati facut cu… Nicolaiciuc?

jan dinu 09-01-2013 - 22:12

— BUN — comentariul tau !
JD-USA

jan dinu 09-01-2013 - 22:09

— EU — ashi propune-o pe – ELENA COCOS UDREA –
pentru ca este inepuizabila . Ar da fiecarui barbat – votant
cite-o portie din intregul ei arsenal – oralo – bucal – satisfacindu-i pe
toti :tzigani shi fanarioti …!
JD-USA

ValVerde 09-01-2013 - 22:37

Cei mai Jane, esti singur acasa, si te incalzesti inainte de a deschide link-urile alea cu gagicute tinere si neinhibate care te fac sa dai in tremurici si sa-ti curga balele pe guler?

jan dinu 10-01-2013 - 00:28

N-am inclinatii shi nu-mi „excit – extrem senzatii „…

EU nu am „evoluat ” …stau normal la mine’n paT…!
JD-USA

Huhu Ciu 10-01-2013 - 04:59

NEA JAN NU UMBLA CU DIAVOLICIUNI DINTR-ACESTEA, asa sa stiti!

Puţină lume ştie că printul nostru de US a fost un copil precoce, obişnuind să tragă lapte praf pe nas încă de la câteva luni. Si acum obişnuieşte să mai tragă pe nas, doar că între timp a înlocuit laptele praf cu un praf gândit special pentru adulţi.

Nu de mult a povestit urmatoarele „Nu suportam laptele praf preparat cu apă, nu-mi plăcea deloc gustul pe care îl avea. În schimb, eram înnebunit să-l trag pe nas. Din câte am înţeles, tras pe nas se absoarbe mult mai bine de către organism, lucru care m-a ajutat să cresc armonios. A fost o perioadă frumoasă, care mi-a format caracterul de acum”

@ ValVerde – sa nu ceri sursa, e secret

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-01-2013 - 22:47

devii porno jane , devii porno ! La un nobil de mucawa , nu e bine ! Nu e bine !
apropo , unde sant insemnele , pushlama batrana !Le-ai uitat la hispanica in contul datoriei la chapter phopholoantze ?Pushlamaua dreaq, afla Johhiana !

jan dinu 09-01-2013 - 23:21

— Doamna Udrea cind apare —
IN genunchi cad la picioare
Are sceptru de zeitza …
Cu el BASE vede PI- zma ! …-:)))
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-01-2013 - 00:02

.———————From LORD off ParZZtland , Oreion ——————-
Distingued SIRE, your verry-verry interesants contribuited froom immages mrs, Cochossila in nhigh -Lewel !
Thank’S et sincerly …back-ground !

dinu 09-01-2013 - 22:12

@UnUL
Sincer ! Imi treziti o mare mila si ( fara suparare) o mare lehamite! Cum drak mai poti sa crezi in aiurelile astea? Pe ce lume traiesti domnule? El a condus tara asta? El a luat masurile nepopulare? El a…? Nu domnule, el na facut nimic, chiar nimic , nici macar un lucru , fie el bun sau rau! A semnat ca primarul ( ca doar asta era-primar de Cluj..) tot ce i-a dictat baselu ( tatucu).
Asta a fost un om de paie ( curat, cinstit, nemurdarit!!) Of Doamne, mare e gradina Ta!

mircea 10-01-2013 - 08:16

AVIARA-GRYPAe bine sa nu ai nimic,ca daca ai un nimic(Basescu) platesti da te znopesti,asa ca mai bine sa-l pastreze clujenii si o sa ramana cu acel mic nimic a falimentat un partid,ajunge. Intelectual da ardeal ratat AVIARA-GRYPA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult