Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Boc cere control de proporţii la companiile petroliere

Boc cere control de proporţii la companiile petroliere

scris de A.H.
2 afisari

Premierul a cerut Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) să iniţieze inspecţia fiscală generală în cazul companiilor petroliere. De asemenea, şeful Executivului a solicitat şi Consiliului Concurenţei să efectueze verificări suplimentare pentru identificarea eventualelor cazuri de monopol.

Premierul Emil Boc“Solicit ANAF declanşarea inspecţiilor fiscale generale la societăţile în cauză, pentru a vedea dacă veniturile realizate din creşterea preţurilor la combustibili sunt respectate în profiturile fimelor şi, implicit, în impozite şi taxe plătite la bugetul de stat. De asemenea, solicit Consiliului Concurenţei o analiză suplimentară, pentru a observa dacă a existat sau nu o practică de monopol, având în vedere faptul că, practic, concomitent, toate societăţile din domeniu au majorat în acelaşi procent preţul carburanţilor. Aştept această analiză pentru a vedea, din perspectiva Guevrnului şi în limita atribuţiilor pe care le are, alte soluţii pe care le putem avea în vedere”, a spus Boc, citat de Mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult